1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Πώς να πεις ότι θέλεις σχέση

Θέλεις να μάθεις τι θέλει κι αν βγαίνει με άλλες/ους. Εσύ από την άλλη ξέρεις ακριβώς τι θέλεις: να είστε ζευγάρι γιατί γουστάρεις και περνάτε σούπερ. Υποθέτεις πως ίσως το ίδιο θέλει κι εκείνος/η, αλλά δεν μπορείς να είσαι και τόσο σίγουρος/η. Παράλληλα ντρέπεσαι και να πεις χύμα «θέλω να είμαστε μαζί». Μήπως όμως τα έχεις περιπλέξει λίγο στο μυαλό σου;

(*) Οι αντωνυμίες είναι σε τυχαία γένη, για να αποφύγουμε τα εκνευριστικά τον/την και του/της. Προσάρμοσε ανάλογα με την περίπτωση.

Για αρχή, δε ζητάς και τον ουρανό με τα άστρα

Νιώθεις ότι ζητάς πολλά. Κι όμως, δεν είναι παράλογο να θέλεις να είσαι σε σχέση με κάποιον με τον οποίο κάνετε φίνες συζητήσεις, βγαίνετε και περνάτε όμορφα, αλλά και απολαμβάνετε το σεξ.

Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που γνωριστήκατε;

Μην χρησιμοποιήσεις σαν μονάδα μέτρησης τις ημέρες, αλλά τα ραντεβού. Για παράδειγμα, κάποιοι έχουν καταφέρει να βγουν τρία ραντεβού μέσα σε μόλις μία εβδομάδα και άλλοι έχουν βρει χρόνο για μόλις τρία ραντεβού μέσα σε ένα μήνα. Το πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος να εκμυστηρευτείς ότι σκέφτεσαι τη σχέση, θα το καταλάβεις από την οικειότητα που έχετε αναπτύξει.

Ο πιο εύκολος τρόπος να το καταλάβεις αυτό είναι να παρατηρήσεις το εξής: όταν συζητάτε πού θα βγείτε, συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Αν η απάντηση δεν είναι το τυπικό «Δεν έχω πρόβλημα», έχετε αποκτήσει την απαραίτητη οικειότητα.

Κάνε εσύ την πρώτη κίνηση και ρίξε τους τοίχους

Καταλαβαίνουμε ότι είναι λιγάκι τρομακτικό να φέρεις εσύ τη συζήτηση στο τραπέζι. Όσο να ‘ναι εκτίθεσαι λίγο. Μη φοβάσαι ότι μπορεί να ντροπιαστείς. Μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Στην τελική, θα μάθεις αν τις προθέσεις του κι αν αυτές συνάδουν με τις δικές σου.

Να είσαι άμεσος/η

Το τελευταίο που θέλεις είναι να μόλις τελειώσει η συζήτηση να μείνεις με ερωτηματικά. Το λες και τεράστια αποτυχία. Σκέψου από πριν τι θα πεις για να είσαι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται. Για παράδειγμα μπορεί να πεις: «Δε θέλω να βγαίνω με άλλους/ες, θα ήθελα να βγαίνω μόνο μαζί σου».

Μην προτρέχεις

Πιστεύεις ότι αυτήν την ερώτηση θα την κάνεις για να βάλετε απλώς την ταμπέλα και ότι έτσι κι αλλιώς ήσασταν μαζί; Κάνεις λάθος. Δεν μπορείς να καταλήξεις σε ένα τέτοιο συμπέρασμα χωρίς feedback. Άσε που αν σου απαντήσει ότι δεν θέλει σχέση, θα πέσεις από τα σύννεφα.

Σκέψου από πριν τι θα απαντήσεις σε κάθε περίπτωση

Αν η απάντηση είναι «ναι», ξέρουμε, θα χαμογελάσεις τόσο έντονα που θα νιώσεις πόνο σους σιαγόνες σου και μετά θα το γιορτάσετε με αχαλίνωτο σεξ. Πρέπει όμως να σκεφτείς τι θα πεις αν η απάντηση είναι «όχι»;

Αν φρικάρει, δεν κάνει

Νομίζεις ότι δεν υπάρχει χειρότερη απάντηση από το «όχι»; Εμείς είμαστε λίγο πιο απαισιόδοξοι και σκεφτήκαμε κάτι ακόμα χειρότερο. Ίσως και να φρικάρει. Αν φρικάρει, τότε όχι μόνο θα έχεις φάει χυλόπιτα, αλλά θα έχει γίνει και σούπερ άβολη η ατμόσφαιρα.

Μην ξεχνάς ότι αξίζεις έναν έρωτα με ανταπόκριση

Το ελάχιστο που μπορείς να απαιτήσεις στη σχέση είναι τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία. Να είστε ενθουσιασμένοι και οι δύο στην ιδέα της δέσμευσης και να μην το βλέπετε σαν αγγαρεία. Οτιδήποτε άλλο θα είναι μονόπλευρο  -και η αγάπη θέλει δύο.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα