1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | 7 λόγοι για να σταματήσεις να είσαι τόσο ευγενικός


Η ευγένεια είναι δίχως άλλο μια σπουδαία αρετή, με την οποία οφείλεις να αντιμετωπίζεις τον περίγυρο και τους συνανθρώπους σου. Ωστόσο, κάποιες φορές ο δρόμος της ευγένειας μπορεί να σε οδηγήσει σε αδιέξοδα μονοπάτια. Ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον ο λάθος άνθρωπος τη λάθος στιγμή μπορεί να εκλάβει την ευγένειά σου ως αδυναμία και να σε εκμεταλλευτεί για το δικό του όφελος. Εκτός αυτού, υπάρχουν κι άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου ίσως παραείσαι ευγενικός και θα έπρεπε να σταματήσεις γιατί στο τέλος της ημέρας είναι δεδομένο πως θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.

Το πολύ το «μάλιστα κύριε» το βαριέται κι ο Θεός  

Δεν χρειάζεται να συμφωνείς σε οτιδήποτε σου λένε. Αν αντιληφθεί κιόλας κάποιος κακόβουλος ότι δέχεσαι να κάνεις κάθε χάρη που σου ζητούν με ευγένεια, τότε θα το χρησιμοποιήσει προς όφελος του. Η ευγένεια συχνά εκλαμβάνεται ως αδυναμία στο εργασιακό περιβάλλον. Κάπως έτσι ένας ευγενικός άνθρωπος καταλήγει ο πρόθυμος υπάλληλος για όλες τις δουλειές και πίστεψε μας κανείς δεν το θέλει αυτός.

Άλλο οι γονείς άλλο η σχέση σου φίλε/η μας

Η συνύπαρξη των γονέων με τα παιδιά τους και τους συντρόφους των παιδιών τους δεν είναι πάντοτε αρμονική. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς προσπαθούν με σπόντες να μειώσουν ή να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στον άνθρωπο με τον οποίο βρίσκεσαι σε σχέση. Αν είσαι φύσει ευγενικό άτομο θα προσπαθήσεις να μην γίνεις δυσάρεστος και να μην συγκρουστείς με τη μητέρα ή τον πατέρα σου, διαιωνίζοντας το πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο κάνεις μεγάλο κακό στη σχέση σου, ενώ πληγώνεις και την αξιοπρέπεια σου, δεχόμενος τέτοια συμπεριφορά. Κόψε λοιπόν τις ευγένειες και βάλε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο

Προφανώς όταν είσαι υπάλληλος κι έχεις αναλάβει ένα πόστο εξυπηρέτησης οφείλεις να είσαι ευγενικός απέναντι σε όλους τους πελάτες ακόμη κι εκείνους που είναι λίγο πιο δύστροποι. Ωστόσο, όταν κάποιος εξ αυτών σε προσβάλλει ή σου φερθεί με απαίσιο τρόπο είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου να αντιδράσεις και να τον βάλεις στη θέση του. Καλό είναι να διαχωρίζεις τους ρόλους σας λοιπόν και να αποφύγεις τις υπερβολικές ευγένειες γιατί κάθε φορά που θα θελήσεις να γίνεις χαλί για να εξυπηρετήσεις είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί κάποιος να σε «πατήσει».

Μη γελάς με ηλίθια αστεία

Οι Stereo Nova ξέρουν και τους εμπιστευόμαστε. Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να βρεθείς σε μια κοινή παρέα, όπου ένας από τους συμμετέχοντες να πει ένα ομοφοβικό, σεξιστικό ή ακόμη και ρατσιστικό αστείο. Αν δεν τον γνωρίζεις συνήθως επιλέγεις να γελάσεις έστω και κάπως αμήχανα, προτάσσοντας την ευγένεια σου ως άλλοθι. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως δεν χωρούν ευγένειες κι αν θες να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν καλύτερο κόσμο, οφείλεις όχι μόνο να μην γελάσεις αλλά και να καταδείξεις τις σεξιστικές/ομοφοβικές/ ρατσιστικές προεκτάσεις του αστείου.

Άλλο ευγενικός/η άλλο θύμα

Είναι σημαντικό η ευγένεια να ενυπάρχει σε όλες τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Είτε μιλάμε για φίλους είτε για κάποια ερωτική σχέση είναι σημαντικό να φέρεσαι στον άλλο με τον ευγενικό τρόπο που θα ήθελες να σου φερθεί κι εκείνος. Υπάρχουν ωστόσο άνθρωποι που πατούν πάνω εκεί και καταλήγουν και σε κάνουν του χεριού τους. Αποφασίζουν εκείνοι συνήθως για το που θα πάτε και το τι πρόκειται να κάνετε ενώ εσύ καταλήγεις να «θυματοποιείσαι» και να χάνεις κάθε έλεγχο στις σχέσεις σου.

Μην απολογείσαι με το παραμικρό

Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε όλοι σε τούτη τη ζωή λέει ορθά το λαϊκό άσμα. Καλό είναι να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι πολύ ευγενικοί άνθρωποι που απολογούνται με ευγένεια για το παραμικρό, γεγονός που επιτρέπει σε όσους βρίσκονται γύρω τους να τους εκμεταλλευτούν και να πατήσουν πάνω στη συμπεριφορά τους και του φορτώνουν έξτρα δουλειά κι ενοχές.

Δέξου ένα κομπλιμέντο, δεν είναι ντροπή

Φόρεσες ένα ωραίο μπλουζάκι, κουρεύτηκες και το νέο σου κούρεμα αναδεικνύει τις γωνίες του προσώπου σου, μαγείρεψες και το αποτέλεσμα ήταν λαχταριστό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό λοιπόν να δεχτείς τα κομπλιμέντα των γύρω σου. Εσένα τότε σε πιάνουν οι οι ντροπές κι αρχίζεις τα «μη σας παρακαλώ, δεν θα ήθελα» προσπαθώντας με πολύ ευγενικό τρόπο να αποφύγεις τον καλό λόγο των ανθρώπων. Μάθε εκτός από τα κακά να ακούς και τα καλά λοιπόν και να απολαμβάνεις τα κομπλιμέντα που σου κάνουν. Σταμάτα λοιπόν τις ευγενικές υπεκφυγές κι απόλαυσέ το.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα