1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς έχει αλλάξει η πανδημία την απιστία;


Εδώ και έναν χρόνο πλέον, οι περισσότεροι περνάμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας κλεισμένοι στο σπίτι. Οι κοινωνικές σχέσεις έχουν αλλάξει, δεν μπορούμε να βρισκόμαστε συχνά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και χάνουμε επαφές. Πολλά ζευγάρια η καραντίνα τα βρήκε μαζί, και πολλά όχι. Κάποιοι άνθρωποι είναι χαρούμενοι που περνούν ακόμα περισσότερο χρόνο με το ταίρι τους, ενώ άλλοι άρχισαν να εκνευρίζονται από την τρίτη κιόλας βδομάδα.

Πώς έχει επιδράσει όλο αυτό, όμως, στην απιστία; Ο κόσμος κερατώνει ακόμα; Και πώς το κάνει; Οι έρευνες του μεγαλύτερου dating site για δεσμευμένους, Ashley Madison, δείχνουν πολλά στοιχεία που μας έκαναν να νιώσουμε περίεργα.

Πρώτο εύρημα: Μέσα στην καραντίνα, η έλλειψη όρεξης για σεξ είναι ο πρωταρχικός λόγος που οι δεσμευμένοι επιλέγουν να απιστήσουν
Το 58% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν πως το μεγαλύτερό τους πρόβλημα στην σχέση κατά την διάρκεια της καραντίνας είναι η έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης από τον σύντροφό τους, με αποτέλεσμα να νιώθουν μικρότερη έλξη και να σκέφτονται την απιστία. Το νούμερο των ανθρώπων που απιστούν που κάνουν λιγότερο ή και καθόλου σεξ με τους συντρόφους τους, μάλιστα, ανεβαίνει στο (τρομακτικό) 75%. Και για ακόμα χειρότερο ποσοστό, το 76% έχει παραιτηθεί από την ιδέα του να προσπαθήσει να ανανεώσει την σεξουαλική ζωή εντός της σχέσης.

Δεύτερο εύρημα: Οι άνθρωποι δεν στρέφονται στους συντρόφους τους τις στιγμές έντονου στρες, αλλά σε τρίτους
49% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως βαριούνται, και 30% πως νιώθουν απομόνωση και μοναξιά μέσα στην σχέση τους κατά την διάρκεια της καραντίνας. 29% ανέφεραν αισθήματα οργής, και 24% φόβου για το μέλλον, άγχους και κατάθλιψης. Για τους περισσότερους από αυτούς τους ανθρώπους, μια ερωτική περιπέτεια εκτός της σχέσης δίνει την αίσθηση εκτόνωσης από το στρες που χρειάζονται, ενώ τους κάνει να αισθάνονται πως υπάρχει ένα άλλο άτομο στο οποίο μπορούν να εκμυστηρευτούν χωρίς ντροπή αυτά που τους απασχολούν.

Τρίτο εύρημα: Η καραντίνα δεν μείωσε την επιθυμία (και την δυνατότητα) για απιστία, αλλά αντιθέτως τις αύξησε
Ναι, το περισσότερο κέρατο πλέον πέφτει διαδικτυακά, αλλά πολλοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τα μέτρα ασφαλείας όσο μπορούν για να συναντούν τα παράνομα ταίρια τους και από κοντά. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν πως αρκετοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι γίνονταν αρκετά δημιουργικοί με τους τρόπους που μπορούσαν να κανονίσουν μια συνάντηση εν μέσω καραντίνας, και πως τηρούσαν μάλιστα και όλα τα απαραίτητα μέτρα. Για παράδειγμα, 41% των ανθρώπων που απατούσαν τους συντρόφους τους, φρόντιζαν να χρησιμοποιούν απολυμαντικό χεριών. Κάτι είναι κι αυτό, υποθέτουμε;

Τέταρτο εύρημα: Πολλοί έχουν αρχίσει να θεωρούν την απιστία μορφή self-care
Μέσα στην καραντίνα, όλοι έχουμε τρελαθεί λίγο. Ειδικά στο πλαίσιο μιας συμβίωσης, που η ανάγκη για προσωπικό χρόνο και χαλάρωση αυξάνεται κατακόρυφα, πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να βλέπουν την απιστία ως έναν τρόπο να κάνουν κάτι όμορφο αποκλειστικά για τον εαυτό τους, και πως αυτό μάλιστα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παραμείνουν σε σχέση. Το 92% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν έχει κανέναν σκοπό να χωρίσει με την λήξη της πανδημίας. Τα αισθήματα που τους κάνει να νιώθουν η απιστία; Σέξι για το 47%, ενθουσιασμένοι για το 45%, επιθυμητοί για το 44%, χαλαροί για το 30%, περισσότερη αυτοπεποίθηση για το 28% και (το πιο θλιβερό) πως κάποιος τους εκτιμά για το 19%.

Φαίνεται πως όσο διαρκεί αυτή η πανδημία – και έχει διαρκέσει ήδη αρκετά για να δημιουργήσει αληθινούς διαλόγους γύρω από πάρα πολλά ζητήματα – θα αλλάζει και ο τρόπος που βλέπουμε τις σχέσεις. Ίσως περισσότεροι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν πως η μονογαμία δεν τους προσφέρει όλα όσα περίμεναν από μια σχέση.

Δεν περιμένουμε σύντομα (ή και ποτέ) η απιστία να σταματήσει να θεωρείται σε γενικές γραμμές “κακή πράξη”, αλλά είναι όντως ενδιαφέρον ότι οι νέες συνθήκες έχουν κάνει περισσότερο κόσμο να αναρωτιέται γύρω από τα κίνητρα που έχει κάποιος για να απιστήσει, αλλά και πώς μπορεί μια σχέση να προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα