1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πόσο ειλικρινείς είναι οι δυο σύντροφοι όταν συζητούν για το σεξουαλικό τους παρελθόν;


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020, 20:19

Μια πρόσφατη μελέτη από το  University of Glasgow ανέλυσε τις απαντήσεις περισσότερων από 15,000 ανδρών και γυναικών αναφορικά με το σεξουαλικό τους παρελθόν και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να υπερβάλουν ως προς τον συνολικό αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων. Οι άνδρες ανέφεραν κατά μέσο όρο 14 σεξουαλικούς συντρόφους ενώ οι γυναίκες μόνο 7. Οι ηλικίες των συμμετεχόντων κυμαίνονταν από 16-74.

Οι ερευνητές αναδεικνύουν ότι αυτού του τύπου οι μελέτες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την εκτίμηση κινδύνου προσβολής από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Οι θεραπευτές σεξουαλικών διαταραχών, όμως, είναι επιφυλακτικοί καθώς οι μελέτες αυτές εστιάζουν στον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων και όχι στα διδάγματα του σεξουαλικού παρελθόντος. 

Σε κάθε περίπτωση δε γίνεται να μην παρατηρηθεί η μεγάλη διαφορά στις αναφορές των δύο φύλων, η οποία αναδεικνύει την ανειλικρίνεια ιδιαίτερα εάν ληφθεί υπόψη ότι  δεν είναι τόσο μεγαλύτερος ο γυναικείος πληθυσμός σε σχέση με τον ανδρικό ώστε να την δικαιολογεί. 

Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι άνδρες τείνουν να υπερβάλλουν για τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων ενώ οι γυναίκες να αναφέρουν μικρότερο αριθμό από τον πραγματικό. Στην περίπτωση των γυναικών ο αναληθής αριθμός σχετίζεται με την ντροπή και τον φόβο της κακής κριτικής, ενώ στους άνδρες με τη διατήρηση μιας καλής ελκυστικής εικόνας. Οι γυναίκες επίσης ενδέχεται να κρύβουν τον πραγματικό αριθμό ώστε να κάνουν τους συντρόφους τους να αισθάνονται σημαντικοί και μοναδικοί.

Κάποιοι ειδικοί ωστόσο ισχυρίζονται ότι η ανειλικρίνεια αναφορικά με το σεξουαλικό παρελθόν σχετίζεται και στα δύο φύλα  με την ντροπή. Αν ανατρέξει κανείς στους αρχαίους μύθους θα δει ότι οι γυναίκες δεν επιτρέπεται  να απολαμβάνουν από τη σεξουαλικότητα τους για να μην κατακριθούν, ενώ από την άλλη η κοινωνία δεν επιτρέπει απλά στον άνδρα να απολαμβάνει από τη σεξουαλικότητα του, αλλά είναι ακριβώς αυτό που αναμένει από αυτόν. Ένας άνδρας λοιπόν με μικρή σεξουαλική εμπειρία δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις κοινωνικές νόρμες και επιταγές. 

Δεδομένης λοιπόν της ανειλικρινούς απάντησης σε μια διαδικτυακή έρευνα τίθεται το ερώτημα του τι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μια συζήτηση μεταξύ των δύο συντρόφων σχετικά με το σεξουαλικό τους παρελθόν. Εάν ωστόσο οι δυο σύντροφοι νιώσουν άνετα ώστε να την κάνουν, μπορούν να αναρωτηθούν τι σημαίνει γι αυτούς ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων και να χειριστούν το θέμα ανάλογα. Οι ειδικοί μάλιστα αναφέρουν ότι ενδεχομένως οι άνδρες είναι αυτοί που θέτουν ερωτήσεις που υποκρύπτουν σύγκριση με προηγούμενους σεξουαλικούς συντρόφους, καθώς αυτό που πραγματικά θέλουν να ρωτήσουν είναι εάν είναι οι ίδιοι οι καλύτεροι εραστές σε σχέση με όλους τους προηγούμενους. 

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό για πολλούς λογούς που συχνά σχετίζονται με την αναζήτηση επιβεβαίωσης, το να επικεντρώνεται κάνεις στον αριθμό σεξουαλικών συντρόφων του ίδιου και του της/συντρόφου είναι πολύ καλύτερο η συζήτηση να προσανατολιστεί περισσότερο στο πώς απολαμβάνει σεξουαλικά ο καθένας, τι του αρέσει και το όχι, έτσι ώστε να ενισχυθεί η σεξουαλική απόλαυση και των δύο ανεξάρτητα εάν πρόκειται για μια σταθερή ή ευκαιριακή σχέση. Παράλληλα είναι υψίστης σημασίας να γίνει συζήτηση σχετικά με την πιθανή έκθεση σε ΣΜΝ και την ασφαλή σεξουαλική συμπεριφορά. Με τον τρόπο αυτό η σεξουαλική εμπειρία γίνεται περισσότερο ευχάριστη και ασφαλής.

Πηγή: andrologia.gr 

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020, 20:19

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα