1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | 10 τρόποι να μην εκνευρίζεσαι τόσο εύκολα

Κάποιες μέρες όλα πάνε στραβά. Ξυπνάς με νεύρα. Κυκλοφορείς με νεύρα. Όλη μέρα νεύρα. Κάποιες άλλες φορές, αυτά τα νεύρα διαρκούν πολύ καιρό. Αν, λοιπόν, κι εσύ πιστεύεις ότι τα νεύρα σου αποτελούν κάπως μεγαλούτσικο πρόβλημα, έχουμε δέκα συμβουλές για να τα ελέγχεις καλύτερα.

Ναι, ακούγεται κλισέ. Αλλά τα κλισέ από κάπου ξεκινούν, και αυτό το «κάπου» πολλές φορές είναι η αλήθεια.

Ξεκίνα ένα άθλημα
Αντί να σκέφτεσαι πόσο θα ήθελες να χτυπήσεις τον γείτονα ή τον συνάδελφο που κάνει φασαρία, καλύτερα να χτυπήσεις έναν σάκο του μποξ. Εξίσου εκτονωτικό, 100% λιγότερο παράνομο.

Πήγαινε στο γυμναστήριο
Τρέχα στον διάδρομο. Σήκωσε μερικά βάρη. Αύξησε τους παλμούς της καρδιάς σου και μετά αφέσου στην γλυκιά χαλάρωση που φέρνουν όλες οι τέλειες αντι-στρες ορμόνες που εκκρίνει το σώμα σου κατά την γυμναστική.

Άκου μουσική
Κι αν όλη η μουσική αποτύχει, πάντα υπάρχουν οι ΑΒΒΑ για κάνα δεκάλεπτο—λειτουργούν κάθε φορά.

Κάνε μια βόλτα με τα ακουστικά στα αυτιά
Ξανά, αν κάτι ανεβαστικό (ή κάτι μέταλ) δεν κάνει δουλειά, επανερχόμαστε στους ΑΒΒΑ.

Δες μια κωμωδία
Είτε ταινία, είτε σειρά. Για τις πολύ δύσκολες μέρες θα προτείναμε κωμική σειρά με μπόλικες σεζόν, για να έχεις να γελάς με τις ώρες. Αν σε ρωτήσουν τι κάνεις, self-care να τους πεις.

Πάρε τηλέφωνο τους φίλους σου
Ή κάλεσέ τους να έρθουν από το σπίτι και να μιζεριάσετε μαζί. Ή να δείτε μαζί κωμωδίες. Ή να κάνετε Fight Club, δεν ξέρουμε πώς λύνετε τα προβλήματά σας—και δεν υπάρχουν λάθος τρόποι.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο
Από αυτά τα χολιγουντιανά, με τον πλούσιο αφρό, τα αρωματικά έλαια, τα κεράκια και το ποτήρι με το κρασί να σας περιμένει δίπλα από την μπανιέρα.

Κάνε δουλειές
Αν νιώθεις τα νεύρα σου να σε γεμίζουν, ίσως να φταίει και το περιττό στρες. Και το περιττό στρες πολλές φορές οφείλεται σε υποχρεώσεις που έχεις αφήσει στην άκρη—είτε μιλάμε για πιάτα στον νεροχύτη, είτε για εκείνο το deadline που σε πιέζει κι εσύ το αγνοείς εδώ και βδομάδες. Εστίασε αλλού την προσοχή σου, και πες αντίο στα νεύρα.

Μίλα με κάποιον ειδικό
Πέρα από κάθε πλάκα, τα νεύρα μπορούν να γίνουν τεράστιο πρόβλημα αν τα αφήσουμε ανεξέλεγκτα. Αν αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να τα διαχειριστείς, είναι καλό να μιλήσεις με κάποιον ειδικό.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα