1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Πώς θα χάσεις εύκολα τα κιλά της καραντίνας


Οι μέρες της καραντίνας ήταν δύσκολες μέρες. Τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα σου. Μάλιστα αυτά τα 2 συνδέονται άμεσα: όσο πιο πεσμένος νιώθεις τόσο πιο ανθυγιεινές επιλογές κάνεις στη διατροφή σου.

Δεν έγινε κάτι φοβερό, πήρες μερικά παραπάνω κιλά και θα τα χάσεις. Πριν από όλα, βάλε ρεαλιστικούς στόχους οι οποίοι και θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις μακροπρόθεσμα και χωρίς στερήσεις το επιθυμητό νέο σου βάρος. Ένα κιλό την εβδομάδα, για παράδειγμα, είναι ένας ρεαλιστικός και εφικτός στόχος.

Δες πώς θα τα καταφέρεις μέσα από οκτώ απλά βήματα. 

Ξεκίνα τη μέρα με ένα θρεπτικό πρωινό

Το πρωινό σου πρέπει να είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Τα συστατικά αυτά εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού και βοηθούν να ρυθμίσεις καλύτερα τα επόμενα γεύματα της μέρας.

Κατανάλωσε άφοβα φρούτα και λαχανικά

Κανείς δεν πάχυνε επειδή έτρωγε πολλά φρούτα ή σαλάτες. Αποτελούν τροφές φτωχές σε θερμίδες αλλά πλούσιες σε νερό και φυτικές ίνες. Χορταίνουν γρήγορα και μειώνουν την απορρόφηση του λίπους.

Προσθέσε προβιοτικά

Τα προβιοτικά που περιέχουν τροφές όπως το γιαούρτι και το κεφίρ, οδηγούν σε αύξηση του αριθμού των καλών εντερικών βακτηρίων, ενισχύοντας την ομαλή λειτουργία του εντέρου ρυθμίζοντας την κινητικότητά του. Η καλή γαστρεντερική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίτευξη και διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους.

Κόψε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Είναι πλούσια σε θερμίδες και σε νάτριο, ενώ παράλληλα στερούνται θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών. Η συστηματική τους κατανάλωση στην καραντίνα ήταν αυτή που σε έκανε να πάρεις κιλά.

Και τα ποτά

Οι μέρες τις καραντίνας σου ήταν σίγουρα γεμάτες αυξημένη κατανάλωση υψηλών θερμιδογόνων ροφημάτων, όπως το αλκοόλ και τα αναψυκτικά, κάτι που λογικά συνέβαλε στην αύξηση του βάρους σου. Αντικατάστησε την κατανάλωσή τους με νερό ή τσάι ή αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη. Θα συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού, στην αντιμετώπιση πιθανών κατακρατήσεων και κατ’ επέκταση στη μείωση του σωματικού σου βάρους.

Μετρίασε την κατανάλωση ζάχαρης

Ήρθε η στιγμή να περιορίσεις την κατανάλωση των εδεσμάτων που τόσο καιρό ήταν οι καλύτεροί σου φίλοι. Ναι, για τα γλυκά λέμε. Η αυξημένη κατανάλωση γλυκών συνδέεται με παχυσαρκία και όχι τυχαία, μιας και η ζάχαρη αποτελεί αγαπημένη τροφή των λιποκυττάρων του σώματος. Δεν είναι ανάγκη να τα κόψεις τελείως, απλά περιόρισε την κατανάλωση γλυκού σε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Μείωσε τους απλούς υδατάνθρακες

Η υπερκατανάλωσή τους αυτήν την περίοδο σε συνδυασμό με την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας οδηγεί σε αύξηση των αποθεμάτων γλυκογόνου στον οργανισμό με αποτέλεσμα η περισσευούμενη ενέργεια να αποθηκεύεται με τη μορφή του λίπους. Αντικατάστησε τους με τροφές ολικής άλεσης ή μείωσε τις ποσότητες που καταναλώνεις από ρύζι, πατάτες, μακαρόνια κ.α. στο μισό.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα