1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς να «δημιουργήσετε» χρόνο για σεξ

Για τα σύγχρονα πολυάσχολα ζευγάρια, φαίνεται ότι το σεξ έρχεται πάντα σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την δουλειά, τις αγγαρείες, τα γονεϊκά καθήκοντα και άλλες σημαντικές προτεραιότητες. Φυσικά είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην σεξουαλική συχνότητα μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση και η αναβολή της σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να είναι ακόμα και αναγκαία σε καιρούς μεγάλων αλλαγών όπως ο ερχομός ενός παιδιού. Παρόλα αυτά, αν αντιμετωπίζετε συνεχώς δυσκολίες να βρείτε χρόνο για σεξουαλική επαφή στην καθημερινότητά σας, παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές που ίσως σας φανούν χρήσιμες.

Ανοίξτε συζήτηση γύρω από το σεξ.

Αν το σεξ είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να βρείτε περισσότερο χρόνο γι’αυτό, το πρώτο βήμα είναι να συζητήσετε με τον/την σύντροφό σας γύρω από αυτό. Αν και πρόκειται για μια χαλαρή κουβέντα, είναι σημαντικό να προσεγγίσετε το θέμα με ενδιαφέρον και θετική διάθεση και όχι με διάθεση αλληλοκατηγορίας και θυμό. Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας τους τομείς που πηγαίνουν καλά στην σχέση σας, ακόμα και αν δεν σχετίζονται με το σεξ. Αυτό προδιαθέτει για παραγωγική επικοινωνία με θέμα τις σκέψεις σας και τα αισθήματά σας για το σεξ, καθώς και το πως μπορείτε να το θέσετε σε προτεραιότητα ως ζευγάρι.

Αν και η έλλειψη χρόνου είναι ο «συνήθης ύποπτος», έχετε υπόψη σας ότι είναι πιθανό η κοινή σας ερωτική ζωή να παρεμποδίζεται και από άλλους συναισθηματικούς ή οργανικούς παράγοντες. Αν αυτό συμβαίνει, η ανοιχτή επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τους προβληματισμούς σας και να εκφράσετε τις σεξουαλικές επιθυμίες που έχει ο καθένας σας.

Διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας.

Κάποιες φορές τα ζευγάρια πιστεύουν ότι η σεξουαλική επαφή είναι ένα γεγονός τεράστιων διαστάσεων, το οποίο ξεκινά με ρομαντισμό και καταλήγει σε έντονους οργασμούς.Αν και κάποιες φορές αυτό συμβαίνει, το να έχετε τόσο υψηλές προσδοκίες γύρω από το σεξ μπορεί στην πραγματικότητα να βλάψει τον δεσμό σας ως ζευγάρι, αν δεν διαθέτετε τον χρόνο για μια τέτοια «υπερπαραγωγή». Εναλλακτικά, προσπαθήστε να αποδεχτείτε την ευχαρίστηση του σεξ σε οποιαδήποτε μορφή αυτό συμβαίνει, συμπεριλαμβανομένου και του «στα γρήγορα».

Επανακαθορίστε τον ερωτισμό.

Όπως και στην προηγούμενη παράγραφο, κάποια ζευγάρια μπορεί να πρέπει να θυμηθούν ότι ο ερωτισμός είναι περισσότερα από το σεξ.Οι αγκαλιές, τα φιλιά, το μασάζ, το κράτημα των χεριών και πολλές άλλες μορφές συναισθηματικής και φυσικής εγγύτητας, μπορούν να βοηθήσουν τους συντρόφους να συνδεθούν μεταξύ τους. Παραδόξως, αφαιρώντας την πίεση από το σεξ ως μοναδικό τρόπο έκφρασης ερωτισμού, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να το κάνετε!  

Αναγνωρίστε την σεξουαλική ανταπόκριση.

Κατά το παρελθόν οι ερευνητές έβλεπαν την σεξουαλική ανταπόκριση γραμμικά προοδεύοντας από την επιθυμία στην διέγερση, στον οργασμό και στην λύση. Συνεπώς πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν διάθεση για να κάνουν σεξ πριν ξεκινήσουν την πράξη. Παρόλα αυτά τα σύγχρονα μοντέλα της σεξουαλικής ανταπόκρισης υποδεικνύουν ότι η επιθυμία μπορεί να είναι ανταπόκριση στην διέγερση, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ερεθιστείτε αφού ξεκινήσετε την σεξουαλική δραστηριότητα. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να θέλετε να προβείτε με τον/την σύντροφό σας σε ερεθιστικές πράξεις ώστε να σας έλθει η επιθυμία.

Εξερευνήστε τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις.

Αν νομίζετε ότι δεν κάνετε αρκετό σεξ γιατί έχει γίνει πολύ συνηθισμένο ή και βαρετό για εσάς και τον/την σύντροφό σας, σκεφτείτε να εξερευνήσετε τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις για να «ζωντανέψετε» λίγο τα πράγματα. Οι νέες εμπειρίες μπορεί να είναι το κίνητρο που χρειάζεστε για να γίνει ξανά το σεξ προτεραιότητά σας.

Προγραμματίστε το!

Τέλος, πολλά ζευγάρια ωφελούνται από τον προγραμματισμό της σεξουαλικής δραστηριότητας. Μπορεί αυτό αρχικά να μην φαίνεται τόσο ελκυστικό όσο το αυθόρμητο σεξ, μπορεί όμως να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να διατηρήσετε τον δεσμό σας και την ερωτική σας ζωή ακόμα κι αν η καθημερινότητά σας είναι φορτωμένη. Επιπλέον ο προγραμματισμός του σεξουαλικής επαφής μπορεί να μειώσει το άγχος που προκαλεί η έλλειψη χρόνου και να αυξήσει την προσμονή για την εμπειρία.

www.andrologia.gr



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα