1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς να μην αφήσεις την κατάθλιψη να καταστρέψει μια σχέση


Η κατάθλιψη είναι μια πραγματικότητα που οι περισσότεροι κάποια στιγμή ζήσαμε, έστω και για λίγο. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που η κατάθλιψη για εκείνους είναι μια πραγματικότητα καθημερινή. Και αν είσαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, ξέρεις μάλλον καλά ότι η επίδραση που μπορεί να έχει η κατάθλιψη στις σχέσεις είναι ολέθρια, αν την αφήσεις ανεξέλεγκτη.

Αυτά είναι λοιπόν τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να φροντίσεις τον εαυτό σου, αλλά και την σχέση σου.

Ξεκίνα να βλέπεις έναν ειδικό
Είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να διαχειριστείς την κατάθλιψή σου. Μίλα σε κάποιον ειδικό για αυτά που αντιμετωπίζεις και προσπάθησε να ξετυλίξεις το κουβάρι του μυαλού σου αργά και σταθερά. Η ψυχοθεραπεία για κάποιους ανθρώπους είναι απολύτως απαραίτητη.

Ξεκίνα να μιλάς για τις ανάγκες σου
Τι χρειάζεσαι, και γενικότερα από την ζωή σου και από αυτή την σχέση; Σε ποια πράγματα έχεις ανάγκη να σου συμπαρασταθεί ο σύντροφός σου, και τι θα έπρεπε να γνωρίζει από πριν για να μπορεί κι εκείνος να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση;

Ζήτα βοήθεια
Κάποιες μέρες θα είναι τόσο βαριές, που θα χρειάζεσαι βοήθεια για να τις σηκώσεις. Τότε θα πρέπει να μην φοβάσαι και να μην ντρέπεσαι να ζητήσεις βοήθεια. Μην φοβάσαι ότι θα σε κρίνουν επειδή δεν τα καταφέρνεις, κανείς μας δεν είναι φτιαγμένος από ατσάλι.

Βγες από το σπίτι
Ακόμα και μέσα στην καραντίνα, μπορούσες – έπρεπε, βασικά – να βγεις λίγο από το σπίτι, για να σε δει ο ήλιος. Αυτό, είτε το πιστεύεις, είτε όχι, παίζει ρόλο στην κατάθλιψή σου. Όπως και το πόσο καθαρό είναι το σπίτι σου. Αν έχεις παραιτηθεί από την καθαριότητα, ζήτα βοήθεια από τον σύντροφό σου, κάντε το κάπως πιο διασκεδαστικό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από λίγες δουλειές ή μία βόλτα και ένα ντους, θα νιώθεις καλύτερα. Και την επόμενη μέρα, βρες κάποια άλλη δουλειά να κάνεις ή κάποια άλλη βόλτα να πας. Το να κάθεσαι και να σαπίζεις στο σπίτι είναι το μόνο πλάνο που έχει η κατάθλιψη για εσένα, άρα μην την κάνεις την χάρη.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα