1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Πώς θα ζητήσεις να βγείτε μέσω μηνυμάτων

Ίσως τον τελευταίο καιρό να τρέφεις συναισθήματα για κάποιο άτομο. Έναν/μία συνάδελφο, έναν/μία φίλο που έχεις αρχίσει να βλέπεις αλλιώς ή απλώς έχεις βάλει στο μάτι κάποιον-α που κάνατε match στο Tinder. Θέλεις να του-ης ζητήσεις να βγείτε, αλλά δεν θέλεις να το τολμήσεις από κοντά; Μπορείς να το κάνεις μέσω μηνυμάτων.

Ανάπτυξε πρώτα λίγη οικειότητα

Θα είναι παράξενο από την πρώτη στιγμή που θα μιλήσετε να του-ης προτείνεις να βγείτε. Γι’ αυτό συζητήστε λίγο πρώτα, εδραιώστε διαύλους επικοινωνίας. Αν αποκτήσετε πρώτα μία οικειότητα, δε θα δυσκολευτείς του-ης ζητήσεις μετά να βγείτε.

Ξεκίνα τη συζήτηση χαλαρά

Αφού συζητήσατε κάποιες φορές και  έχετε μάθει σε κάποιον βαθμό ο ένας το ύφος του άλλου, τώρα νιώθεις έτοιμος-η να του-ης ζητήσεις να βγείτε. Βάστα λίγο. Μη ζητήσεις να βγείτε με το καλησπέρα, ξεκίνα τον διάλογο με κάποια αναφορά στη σειρά που σου αρέσει ή σε κάποιο αστείο που κάνετε μεταξύ σας.

Είναι δεκτικός-ή;

Το έχεις πάρει απόφαση τώρα και τίποτα δε σε σταματά. Δώσε του-ης λίγο χώρο να σου πει πώς ήταν η μέρα του-ης. Αν σου πει ότι είναι πολύ αγχωμένος-η ή ότι δεν έχει καθόλου διάθεση, καλύτερα να μην κάνεις την κίνησή σου. Κι αύριο μέρα είναι.

Άσε να υπονοηθεί κάτι

Δώσε ένα hint ότι θέλεις να βγείτε. Όχι και πολύ ξεκάθαρο. Πες ότι κάποια στιγμή θα ήθελες να πας στο τάδε θερινό σινεμά ή να πιεις εκείνο το φαντασμαγορικό κοκτέιλ που σου έχουν προτείνει και το σερβίρει μόνο εκείνο το μπαρ.

Ξεκαθάρισε τις προθέσεις σου

Θα έχεις ακούσει άβολες ιστορίες ανθρώπων που βγήκαν και τελικά ο ένας από τους δύο είχε δεν είχε καταλάβει ότι επρόκειτο για ραντεβού – ραντεβού ραντεβού. Εμείς θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό. Για να μην την πατήσεις κι εσύ, φρόντισε να πριν του-ης ζητήσεις να βγείτε, να ξεκαθαρίσεις τις προθέσεις σου. Δοκίμασε να πεις «περνάω πολύ ωραίο όποτε μιλάμε» ή «ξέρεις πώς να μου φτιάχνεις τη διάθεση».

Πρότεινε να συναντηθείτε

Απαγορεύεται να πεις κάτι μετέωρο όπως «να τα πούμε κάποια στιγμή», γιατί αν είναι και λίγο ντροπαλός-ή ο/η άλλος και δεν σου πει να βγείτε συγκεκριμένη μέρα, θα κάθεσαι και θα αναρωτιέσαι τι θα γινόταν αν. Πες άμεσα τι θες. Για παράδειγμα: «Το Σάββατο στο έχει drive-in συναυλία, πάμε;».

Ένα μήνυμα θα στείλεις

Έτσι κι αλλιώς είναι εκνευριστικό να θέλεις να πεις κάτι και να το χωρίζεις σε επτά διαφορετικά μηνύματα. Πες ό,τι θέλεις σε ένα μήνυμα λιτό και περιεκτικό.

Άφησέ τον-ην να το σκεφτεί

Το πιο πιθανό είναι ότι μόλις του-ης έρθει το μήνυμα, είτε ενδιαφέρεται, είτε όχι, θα κάνει λίγη ώρα να απαντήσει. Μην προσπαθήσεις να γεμίσεις το κενό με ένα ακόμα μήνυμα. Θα απαντήσει. Κι αν δεν απαντήσει, θα το ‘χεις πάρει το μήνυμα.

Μην αφήσεις περιθώριο για παρερμηνείες

Αν παρατηρήσεις ότι έχει αμφιβολίες σχετικά με το αν έχεις ερωτικές προθέσεις, για παράδειγμα αν σου πει «είσαι σίγουρος-η;» ΄τότε μπορείς να πεις «φυσικά, το σκεφτόμουν εδώ και κάμποσο καιρό» ή κάτι συναφές που να ταιριάζει στη δική σας περίπτωση. Μην το βάζεις κάτω.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα