1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Πώς να κάνουμε πιο θετικές σκέψεις;

Δεν είναι εύκολη η φάση που περνάμε όλοι μας. Και αν και εσείς είστε έστω κι ένα τσικ παραπάνω ευαίσθητοι (όπως κι εμείς, όπως και όλοι μας), τότε είναι πολύ πιθανό οι κακές σκέψεις να εμφανίζονται τακτικά. Και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Έχουμε έξι τρόπους για να το καταφέρετε αυτό.

Βρείτε χρόνο να σκεφτείτε
Ασήμαντες ανησυχίες συχνά παραμένουν στο πίσω μέρος του μυαλού αλλά χωρίς να τους δίνετε την πλήρη προσοχή. Με την αφιέρωση χρόνου σε οτιδήποτε σας απασχολεί θα είναι ευκολότερο να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μια και καλή. Αυτό σημαίνει πως για λίγη ώρα πρέπει απλά να σταματήσετε ό,τι κάνετε, και να αφοσιωθείτε λίγο στον εαυτό σας.

Φανταστείτε το χειρότερο σενάριο
Αν συνεχώς αναμασάτε κάτι που έγινε, φανταστείτε το χειρότερο σενάριο και πώς θα το αντιμετωπίζατε. Μπορεί να μοιάζει φοβερή ιδέα αλλά το να έχετε έτοιμη λύση θα σας αφήσει με συναισθήματα ηρεμίας και θα είστε λιγότερο αγχωμένοι, καθώς και έκπληκτοι αν τα πράγματα εξελιχθούν καλύτερα από το αναμενόμενο.

Εστιάστε στα θετικά
Πιο εύκολο στην θεωρία παρά στην πράξη, εντάξει. Αλλά και πάλι, υπάρχουν πάντα θετικά πράγματα για να εστιάσετε. Δοκιμάστε κάθε μέρα να γράφετε 2-3 πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους και να θυμάστε τη λίστα όταν αρχίζετε να σκέφτεστε αρνητικά. Το μοίρασμα αυτών με φίλους και την οικογένεια μπορεί επίσης να βοηθήσει και να σας εμποδίσει από το να εστιάζετε στα αρνητικά.

Μιλήστε σε ένα φίλο
Ένα πρόβλημα που μοιράζεται είναι μισό πρόβλημα, για αυτό πρέπει να βγάλετε τα θέματα από μέσα σας όταν νιώθετε ότι σας βαραίνουν- μιλήστε σε ένα φίλο. Μια βιντεοκλήση μπορεί να ελαφρύνει πολύ την διάθεσή σας. Αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια, από τη άλλη, πολλοί ψυχολόγοι προσφέρουν συνεδρίες μέσα στην καραντίνα μέσω Skype.Το να μιλήσετε σε ένα φίλο δεν θα σας κάνει μόνο να αισθανθείτε καλύτερα αλλά θα σας δώσει και διαφορετική οπτική γωνία-ίσως να λύσει και το πρόβλημα.

Απασχοληθείτε με κάτι
Η ανάληψη μιας εργασίας που απαιτεί την πλήρη προσοχή σας μπορεί να σας ανακουφίσει από τις επαναλαμβανόμενες σκέψεις. Πριν το παρατηρήσετε θα έχει περάσει η μέρα χωρίς να έχετε αναμασήσει τον ίδιο αρνητικό κύκλο ξανά και ξανά. Η εργασιοθεραπεία βοηθάει πάντα—και αν δουλεύετε από το σπίτι, μην ξεχνάτε να κάνετε διαλείμματα, όπως και να κρατάτε το σπίτι σας σε τάξη.

Εξασκηθείτε στην ενσυνειδητότητα
Η ενσυνειδητότητα είναι πνευματική κατάσταση που πετυχαίνετε εστιάζοντας στην επίγνωση κάποιου γεγονότος την παρούσα στιγμή ενώ αποδέχεστε ήρεμα τα συναισθήματα τις σκέψεις και τις αισθήσεις του σώματός σας. Όλοι μπορούμε να το κάνουμε και η ενσυνειδητότητα ως θεραπευτική τεχνική μπορεί να είναι πολύτιμη. Εδώ έχουμε βρει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ασκήσεις για να δοκιμάσετε. 

Με στοιχεία από το iatronet.gr

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα