1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Πώς να ελέγξω τα οικονομικά μου


Αν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές έχεις μείνει (πάλι) χωρίς χρήματα στην τσέπη, τότε ίσως κάτι κάνεις λάθος. Πριν βιαστείς να μας βρίσεις, δε λέμε ότι τα πράγματα σε ετούτη την χώρα πάνε από το καλό στο καλύτερο στον τομέα των απολαβών .

Αυτό που λέμε είναι ότι μπορείς ακόμα και τα περιορισμένα σου έσοδα να τα ελέγξεις αποτελεσματικότερα, έτσι ώστε να έχεις μια κάποια οικονομική άνεση.

Πώς θα το κάνεις;

Οργανώσου λοιπόν

Βάλε σε τάξη τα έσοδα και έξοδα, κράτα μηνιαίο λογαριασμό, τσέκαρε τις κάρτες, το ταμείο (κι ας είναι μείον) και τις γραφειοκρατικές σου υποχρεώσεις και φρόντισε να μην αφήνεις τίποτε «για μετά». Αν όλα αυτά σε πελαγώνουν, υπάρχουν και εφαρμογές που το κάνουν πιο εύκολο. 

Πάρε έναν λογιστή

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα αξίζει, για να έχεις τα πάντα σε τάξη και το μυαλό σου ήσυχο. Αν δεν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις απευθύνσου σε έναν ειδικό, ώστε να μην κάνεις καμιά «πατάτα» που θα σε φορτώσει με πρόστιμα.

Μην πιστεύεις και ερεύνα

Μπορεί όταν έκανες συμβόλαιο σε μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας ή ίντερνετ, να θεώρησες ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα με την συγκεκριμένη τιμή ήταν ταμάμ για τα οικονομικά σου. Ισχύει όμως το ίδιο και σήμερα; Τσέκαρε για τυχόν νέα προγράμματα άλλων εταιριών και φρόντισε πριν αγοράσεις οτιδήποτε, να κάνεις καλή έρευνα. Η λογική «πού να τρέχω να ψάχνω» θα σου κοστίσει ακριβά, να ξέρεις.

Άστο κάτω αυτό!

Ναι είναι δύσκολο με όλον αυτόν τον βομβαρδισμό από προσφορές και εκπτώσεις να μην παρασυρθείς να (υπερ) καταναλώσεις, αλλά οφείλεις να είσαι συγκρατημένος. Δεν χρειάζεται με το που θα πάρεις χρήματα στα χέρια σου να σηκώσεις το ίντερνετ σε αγορές. Η οικονομική (και ψυχολογική) σταθερότητα θα επέλθει μόνο όταν θα καταφέρεις να ελέγξεις τις παρορμήσεις σου. Το λέει και ο Μπακιρτζής.

Αποταμίευση τώρα

Ο παραδοσιακός κουμπαράς που σου πήραν οι γονείς σου τώρα δικαιώνεται. Η ζωή μας παίζει παιχνίδια και ποτέ δεν ξέρεις τι έκτακτο έξοδο θα έχεις, επομένως οφείλεις να εδραιώσεις μια πηγή εσόδων έκτακτης ανάγκης είτε αυτή λέγεται «κουμπαράς», είτε κάποιο πρόγραμμα αποταμίευσης σε τράπεζα.

Εκμεταλλεύσου το τσάμπα

Από εκδηλώσεις θεατρικές και συναυλίες, μέχρι ξεναγήσεις, βιβλία και κάθε λογής σεμινάρια, το τσάμπα δεν έχει πεθάνει (ακόμα) και αν ψάξεις καλά θα βρεις πράγματα που μπορείς να κάνεις ή να πάρεις χωρίς να πληρώσεις πολλά. Ρίξε μια ματιά εδώ, εδώ και εδώ.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα