1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς να αγαπήσεις έναν αγχώδη άνθρωπο


Όλοι έχουμε ζήσει περιόδους έντονου στρες. Για να είμαστε ειλικρινείς, η τελευταία χρονιά ήταν με περίοδος έντονου στρες για όλους. Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι που το στρες ήταν η καθημερινότητά τους ήδη εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ηρεμήσουν τα βράδια, επειδή ο εγκέφαλός τους στρέφεται συνεχώς εναντίον του ίδιου του εαυτού του. Ανησυχούν για πράγματα που δεν έχουν συμβεί και που μάλλον δεν θα συμβούν ποτέ.

Και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται λίγη παραπάνω κατανόηση και πίστη μερικές φορές, για να καταφέρουν να πετάξουν από πάνω τους αυτό το μαύρο πέπλο και να είναι αληθινοί… Και να σου προσφέρουν όλο τον εσωτερικό τους κόσμο, χωρίς να τους σταματά η πάλη με τον εαυτό τους. Έτσι θα αγαπήσεις έναν άνθρωπο που τον βασανίζει το στρες.

Θυμήσου γιατί είσαι δίπλα τους
Ένας άνθρωπος δεν είναι το στρες του, ούτε οι αντιδράσεις του σε αυτό. Και σίγουρα αυτό δεν ήταν το πρώτο χαρακτηριστικό που αγάπησες πάνω του. Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, θυμήσου τον άνθρωπο πίσω από την ανησυχία και τις κρίσεις, και πάλεψε μαζί του.

Μην σταματάς να λες πως είναι εντάξει
Τα πράγματα είναι εντάξει. Ο σύντροφός σου είναι εντάξει. Ακόμα κι όταν δεν είναι εντάξει, να μην ξεχνάς να του λες πως θα γίνουν εντάξει. Το “εντάξει” είναι μια λέξη που έχει δύναμη, αν την λες και την πιστεύεις.

Μερικές φορές πρέπει απλά να ακούς
Οι άνθρωποι που πάσχουν από υπερβολικό στρες, καταλαβαίνουν πολύ καλά την υπερβολή τους. Απλώς μερικές φορές δεν μπορούν να την ελέγξουν άμεσα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, με λίγη κουβέντα (ή λίγη γκρίνια), θα καταλάβουν τι συμβαίνει και θα αναλάβει πάλι τα ηνία η λογική. Μην ξεχνάς, με πολύ απλοποιημένους όρους, πρακτικά αυτό κάνουν οι άνθρωποι όταν πάνε σε ψυχολόγο.

Μην λες “υπερβάλλεις”
Πες “πες μου γιατί ανησυχείς”. Και ξαναδιάβασε την προηγούμενη παράγραφο.

Μερικές φορές μπορεί να χάσετε τον ύπνο σας
Και, ναι, είναι απαίσιο. Όσο απαίσιο είναι για εσένα, άλλο τόσο είναι για τον σύντροφό σου – επειδή ρίχνει στον εαυτό του τις ενοχές που κρατάει κι εσένα ξύπνιο επειδή δεν νιώθει καλά και θέλει να μιλήσει.

Οι γρήγορες απαντήσεις στα μηνύματα σώζουν ζωές
Αν σου φαίνεται αυτή η συμβουλή σαχλή, να σου προτείνουμε να θυμηθείς την τελευταία φορά που δεν σου απάντησαν έγκαιρα σε μήνυμα και σκέφτηκες ψύχραιμα “Α, οκέι, θα το δει πιο μετά”. Πολλαπλασίασέ το επί δέκα, και κάπως έτσι λειτουργεί για τους αγχώδεις ανθρώπους. Καλωσόρισες στην δυστοπία μας, τα smartphones ήταν ένα λάθος.

Μερικές φορές θα σου ζητάνε συγγνώμη ενώ δεν υπάρχει λόγος
Κι εσύ θα πεις “μα, δεν υπάρχει πρόβλημα”, και θα σου απαντήσουν με “Α… εντάξει, συγγνώμη τότε”. Συγγνώμη για την συγγνώμη. Με τον καιρό, θα το ξεπεράσει.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα