1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πόσο σοβαροί είναι οι πονοκέφαλοι που σχετίζονται με το σεξ;



Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 15:03

Ο πονοκέφαλος που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Ενδέχεται να προκαλείται από την γρήγορη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο, το οποίο συμβαίνει όταν η αρτηριακή πίεση του ατόμου αυξάνεται είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Συχνά οι πονοκέφαλοι που εμφανίζονται κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα και ιδιαίτερα μετά τον οργασμό δεν είναι σοβαροί και υποχωρούν χωρίς καμία παρέμβαση. Σε κάποια άτομα αυτού του τύπου ο πονοκέφαλος εμφανίζεται  μόνο μια φορά ενώ σε άλλα εμφανίζεται συνεχόμενα σε κάθε σεξουαλική επαφή για μια χρονική περίοδο εβδομάδων ή ακόμα και μηνών. 

Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, το 40% των ατόμων που υποφέρουν από πονοκέφαλους που σχετίζονται με το σεξ, τους έχουν για περισσότερο από έναν χρόνο.

Εάν ένα άτομο παρουσιάζει τέτοιους πονοκέφαλους είναι σημαντικό να ζητήσει ιατρική καθοδήγηση για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. 

Οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν τη λήψη φαρμάκων που δε χρειάζονται συνταγή, όπως είναι η ιμπουπροφένη και η ινδομεθακίνη, καθώς και φαρμάκων που χρειάζονται, όπως είναι οι βήτα αποκλειστές. 

Μια μικρή μελέτη του 2007 μάλιστα βρήκε ότι τα άτομα που λάμβαναν ινδομεθακίνη ή βήτα αποκλειστές πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν πονοκέφαλο σχετιζόμενο με το σεξ. 

Σε κάποιες περιπτώσεις όμως οι πονοκέφαλοι κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μπορεί να προκαλούνται από κάποια υποκείμενη αιτία ή οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. 

Τα άτομα που εμφανίζουν πονοκέφαλους κατά τη διάρκεια του σεξ θα πρέπει να απευθυνθούν σε  ιατρό ώστε να διερευνηθεί  το εάν υπάρχει μια υποκείμενη αιτία που τους προκαλεί. Εάν δεν υπάρχει τότε συνήθως οι πονοκέφαλοι δεν θα πρέπει να προκαλούν ανησυχία. Δυστυχώς όμως πολύ συχνά υπάρχουν άλλα αιτία τα οποία ενδέχεται να είναι σοβαρά και να χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι λοιμώξεις, η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό ανεύρυσμα, η εγκεφαλική αιμορραγία και το εγκεφαλικό επεισόδιο, 

Συνήθως στην περίπτωση που οι πονοκέφαλοι κατά τη διάρκεια του σεξ οφείλονται σε υποκείμενο πρόβλημα, εμφανίζονται κι άλλα συμπτώματα όπως είναι η ναυτία, ο εμετός, η δυσκαμψία του αυχένα και η απώλεια συνείδησης. Εάν ένα άτομο έχει αυτά τα συμπτώματα τότε θα πρέπει άμεσα να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. 

andrologia.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 15:03



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα