1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πόσο σημαντικό είναι τελικά το μέγεθος του πέους;

Το μέγεθος του πέους σπάνια αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα στη σεξουαλική συμβατότητα δύο συντρόφων. Πολλές μελέτες ωστόσο προσπάθησαν να εκτιμήσουν το μέσο μέγεθος πέους.

Μια μελέτη του 1996 στην οποία συμμετείχαν  80 άνδρες διαπίστωσε ότι το μέσο μήκος πέους σε χάλαση ήταν 8,8 εκατοστά (cm) μετά την έκταση του και το μέσο μήκος πέους  σε στύση ήταν 12,9 cm. Σε αυτή τη βάση, οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χειρουργική επέμβαση για την επέκταση του πέους θα πρέπει να είναι μόνο επιλογή για άνδρες με μήκος πέους σε στύση μικρότερο από 7,5 cm.

Μια ανασκόπηση του 2014 χρησιμοποίησε δεδομένα από 20 προηγούμενες μελέτες που περιελάμβαναν 15.521 άνδρες. Αυτή η ανάλυση κατέληξε στο ότι το μέσο μήκος πέους σε χάλαση είναι 9,16 cm και το μέσο μήκος πέους σε στύση είναι 13,12 cm.

Σε μια μελέτη του 2014 στην οποία συμμετείχαν 1.661 άντρες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μέσο μήκος πέους είναι 14,15 cm . Αν και αυτή η μελέτη βασίστηκε στις μετρήσεις των ίδιων των συμμετεχόντων, οι ερευνητές θεώρησαν ότι τα αποτελέσματα ήταν αρκετά συνεπή με τα προηγούμενα ευρήματα της έρευνας.

Ωστόσο, μια μελέτη του 2019 διαπίστωσε ότι οι αυτοαναφερόμενες μετρήσεις ενδέχεται να είναι ασυνεπείς με αυτούς τους μέσους όρους. Σε αυτή τη μελέτη, οι άνδρες ανέφεραν ένα μέσο μήκος πέους 16,81 cm, το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο από τους προαναφερθέντες μέσους όρους. Στη μελέτη, σχεδόν το ένα τρίτο των συμμετεχόντων ανέφερε ότι έχει μέγεθος πέους 7 ίντσες (17,78 cm) ή περισσότερο, με το 10% να αναφέρει μήκος πέους 20,32 cm ή περισσότερο. Μόνο το 26,9% των ανδρών ανέφεραν μέγεθος μικρότερο από 6 ίντσες  (15,24 cm).

Παράλληλα, πολλοί άνδρες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν άγχος σε σχέση με το μέγεθος του πέους τους. Σε μια ανάλυση του 2006, το 45% είπε ότι ήθελαν μεγαλύτερο πέος. Η ίδια ανάλυση βρήκε συσχέτιση μεταξύ της ικανοποίησης από το μέγεθος του πέους και της συνολικής ικανοποίησης από την εμφάνισή του.

Πέρα από τις μετρήσεις για ερευνητικούς σκοπούς, όμως,  η εκτίμηση του μεγέθους του πέους εξαρτάται από τη υποκειμενική αντίληψη εκείνου που το βλέπει. Οι προτιμήσεις των ανθρώπων για το μέγεθος των γεννητικών οργάνων ποικίλλουν ανάλογα με τις δικές τους σεξουαλικές ανάγκες, το είδος του σεξ που κάνουν, το πολιτισμικό πλαίσιο και πολλούς άλλους παράγοντες.

Η σχετική έρευνα δείχνει ότι το μέγεθος δεν είναι ο πιο σημαντικός σεξουαλικός παράγοντας για τους περισσότερους ανθρώπους. Μια έρευνα του 2006 στην οποία συμμετείχαν 52.031 ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες διαπίστωσε ότι το 84% των γυναικών ήταν ικανοποιημένο με το μέγεθος πέους του συντρόφου τους. Μόλις το 14% δήλωσαν ότι θα επιθυμούσαν ο σύντροφός τους να έχει μεγαλύτερο πέος ενώ το 2% ήθελαν το πέος του συντρόφου τους να είναι μικρότερο.

Το μέγεθος του πέους μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει ορισμένους παράγοντες, όπως:

• Σεξουαλική άνεση: Εάν ένα πέος είναι πολύ μεγάλο για την/τον σύντροφο, η διείσδυση μπορεί να είναι επώδυνη, ιδιαίτερα χωρίς επαρκή λίπανση. Εάν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο μέγεθος, η πρωκτική επαφή μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνη ή ακόμη και αδύνατη.

• Σεξουαλική ευχαρίστηση: Το μήκος και η περιφέρεια του πέους ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά του να διεγείρει την/τον σύντροφό του. Για παράδειγμα, ένα άτομο με μικρό σε μήκος αλλά μεγάλο σε πάχος  πέος μπορεί να είναι σε θέση να παρέχει σημαντική διέγερση περιοχών ακριβώς μέσα στον πρωκτό ή τον κόλπο του/της συντρόφου, αλλά δεν μπορεί να φτάσει σε βαθύτερες περιοχές.

• Σεξουαλικό άγχος και αντιλήψεις: Το πραγματικό μέγεθος δεν είναι ο μόνος παράγοντας που έχει σημασία. Η αντίληψη κάθε συντρόφου για το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι ένα πέος μπορεί να επηρεάσει την απόλαυσή  από την εμπειρία. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται ανήσυχο γιατί σύμφωνα με τη δική του αντίληψη το πέος του είναι μικρό, ακόμη και αν αυτό  έχει μέσο μέγεθος.

Εάν ένας άνδρας ανησυχεί ότι το πέος του είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο θα πρέπει να συμβουλευτεί τον ειδικό που εμπιστεύεται.

www.andrologia.gr 

 



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα