1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς να ξεπεράσεις ένα απωθημένο


Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο δίνοντας τον ορισμό του απωθημένου. Δεν χρειάζεται καν να κάνουμε κάποιο αστείο – επειδή τα απωθημένα δεν είναι αστείο ζήτημα. Τουλάχιστον δεν είναι χα-χα αστείο, αλλά ίσως είναι σαπουνοπερικά αστείο: Δεν έχεις ιδέα γιατί ο πρωταγωνιστής είναι τόσο βλαμμένος, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις να βλέπεις.

Το θέμα είναι ότι κάθε ανθρώπου που κλίκαρε σε αυτό το κείμενο, του εμφανίστηκε διαφορετικό πρόσωπο στο μυαλό μόλις διάβασε την λέξη “απωθημένο”, και κάθε ανθρώπου του αξίζει να μάθει πώς να κάνει αυτή την εμμονή να εξαφανιστεί. Ακόμα κι αν μερικές φορές χρειαστεί να παλέψεις την παράνοια με ακόμα περισσότερη παράνοια.

*Θυμίσου το αντικείμενο του πόθου σου σε μια από τις πιο γελοίες του στιγμές. Κακά μεθύσια, ξενύχτια και εμετοί, ντροπιαστικές φάσεις που δεν θέλει να θυμάται, αλλά εσύ δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Τις περισσότερες φορές δουλεύει.

*Βγάλε εντελώς αυτό το άτομο από την ζωή σου. Όχι για πάντα, εντάξει, αλλά σίγουρα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδανικά, μέχρι να συμβεί κάτι στην ζωή σου που θα σου δώσει μια αίσθηση σταθερότητας.

*Βρες τα με τον εαυτό σου. Κλισέ, πιο εύκολο στην θεωρία παρά στην πράξη, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το αναφέρουμε σε αυτά τα κείμενα, όσο έχεις κι εσύ υποχρέωση να καταλάβεις τι σημαίνει για εσένα.

*Φτιάξε τα χειρότερα δυνατά σενάρια στο κεφάλι σου. Κι άντε πες ότι ικανοποιείται το απωθημένο. Πόσα πράγματα μπορούν να πάνε λάθος; Άσε το άγχος σου να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

*Εστίασε στα κακά αυτού του ανθρώπου. Είμαστε σίγουροι πως έχει και καλά στοιχεία στον χαρακτήρα του, και σίγουρα δεν είναι και το πιο ηθικό πράγμα να προτείνεις σε κάποιον, αλλά αν θες να σταματήσεις να έχεις έμμονη ιδέα με έναν άνθρωπο, πρέπει αργά και σταθερά να πείσεις τον εγκέφαλό σου ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μ#λάκας. Και δεν νομίζουμε να τον πετύχεις τυχαία να σκοτώνει γατάκια μια μέρα για να αλλάξει η γνώμη σου για εκείνον, άρα κάπως πρέπει να ξεκινήσεις.

*Για κάποιους ανθρώπους, το τυχαίο σεξ βοηθά. Για κάποιους άλλους, όχι και τόσο. Αν δεν ξέρεις σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκεις, σε προειδοποιούμε ότι η διαδικασία για να το μάθεις μπορεί να γίνει λίγο επίπονη.

*Συγκεντρώσου στην δουλειά σου. Μπορεί να μας μισείς που σου το προτείνουμε αυτό, αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι η εργασιοθεραπεία είναι κάτι που όχι μόνο υπάρχει, αλλά λειτουργεί.

*Πιάσε πάτο. Στις πολύ ακραίες περιπτώσεις, που πραγματικά δεν βλέπεις φως στο τούνελ, μπορείς να κάνεις κάτι αρκετά ακραίο, που θα καταστρέψει την σχέση σου με αυτό το άτομο για πάντα, αναγκάζοντας τον εγκέφαλό σου να αποδεχτεί ότι πρέπει να προχωρήσει. Προφανώς δεν μπορούμε να σου δώσουμε παραδείγματα εδώ, και επίσης να σου θυμίσουμε ότι κανένα κείμενο στο ίντερνετ δεν σε ξέρει αρκετά καλά για να σε συμβουλέψει 100% με ακρίβεια για την δική σου, συγκεκριμένη φάση και, απλά μην κάνετε κάτι παράνομο παιδιά, οκέι;




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα