1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Πώς θα προλάβουμε την τριχόπτωση

Σας ανησυχούν οι τούφες μαλλιών που μένουν πάνω στη βούρτσα κάθε φορά που χτενίζεστε; Έχετε ιστορικό τριχόπτωσης στην οικογένεια που σας αγχώνει; Κι όμως, η τριχόπτωση –όπως και οι περισσότερες παθήσεις– μπορεί να προληφθεί. Πώς; Με πέντε απλούς, αλλά άκρως αποτελεσματικούς τρόπους.

Τα τσιγάρα και οι ώρες ηλιοθεραπείας έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια

Σίγουρα κάτι έχει πάρει το αυτί σας για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και της υπεριώδους ακτινοβολίας στον οργανισμό σας. Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτές οι βλαβερές συνέπειες επεκτείνονται και στα μαλλιά σας. Έρευνα του 2011, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρούργων, εξέτασε 66 δίδυμους άντρες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως το κάπνισμα, όπως και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την τριχόπτωση.

Έχεις πιτυρίδα, το ξέρεις;

Η ίδια έρευνα ανακάλυψε ότι η πιτυρίδα ήταν ακόμα ένα από τα καθοριστικά σημάδια για την τριχόπτωση. Παρ’ όλο που δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία για αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο, είναι συνετό να επενδύσετε σε ένα ισχυρό αντιπιτυριδικό σαμπουάν.

Ό,τι τρως, σε τρώει

Τα μαλλιά χρειάζονται θρεπτικά συστατικά για να μεγαλώνουν και να είναι υγιή. Αν καταναλώνουμε συνεχώς ζάχαρη, τηγανιτά και επεξεργασμένα λιπαρά, κάνουμε κακό και στα μαλλιά μας. Για την ακρίβεια, έχει αποδειχθεί ότι οι άνδρες με ανεβασμένη πίεση και υψηλή αντίσταση στην ινσουλίνη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσουν τα μαλλιά τους. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν αρκετές σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στα μαλλιά μας.

Με… καφέ λούστηκες;

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η καφεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών, μπλοκάροντας τη δράση του χημικού DHT, που κάνει κακό στους θύλακες. Δυστυχώς, το να πίνουμε απλά αρκετό καφέ δεν βοηθά, μιας και για να δούμε τα αποτελέσματα της μελέτης, θα έπρεπε να πιούμε γύρω στις 60 κούπες καφέ. Αντίθετα, οι επιστήμονες συστήνουν τοπική χρήση, με σαμπουάν που περιέχουν καφεΐνη. Αξίζει την δοκιμή, μιας και έχουν αναφερθεί αποτελέσματα με αύξηση του μήκους των μαλλιών κατά 40%.

Μην αγχώνεσαι, σου λέω!

Το αυξημένο στρες μπορεί να προκαλέσει προσωρινή τριχόπτωση, όπως τοπική αλωπεκία, που είναι η έλλειψη μαλλιών σε μια μικρή περιοχή. Αυτό συμβαίνει επειδή στις περιόδους άγχους, το σώμα μας επιτίθεται στους θύλακες της τρίχας –παρ’ όλα αυτά, τα μαλλιά μπορούν να φυτρώσουν ξανά μόλις το άγχος τεθεί υπό έλεγχο.

Πηγή: Iatronet.gr

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα