1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς να καθαρίσω τους αρμούς από τα πλακάκια


Οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια του σπιτιού ή του πατώματος είναι συνήθως αρκετά πορώδεις, γεγονός που τους καθιστά επιρρεπείς σε λεκέδες, λίπη και πάσης φύσεως βρωμιές.

Ένας βρώμικος αρμός που παραμένει έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας, για την οποία βέβαια σου έχουμε πει τι μπορείς να κάνεις εδώ. 

Για να μη φτάσεις μέχρι εκεί, καλό είναι να τους καθαρίζεις συχνά με το που βλέπεις πως αρχίζουν και μαυρίζουν.

Δες πώς.

Ζεστό νεράκι

Ένα σπρέι με ζεστό νερό είναι ό,τι πιο απλό και ήπιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τον αρμόστοκο. Απλώς ψεκάζεις την επιφάνεια, τρίβεις ελάχιστα με μια μαλακή βούρτσα και σκουπίζεις με ένα μαλακό πανί. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε δηλαδή.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις έναν ατμοκαθαριστή. Ο καυτός ατμός θα καθαρίσει άψογα τους αρμούς από βρωμιές, με τον ελάχιστο δυνατό κόπο.

Ξύδι και νερό

Για βρωμιές και ήπιους λεκέδες στους αρμούς, ένα διάλυμα φτιαγμένο με ίσα μέρη ξύδι και νερό είναι άκρως αποτελεσματικό. Ψέκασε με αυτό τους αρμούς και άσε να περάσουν τουλάχιστον 5 λεπτά. Μετρά τρίψε με μια σκληρή βούρτσα και ύστερα ξέπλυνε την περιοχή με ζεστό νερό.

Προσοχή: Είναι απαραίτητο να αραιώσεις το ξύδι σε νερό γιατί το ξύδι είναι πολύ όξινο και μπορεί να βλάψει το πλακίδιο και τον αρμό.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Σταθερή αξία, αυτή η… συνταγή χρησιμοποιείται για την αφαίρεση σκληρών λεκέδων από τους αρμούς και όχι μόνο. Ξεκινάς φτιάχνοντας μια πάστα μαγειρικής σόδας με νερό και την εφαρμόζει στους αρμούς.

Στη συνέχεια ψεκάζεις με ένα μείγμα ίσων μερών ξιδιού και ζεστού νερού πάνω στην πάστα μαγειρικής σόδας. Θα υπάρξει μια χημική αντίδραση μεταξύ της μαγειρικής σόδας και του ξιδιού—θα σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, οι οποίες αργότερα θα μετατραπούν σε ένα παχύρρευστο αφρώδες μείγμα. Μόλις σταματήσει ο σχηματισμός φυσαλίδων, τρίψε με μια βούρτσα για να το αφαιρέσεις και ύστερα ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις αυτά τα δύο συστατικά είναι να ανακατέψεις τη μαγειρική σόδα και τι ξύδι, ώστε να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Ύστερα απλώνεις την πάστα στους αρμούς και αφήνεις τη για 30 λεπτά. Ύστερα ξεπλένεις με ζεστό νερό.

Υπεροξείδιο Υδρογόνου

Για μέτριους λεκέδες, μπορείς να ψεκάσεις με υπεροξείδιο του υδρογόνου (αυτό εδώ) στις γραμμές των αρμών για να τους αφαιρέσεις. Μετά τρίψε ελαφρά με μια βούρτσα, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και σκούπισε.

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις μια πάστα με υπεροξείδιο του υδρογόνου και μαγειρική σόδα. Άπλωσέ την αμέσως στον αρμόστοκο άσε το να κάτσει για μερικά λεπτά. Ύστερα καθάρισε το με μια βούρτσα και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα