1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | 15 ιδέες για να κάνεις οικονομία

Μερικοί άνθρωποι δεν το ‘χουν και πολύ με την οικονομία. Δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα τα χρήματά τους, και καταλήγουν να ξοδεύουν αλόγιστα. Κι επειδή όλοι – ή έστω οι περισσότεροι από εμάς – έχουμε ζήσει πώς είναι να ξεμένεις από λεφτά στα μισά του μήνα, τουλάχιστον μία φορά στην ζωή μας, αυτή είναι μια λίστα με μερικές πολύ απλές συμβουλές για να αρχίσεις να οργανώνεις καλύτερα τα λεφτά σου.

Επειδή η ενηλικίωση είναι δύσκολο πράγμα.

*Κατ’ αρχάς, όχι, δεν χρειάζεσαι καφέ/φαγητό/οτιδήποτε απ’ έξω. 
*Αν, από την άλλη, βιάζεσαι τόσο πολύ, σίγουρα δεν χρειάζεσαι καφέ από μαγαζί που χρεώνει τέσσερα ευρώ τον φρέντο. 
*Σταμάτα να κάνεις αγορές για να εξισορροπήσεις το στρες σου. Ξέρουμε ότι το κάνεις, κι εμείς το κάνουμε και όλοι το κάνουν. Σταμάτα.
*Ξεκίνα να καταγράφεις σε ένα τετράδιο (παραδοσιακά, για να σου αποτυπώνονται καλύτερα και στο μυαλό) έσοδα-έξοδα.
*Χρησιμοποίησε περισσότερο μέσα συγκοινωνίας αντί για αυτοκίνητο ή (θεός φυλάξοι) ταξί.

*Πήγαινε να ψωνίσεις από την λαϊκή. Είναι όλα πιο φτηνά (και πιο φρέσκα).
*Ειδικά αν η μαγειρική σου δεν είναι του στυλ «Θα φτιάξω ένα γκράντε πιάτο που θα φάω σε δέκα λεπτά» αλλά περισσότερο της φάσης «Μια κατσαρόλα, να φτουράει».
*Δες πόσα ξοδεύεις στην μέση βραδινή σου έξοδο. Μετά δες πώς μπορείς να ξοδεύεις λιγότερα.
*Αν καπνίζεις, μια καλή ιδέα είναι να καπνίζεις λιγότερο. Ή και να το κόψεις. Δεν θα σου πούμε ότι θα πάρεις Φεράρι με τα λεφτά που θα γλυτώσεις, αλλά σίγουρα κάτι καλύτερο θα πάρεις από πακέτα με ένα τυλιγμένο φυτό που σου χαλάει τους πνεύμονες.
*Αν είσαι από τους ανθρώπους που έχουν την τάση να κερνούν και να κάνουν δώρα συνέχεια, αλλά το κάνουν για βαθύτερους, ψυχολογικούς λόγους που σχετίζονται με φόβους εγκατάλειψης, είμαστε εδώ για να σου πούμε να σταματήσεις να το κάνεις και πως οι φίλοι σου σε αγαπούν και χωρίς να κερνάς κάθε φορά.

*Βγάζε συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείς, και ποτέ μην αφήνεις τον υπολογιστή σου ανοιχτό. Ξαφνικά, ο λογαριασμός του ηλεκτρικού θα σου ‘ρχεται λιγότερο.
*Δοκίμασε χορτοφαγική διατροφή. Είναι πολύ, πολύ πιο οικονομική από κρέας, τυρί και ψάρι.
*Στο σούπερ μάρκετ, ψάχνε τις προσφορές. 
*Επίσης, στο σούπερ μάρκετ να πηγαίνεις πάντα με λίστα, την οποία θα ακολουθείς με θρησκευτική ευλάβεια. Μην παίρνεις εξτραδάκια.
*Και ποτέ, μα ποτέ, μην πηγαίνεις σούπερ μάρκετ πεινασμένος.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα