1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς να σταματήσεις να θυματοποιείς τον εαυτό σου


Το να παίζεις το θύμα δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι η πιο εύκολη λύση για να μην αντιμετωπίζεις τα προβλήματά σου. Είτε το κάνεις για ψύλλου πήδημα, είτε το φυλάς σαν άσσο στο μανίκι για τις δύσκολες στιγμές, είναι πάντα μια εύκολη κίνηση για αρκετούς ανθρώπους να βάλουν τον εαυτό τους στην θέση του θύματος.

Το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότερο το κάνεις, τόσο περισσότερο τείνεις να το πιστεύεις. Αν λοιπόν είσαι από τους ανθρώπους που βλέπουν τον εαυτό τους συνεχώς χτυπημένο από την μοίρα, συνέχισε να διαβάζεις.

Σταμάτα να πιστεύεις ότι απλά σου συμβαίνουν κακά πράγματα
Αν έχεις πει ποτέ αυτή την φράση, ή την ανάλογή της για ανθρώπους (“Έχω τον μ*λακομαγνήτη”), τότε πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να αρχίσεις να αποδέχεσαι το γεγονός ότι πολλά από τα πράγματα που σου συμβαίνουν είναι απόρροια των πράξεών σου.

Σταμάτα να πιστεύεις ότι δεν έχεις έλεγχο
Όσο χαμηλά κι αν νιώθεις ότι έχεις πέσει στην ζωή σου (που, στους καιρούς που ζούμε, σε καταλαβαίνουμε), πάντα υπάρχουν κομμάτια που μπορείς να ελέγξεις. Από το να σηκωθείς μισή ώρα νωρίτερα το πρωί, μέχρι να καθαρίσεις το ψυγείο σου για να σταματήσεις να σκέφτεσαι.

Σταμάτα να κατηγορείς άλλους
Δεν λέμε ότι δεν φταίνε και οι άλλοι για τα δεινά σου, επειδή σίγουρα η συμπεριφορά των άλλων είναι ένας απρόβλεπτος παράγοντας που συχνά μας χαλάει τα σχέδια. Αν όμως ρίχνουμε και στους άλλους όλες τις ευθύνες, συμβαίνει ένα από τα παρακάτω: Είτε έχουμε σοβαρό πρόβλημα ανάληψης ευθυνών, είτε στηριζόμαστε για όλα στους άλλους, που είναι εντάξει μόνο όταν το κάνουν μικρά παιδιά.

Ξεκίνα να αναγνωρίζεις τα μοτίβα συμπεριφοράς σου
Με πιο απλά λόγια: Αν πεις πως χώριζες κάθε σημαντική περίοδο της ζωής σου σε ταινίες, ποια στοιχεία θα εμφανίζονταν στις περισσότερες; Υπάρχουν κάποιες πλοκές που επαναλαμβάνονται; Πώς επηρεάζουν αυτές οι πλοκές την ιστορία σου;

Σταμάτα να αναμασάς το τραύμα σου
Ακόμα κι αν δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι την δυστυχία σου, έχεις σίγουρα την επιλογή να μην την εκφράζεις φωναχτά. Να μην την επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά και να εγκλωβίζεις τον εαυτό σου σε αυτή την φάση. Ο λόγος που σκέφτεσαι τα προβλήματά σου δεν είναι για να τα αφήνεις να κάθονται από πάνω σου σαν τον μπαμπούλα, αλλά για να τα αποδεχτείς και να συνεχίσεις την ζωή σου προσπαθώντας να τα ξεπεράσεις.

Σταμάτα να νομίζεις ότι είσαι αδικημένος σε σύγκριση με άλλους
Ναι, υπάρχουν πιο επιτυχημένοι άνθρωποι από εσένα εκεί έξω. Άνθρωποι που βγάζουν περισσότερα χρήματα, που έχουν καλύτερες σχέσεις, ή που κάνουν την δουλειά των ονείρων σου. Και κάποιοι από αυτούς, προς σοκ κανενός μας, δεν το αξίζουν κιόλας. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για εσένα, και ούτε σε βοηθά να γίνεις κι εσύ η εκδοχή του εαυτού σου που θες να δεις.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα