1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς να σταματήσεις να κάνεις ghosting


Όποιος έχει φάει ghosting έστω και μια φορά – και ποιος δεν εχει φάει εδώ που τα λέμε – ξέρει ότι πονάει. Άσχετα αν η αυτοπεποίθησή σου είναι καλή, άσχετα αν το είχες σιγουράκι το ραντεβού, τα μηνύματά σου δεν απαντήθηκαν ποτέ. Μείνανε στο “διαβάστηκε”.

Ας αλλάξουμε τώρα τους ρόλους. Μήπως είσαι εσύ ένας από τους ανθρώπους που αφήνουν κόσμο στο “διαβάστηκε”; Επειδή πέραν του ότι είναι μεγάλη αγένεια, μην ξεχνάς ότι πονάει. Το ghosting είναι ένα σημείο των καιρών, κάτι που δεν θα μπορούσε να μην συμβιώνει με το online dating, και που σε πολλές περιπτώσεις βγάζει και νόημα. Στο άτομο που σε παρενοχλεί, ας πούμε, ή στο άτομο που δεν σταματά να κάνει like σε ό,τι και να ανεβάσεις και μετά να έχει το θράσος να χώνεται στα μηνύματά σου απαιτώντας τον χρόνο σου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχεις κανέναν λόγο να απαντήσεις.

Σε ένα άτομο, όμως, που έχετε αλληλεπιδράσει, ίσως και από κοντά – για να μην αναφέρουμε την πιθανότητα να έχετε ήδη κάνει σεξ – δεν είναι και τόσο ωραίο πράγμα μια ωραία πρωία απλά να δει ότι έχεις σταματήσει να δίνεις σημεία ζωής. Ή, ακόμα χειρότερα, να είσαι online και να ποστάρεις συνεχώς αλλά η κουβέντα μεταξύ σας να είναι ξαφνικά νεκρή.

Αν όλα αυτά σου ακούγονται οικεία, και δεν είσαι στην θέση του θύματος, έχουμε μερικές προτάσεις για να φτιάξεις λίγο αυτή την συμπεριφορά. Επειδή, αλήθεια, είναι τόσο λιγότερο δραματικό και τόσο πιο εύκολο να μην πληγώσεις κάποιον.

Παραδέξου ότι το έκανες
Στον εαυτό σου, και στο άτομο (άτομα;) που το έκανες. Επειδή αξίζουν μια εξήγηση. Και δεν εννοούμε ότι θα δίνεις λογαριασμό για τα αισθήματά σου και τις βαθιές σου σκέψεις σε ένα άτομο που δεν σκοπεύεις να ξαναδείς. Εννοούμε απλά να πεις κάτι τυπικό για να απαλύνεις το χτύπημα, όπως “Συγγνώμη, δεν είσαι ο τύπος μου”, ή “Πέρασα ωραία, αλλά δεν το βλέπω να προχωράει, σόρι”. Και τα δύο δεν χρειάζονται παραπάνω εξηγήσεις, δηλώνουν ξεκάθαρα την θέση σου και αν μη τι άλλο θα επιτρέψεις στο άλλο άτομο να καθαρίσει το κεφάλι του από εσένα και την μυστηριώδη εξαφάνισή σου.

Πες και μια καλή κουβέντα
Αν θες να γίνεις έξτρα καλός – που, τζάμπα είναι, γιατί να μην γίνεις; – πες και μια καλή κουβέντα για τον χρόνο που περάσατε μαζί. Ήταν ένα ωραίο ραντεβού, αλλά…; Κάνατε ωραίο σεξ, αλλά…; Εφόσον υπάρχει το “αλλά”, δεν δίνεις περιθώρια, αλλά δεν γίνεσαι και γάιδαρος.

Άφησε το άλλο άτομο να εκφραστεί
Το ότι δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις δεν σημαίνει πως δεν θα αφήσεις και το άλλο άτομο να μιλήσει. Άλλωστε, μάλλον περίμενε αρκετό καιρό για να σου πει αυτά που πιστεύει ότι πρέπει να ακούσεις – και ίσως να σου κάνει και καλό να τα ακούσεις, επειδή οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Και μερικές φορές αυτές οι συνέπειες περιλαμβάνουν πληγωμένους ανθρώπους και δικό σου φταίξιμο. Αν μη τι άλλο, θα είχες πίτα ολόκληρη και σκύλο χορτάτο αν περίμενες να πεις ένα κλισέ “Δεν φταις εσύ, αλλά εγώ” και θα την έβγαζες έτσι καθαρή.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα