1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς θα καταλάβω αν είναι γκέι


Σε μία κοινωνία γεμάτη στερεότυπα, είναι δύσκολο να είσαι γκέι, πολλώ δε μάλλον να φλερτάρεις. Σε ενδιαφέρει ένα άτομο, έχεις την εντύπωση ότι ίσως να ενδιαφέρεται κι εκείνο, αλλά δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι είναι γκέι. Ίσως και να μπορούμε να βοηθήσουμε.

Φέρε στην κουβέντα τη LGBTQ κοινότητα

Πολλά μπορείς να συζητήσεις για την LGBTQ κοινότητα. Μπορείς να ρωτήσεις το άτομο που σε ενδιαφέρει τι γνώμη έχει για το Pride. Μπορείς να ρωτήσεις τι γνώμη έχει για την προσθήκη τρανς χαρακτήρων σε δημοφιλή παιχνίδια. Θα μπορούσες να μιλήσεις για το drag show του Ru Paul ή οτιδήποτε είναι συνυφασμένο με την LGBTQ κοινότητα.

Το ένστικτό σου τι σου λέει;

Δεν μιλάμε για το γνωστό και γραφικό γκέι ραντάρ. Αρκετές φορές όταν έχεις απέναντι σου ένα άτομο, ίσως από την κινησιολογία του, ίσως από τον τρόπο που μιλάει κι από αυτά που λέει σου δημιουργούνται εντυπώσεις. Ποια είναι η πρώτη σκέψη που σου ήρθε στο μυαλό όταν γνώρισες αυτό το άτομο; Συνήθως η πρώτη σκέψη είναι και η σωστή.

Εντούτοις, καλό είναι να ξεχωρίσεις να το ένστικτό σου λειτουργεί στερεοτυπικά. Αν για παράδειγμα σου δημιουργείται αυτόματα η εντύπωση ότι κάποιος είναι γκέι επειδή φοράει εσπαντρίγιες, τότε το περιθώριο λάθους είναι υψηλό.

Άσε τα στερεότυπα απ’ έξω

Δε χωράνε στερεότυπα σε μία κοινωνική ομάδα που στιγματίζεται διαρκώς από στερεότυπα. Δεν είναι γκέι όποια γυναίκα έχει κοντά μαλλιά. Δεν είναι γκέι όποιος άντρας (θεωρείς ότι) ντύνεται θηλυπρεπώς ή κάνει αποτρίχωση. Μην έχεις τέτοια κριτήρια.

Φέρε στη συζήτηση το θέμα των σχέσεων

Αφού μιλήσετε και κάνετε βασικές ερωτήσεις σχετικά με δουλειά, ταινίες, μουσική κτλ, μπορείς να ρωτήσεις αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο στη ζωή του/ης. Αν σου πει ότι δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο κάτι στη ζωή του-ης, τότε μπορείς να επεκταθείς και να ρωτήσεις αν χώρισε πρόσφατα. Όσο βαθύτερα μπαίνετε, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις να μάθεις. Όλο και κάποιο γένος θα χρησιμοποιήσει στις προτάσεις του-ης.

Δες το προφίλ του/ης στα σόσιαλ

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που στηρίζουν την LGBTQ κοινότητα με δημοσιεύσεις στα προσωπικά τους προφίλ, ωστόσο αν το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει μιλά στο προφίλ του μόνο γι’ αυτό, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να είναι γκέι.

Ρώτα τον/ην πού βγαίνει

Αυτός ίσως είναι ο πιο σίγουρος και εύκολος τρόπος να καταλάβεις αν κάποιος είναι γκέι. Δεν υποστηρίζουμε ότι αν κάποιος συχνάζει σε γκέι-φρέντλι μέρη είναι γκέι, αλλά οι πιθανότητες να είναι αυξάνονται κατακόρυφα.

Ρώτα

Προφανώς, δε θα τον-ην πιάσεις και θα του πεις «Και δε μου λες, είσαι γκέι;». Αφού κάνετε τη συζήτηση περί σχέσεων και δεν έχεις καταλάβει ακριβώς αν αναφέρεται σε άτομα του ίδιου ή του αντίθετου φύλου (ή και στα δύο φύλα) τότε μπορείς να πεις «Με συγχωρείς αν είμαι αδιάκριτος, αλλά αναφέρεσαι σε άντρα ή γυναίκα;».

Φλέρταρε και δες πώς θα αντιδράσει

Δεν είναι απαραίτητο ότι αν δεν είναι δεκτικός-ή, δεν είναι γκέι, αλλά τουλάχιστον θα καταλάβεις αν ενδιαφέρεται ή όχι. Αν πάλι είναι δεκτικός-ή καλό είναι να μη βγάλεις αυθαίρετα συμπεράσματα καθώς πολλοί άνθρωποι είναι εξωστρεφείς και φαίνεται ότι φλερτάρουν ενώ είναι απλώς ευγενικοί. Φλέρταρε διακριτικά, φέρε στο τραπέζι προηγούμενες σχέσεις και θα έχεις την απάντησή σου.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα