1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πότε χρειάζεσαι πραγματικά ένα συμπλήρωμα διατροφής;

Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή σου προσφέρει θεωρητικά τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως οι ανάγκες του οργανισμού είναι αυξημένες και χρειάζεται ένα συμπλήρωμα διατροφής, πάντα με τη συμβουλή του γιατρού σου.

Ασβέστιο & βιταμίνη D

Ποιοι πρέπει να τα λαμβάνουν: Μισό λίτρο γάλα σου παρέχει την Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα (ΣΗΠ) ασβεστίου. Η μόνη ομάδα που χρειάζεται πραγματικά να παίρνει συμπλήρωμα διατροφής ασβεστίου είναι οι χορτοφάγοι. Τα συμπληρώματα με βιταμίνη D είναι άλλο θέμα. Τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια, το αβγό, τα ενισχυμένα δημητριακά και το ψωμί συνιστούν καλές πηγές, αλλά οι περισσότεροι πιθανόν δε λαμβάνουμε αρκετή βιταμίνη D. Μια καλής ποιότητας πολυβιταμίνη αρκεί για να αυξηθούν τα αποθέματα βιταμίνης D.

Δείξε προσοχή: Πρέπει να μην επιλέγεις τα συμπληρώματα με εστέρα ασβεστίου, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, υποστηρίζεται ότι πιθανόν να συνδέεται με τον καρκίνο του στομάχου.

Ποια είναι η καλύτερη πολυβιταμίνη για την υγεία; Πώς θα διαλέξεις τις σωστές βιταμίνες για σένα;

5 σημαντικά και όχι τόσο γνωστά οφέλη της βιταμίνης Κ στον οργανισμό

Βιταμίνη C
Ποιοι πρέπει να τη λαμβάνουν: Εάν κρυολογείς διαρκώς ή έχεις ουλίτιδα, ίσως να μην παίρνεις αρκετή. Εκτός από το να τρως μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών, δεν βλάπτει να παίρνεις και ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C.
Δείξε προσοχή: Η ποσότητα στην οποία είναι ανεκτικός ο καθένας ποικίλλει. Εάν σου προκαλεί διάρροια, μην παίρνεις. Είναι ασφαλές, ωστόσο, να λαμβάνεις μέχρι 1.000 mg την ημέρα.

Εχινάκεια
Ποιοι πρέπει να τη λαμβάνουν: Πάρε μόνο όταν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σου έχουν μολυνθεί από τον ιό της γρίπης ή αν ήδη έχεις ασθενήσει – περιόρισε τη λήψη της σε 8 εβδομάδες κάθε φορά. Εάν κολλάς διαρκώς ιούς, παίρνε 15 σταγόνες βάμμα εχινάκειας δύο φορές την ημέρα. Εάν σε τριγυρίζει κρυολόγημα, παίρνε 15 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα, για να το κρατήσεις μακριά.
Δείξε προσοχή: Οι άνθρωποι που παίρνουν κατασταλτικά του ανοσοποιητικού έπειτα από μεταμόσχευση δεν πρέπει να τη χρησιμοποιούν.

Πολυβιταμίνες
Ποιοι πρέπει να τις παίρνουν: Οι πολυβιταμίνες περιέχουν μεταλλικά στοιχεία που λείπουν από τη διατροφή πολλών ανθρώπων. Παρέχουν, επίσης, μια καλή ισορροπία θρεπτικών στοιχείων και συνιστούν μια καλή λύση τις ημέρες που δεν τρώμε πολύ καλά.
Δείξε προσοχή: Όσοι λαμβάνουν μουρουνέλαιο, που είναι υψηλό σε βιταμίνη Α, ή όσες σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες καλύτερα να επιλέξουν μια πολυβιταμίνη χωρίς βιταμίνη Α.

Σελήνιο με βιταμίνες Α, C και Ε
Ποιοι πρέπει να το παίρνουν: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν αρκετό σελήνιο. Έξι βραζιλιάνικα φιστίκια την ημέρα παρέχουν αρκετό. Εναλλακτικά, αρκεί μια πολυβιταμίνη με 50 έως 200 mcg, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον συμπλήρωμα.
Δείξε προσοχή: Οι έγκυες δεν πρέπει να λαμβάνουν μέσω συμπληρωμάτων πάνω από 800 mcg βιταμίνης Α την ημέρα.

Ω-3, Ω-6, Ω-9 λιπαρά οξέα
Ποιοι πρέπει να τα παίρνουν: Όποιος δεν τρώει ψάρι μέρα παρά μέρα πρέπει να παίρνει ένα καλής ποιότητας ιχθυέλαιο. Τα Ω-3 είναι τα βασικά που πρέπει να λαμβάνεις σε συμπλήρωμα. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι παρέχουν αρκετά Ω-6, ενώ τα Ω-9 δεν είναι τόσο απαραίτητα.
Δείξε προσοχή: Οι πάσχοντες από επιληψία πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν πάρουν Ω-3, Ω-6, Ω-9, καθώς και όσοι λαμβάνουν αιμολυτικά.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα