1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς να είσαι συναισθηματικά δίπλα στον σύντροφό σου


Δεν αρκεί να λες στον σύντροφό σου ότι είσαι εκεί για αυτόν. Πρέπει να το δείχνεις και έμπρακτα, και να τον στηρίζεις συναισθηματικά. Στις σχέσεις, αυτό το δούναι και λαβείν είναι που μας φέρνει πιο κοντά και κάνει τους δεσμούς πιο ισχυρούς. Και έχουμε μερικές συμβουλές για να έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφό σου σε συναισθηματικό επίπεδο.

1. Να ακούς
Τόσοι άνθρωποι όταν μιλάνε με τον σύντροφό τους σκέφτονται το κατάλληλο πράγμα να πουν, ή πώς θα καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ακόμα κι αν οι προθέσεις σου είναι οι καλύτερες – να μην βλέπεις τον άνθρωπό σου να πονάει, φυσικά – μερικές φορές αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να κάτσεις απλώς και να ακούσεις.

2. Μην γκρινιάζεις για προηγούμενες σχέσεις
Οι πρώην σύντροφοι του συντρόφου σου δεν σε αφορούν, εκτός κι αν ο ίδιος πάει την κουβέντα εκεί. Ζήλειες για πρώην, ονλάιν ψαξίματα προφίλ και φωτογραφιών από το 2016, δεν θα έπρεπε να σε απασχολούν. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να στρεσάρεσαι και να στρεσάρεις άσκοπα τον σύντροφό σου.

3. Στήριξε τους στόχους του
Όλοι έχουμε όνειρα, και όλοι παλεύουμε για να τα κατακτήσουμε. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει τρόπος να βοηθήσεις έμπρακτα τον σύντροφό σου με τους στόχους του (για παράδειγμα, να του κάνεις διορθώσεις στην πτυχιακή), μπορείς πάντα να είσαι δίπλα του και να τον εμψυχώνεις, σαν την προσωπική του μαζορέτα. Δεν θα ήθελες να κάνει το ίδιο και για εσένα;

4. Μην τον προσβάλλεις
Οι εντάσεις σε μια σχέση είναι δεδομένες. Το ζήτημα είναι όταν συμβαίνουν, να μην χάνετε τον έλεγχο και να μην καταλήγετε να σας ακούει η γειτονιά να βρίζεστε. Δεν θα καταλήξει πουθενά αυτό. Ψυχραιμία, και όταν νιώθεις πως δεν σου φτάνει η ψυχραιμία για σήμερα, η ώριμη κίνηση είναι να μαζευτείς και να ζητήσεις λίγο χρόνο για να ηρεμήσεις.

5. Δώσε του χώρο, χωρίς να γκρινιάζεις
Όλοι χρειαζόμαστε τον χώρο μας μερικές φορές. Το ίδιο κι εσύ. Μην κολλάς πάνω του για να του δείξεις ότι είσαι εκεί. Πολλές φορές αρκεί να του πεις ότι θα είσαι τριγύρω, αλλά ότι θα τον αφήσεις και λίγο μόνο του. Άλλωστε, όταν το χρειαστείς κι εσύ, το ίδιο θα ζητήσεις και δεν θα θέλεις να χρειάζεται να εξηγείς δέκα φορές ότι όχι, όλα καλά είναι, απλά χρειάζεσαι λίγο χρόνο με τον εαυτό σου.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα