1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς να βελτιώσεις τον γραφικό σου χαρακτήρα


Τις προάλλες ακούσαμε στο ραδιόφωνο ότι κάθε χρόνο χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω κακού και δυσανάγνωστου γραφικού χαρακτήρα των ιατρών που συνταγογραφούν, φάρμακα που δεν καταλαβαίνουν μήτε μυημένοι φαρμακοποιοί. Σκεφτήκαμε λοιπόν ως χρέος απέναντι στους γιατρούς και τους υπόλοιπους επαγγελματίες με κακά γράμματα να συγκεντρώσουμε κάποια έξυπνα tips προκειμένου να γίνεις καλλιγράφος κι ας έχουν περάσει πια τα σχολικά τα χρόνια.

Γράψε, γράψε κάτι γίνεται

Η εξάσκηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για να βελτιώσουμε κάθε μας δεξιότητα. Ομοίως και τον γραφικό μας χαρακτήρα. Προτείνουμε λοιπόν να πάρεις μπόλικες λευκές σελίδες και τα κατάλληλα σύνεργα και να εξασκηθείς με το πάσο σου, προσπαθώντας να διορθώσεις σε πρώτη φάση τα εξόφθαλμα “γραφικά” λάθη που κάνεις, γράφοντας.

Η στάση του σώματος κάνει τη διαφορά

Αν γράφεις όρθιος, χυμένος στο γραφείο ή ανακούρκουδα καθισμένος είναι βέβαιο ότι τα γράμματα σου δεν θα τα καταλάβουν ούτε γραφολόγοι. Επομένως προσπάθησε να κάθεσαι σωστά με ίσιο τον κορμό, ενόσω γράφεις και θα δεις σημαντική βελτίωση στα γραφόμενά σου.

Διάλεξε το κατάλληλο στυλό

Το βασικό εργαλείο γραψίματος είναι το στυλό/μολύβι. Αν το εργαλείο λοιπόν είναι ημιθανές και ξεθυμασμένο δουλειά δεν θα κάνει. Ακόμη ωστόσο κι αν είναι γεμάτο μελάνι μπορεί να μην εξυπηρετεί το χέρι με το οποίο προσπαθείς να γράψεις. Για αυτό άδειασε τη μολυβοθήκη σου και ξεκίνα τις δοκιμές ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Θα δεις ότι αν κάνεις τη σωστή επιλογή θα υπάρξει βελτίωση και στα γραπτά σου.

Όποιος βιάζεται χαζογράφει

Δεν σε βιάζει κανένας, επομένως πάρε τον χρόνο και αφιέρωσε τον στο γράψιμο όταν χρειαστεί. Αν προσπαθείς να γράψεις 30 λέξεις σε 10 δεύτερα είναι βέβαιο ότι οι περισσότερες από τις μισές δεν θα διαβάζονται. Για αυτόν τον λόγο προσπάθησε να επιβραδύνεις τον ρυθμό γραφής σου και θα δεις θαυμαστή βελτίωση είναι σίγουρο.

Ξεκίνα από τα βασικά

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρες ένα λευκό χαρτί κι άρχισες να γράφεις ένα, ένα όλα τα γράμματα του αλφαβήτου; Ήταν η τελευταία φορά που προσπάθησες να βελτιώσεις τον γραφικό σου χαρακτήρα. Για αυτό, πάρε τώρα λευκό χαρτί και δώσε του να καταλάβει. Γράφοντας θα διαπιστώσεις τις αδυναμίες σου και σε κάθε επόμενη προσπάθεια, θα είσαι και καλύτερος. Εντόπισε ποια γράμματα δεν πετυχαίνεις καλά και βρες άλλο τρόπο να τα κάνεις. Εστίασε σε συγκεκριμένες αδυναμίες.

Στου καλλιγράφου την πόρτα πήγαινε και βρόντα

Είναι πολύ πιθανό στον περίγυρο σου να υπάρχει ένας/ μια ευλογημένος/η που κάνει εξαιρετικά γράμματα. Εκμεταλλεύσου λοιπόν τον/ην καλλιγράφο και μάθε από τον/ην μάστερ του είδους τα μυστικά του. Σίγουρα θα μοιραστεί μαζί σου κάποια tips, τα οποία θα σου φανούν πιο χρήσιμα στον αγώνα σου για καλύτερα γράμματα.

Kάνε YouTube μαθήματα

Το YouTube κυκλοφορεί ελεύθερο και σου προσφέρει δεκάδες video με tips για να βελτιώσεις τον γραφικό σου χαρακτήρα. Εκμεταλλεύσου το στο έπακρο λοιπόν και θα δεις ότι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο/η.

Με την αντιγραφή θα δεις προκοπή

Διάλεξε ένα κομμάτι από το αγαπημένο σου βιβλίο. Αν δεν είσαι του διαβάσματος, διάλεξε τους στίχους από το αγαπημένο σου τραγούδι. Πάρε σωστή θέση και ξεκίνα την αντιγραφή του. Είναι βέβαιο ότι θα βάλεις περισσότερο μεράκι σε τούτη την γραπτή σου προσπάθεια μιας και αγαπάς ιδιαίτερα το περιεχόμενο της.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα