1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Τα βασικά της γλώσσας του σώματος που πρέπει να ξέρεις


Το εκπληκτικό με τη γλώσσα του σώματος είναι το εξής: Στην πραγματικότητα, ξέρεις να τη διαβάζεις. Ακόμα και αν δεν έχει πάρει το μάτι σου ούτε ένα από τα χιλιάδες «πώς να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος» που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, ο εγκέφαλός σου αντιλαμβάνεται τα σημάδια της. Είναι αυτό που λέμε «ο τάδε μου βγάζει κάτι θετικό/ κάτι αρνητικό» χωρίς να μπορούμε να το εξηγήσουμε περαιτέρω. Μαθαίνοντας να αναγνωρίζεις τα σημάδια και σε ένα συνειδητό επίπεδο, θα καταφέρεις και να εξηγήσεις το γιατί, ας πούμε, έχεις την αόριστη αίσθηση ότι αυτός ο τάδε σε συμπαθεί ή όχι.

Το καθρέφτισμα: Κάποιος που μοιάζει να μιμείται τις κινήσεις σου, υιοθετεί παρόμοια στάση σώματος με τη δική σου, γενικώς σε «καθρεφτίζει», ενδιαφέρεται για το άτομό σου –αυτό μπορεί να σημαίνει από το ότι σε συμπαθεί, μέχρι το ότι του αρέσεις

Το ξύσιμο του κεφαλιού: Αν δεν είναι μια απλή φαγούρα, αλλά μια μηχανική κίνηση τύπου φέρνω το χέρι μου στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, προδίδει αμηχανία, αδυναμία κατανόησης, ενίοτε και άγχος. Γενικώς, καλό πράγμα δεν είναι.

Το συχνό ανοιγόκλεισμα των ματιών: Μπορεί να είναι ξηροφθαλμία, μπορεί να είναι ένδειξη ότι το άτομο λέει ψέματα. Γενικώς, όταν γίνεται παραπάνω από το κανονικό, μαρτυρά νευρικότητα και ανησυχία.

Το σούφρωμα των χειλιών: Δείχνει γενικώς αποδοκιμασία, κι αυτό είναι γνωστό τοις πάσι, μπορεί όμως να είναι επίσης ένδειξη νευρικότητας, δυσαρέσκειας ή προσπάθειας να κρύψει ένα αρνητικό συναίσθημα.

Τα χέρια στη μέση: Αυτό που λέμε στα ελληνικά «στάμνα», η κλασική πόζα της παλιάς ελληνικής ταινίας, μπορεί να δείχνει είτε εκνευρισμό είτε αυτοπεποίθηση. Δεν είναι και δύσκολο να τα ξεχωρίσεις αυτά τα δύο, εξαρτάται από τα συμφραζόμενα.

Τα χέρια πλεγμένα μπροστά από το σώμα: Συνήθως σε καθιστή θέση, πάνω σε ένα γραφείο για παράδειγμα, αλλά ενίοτε θα τα δεις και σε όρθιους. Μπορεί να πιστεύεις ότι υποδηλώνουν προσοχή και συγκέντρωση, αλλά στην πραγματικότητα είναι σημάδι αμηχανίας, και μαρτυρούν ότι το άτομο είναι αγχωμένο ή/και νιώθει άβολα.

Το βλέμμα που «φεύγει» προς τα δεξιά ή τα αριστερά: Όταν κάποιος διηγείται κάτι και κοιτάζει προς τα αριστερά, προσπαθεί να θυμηθεί, όταν κοιτάζει προς τα δεξιά πιθανότατα λέει ψέματα, κατασκευάζει τις λεπτομέρειες της ιστορίας που αφηγείται.

Το τρίψιμο των φρυδιών: Δεν υποδηλώνει αμηχανία, όπως αυτό του κεφαλιού, αλλά το αντίθετο. Σημαίνει ότι το άτομο απολαμβάνει αυτό που συμβαίνει, ή σκέφτεται κάτι ευχάριστο, ή περνάει πολύ ωραία μαζί σου. Γενικώς, πολύ καλό σημάδι.

Το κεφάλι που γέρνει ελαφρώς στο πλάι: Είναι πάντα σημάδι ενδιαφέροντος –είτε για αυτά που λες, ο άλλος δηλαδή σε ακούει με προσοχή, είτε για σένα ως άνθρωπο εν γένει, με δυο λόγια σε γουστάρει.

Οι διεσταλμένες κόρες: Από τα πιο κλασικά σημάδια ότι κάποιος ενδιαφέρεται, και από τις ελάχιστες ενδείξεις της γλώσσας του σώματος που δεν μπορεί κανείς να ελέγξει. Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται όταν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός σε έναν χώρο, αλλά και όταν κοιτάζουμε κάποιον που μας αρέσει.

Το άγγιγμα της μύτης: Και πάλι, αν δεν μιλάμε για φαγούρα, είναι ένδειξη άγχους, νευρικότητας, ή μπορεί να δείχνει ότι το άτομο δεν πιστεύει αυτό που ακούει.

Το άγγιγμα του λαιμού: Όταν γίνεται με ολόκληρη την παλάμη, και όχι με τα ακροδάχτυλα (στην οποία περίπτωση είναι ξεκάθαρα φλερτ) μαρτυρά νευρικότητα, ή ακόμα και εκνευρισμό.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα