1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Πώς να διαβάσεις το μυαλό κάποιου


Πόσο ευκολότερη θα ήταν η ζωή μας αν μπορούσαμε να διαβάσουμε τις σκέψεις των ανθρώπων που έχουμε απέναντί μας, ε; Καθότι, όμως, τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι εύκολο, θα αρκεστούμε στη μόνη εναλλακτική που κάπως πλησιάζει τη μαγική αυτή ικανότητα: Το να μπορείς να ερμηνεύεις τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου για να ξέρεις σε γενικές γραμμές τι σκέφτεται κάθε φορά ο συνομιλητής σου. Ιδού πώς θα το κάνεις.

Παρακολούθα τα μάτια

Βλέμμα που «φεύγει» προς τα πάνω και δεξιά μαρτυρά ψέμα –εκείνη την ώρα δουλεύει το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την φαντασία. Αντιθέτως, βλέμμα προς τα κάτω και αριστερά σημαίνει ότι αυτός που σου μιλάει προσπαθεί να θυμηθεί κάτι ή να συγκεντρώσει τις σκέψεις του.

Υπερβολικό κούνημα του κεφαλιού

Αν παρατηρήσεις τον συνομιλητή σου να γνέφει καταφατικά κάπως παραπάνω από το κανονικό, κάνε μια παύση και δοκίμασε να επαναδιατυπώσεις αυτό που λες: Είτε βαρέθηκε και σταμάτησε να σε ακούει, είτε –στην περίπτωση που του δίνεις οδηγίες για κάτι– δεν καταλαβαίνει τι λες ή/και δεν είναι βέβαιος ότι μπορεί να το κάνει.

Παρατήρησε την περιοχή γύρω από τα μάτια

Κάποιος που σου χαμογελάει χωρίς να σχηματίζονται μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια του, σου χαμογελάει ψεύτικα. Το ειλικρινές χαμόγελο θα το αναγνωρίσεις από αυτές τις μικρές ρυτίδες.

Και τη συμμετρία του προσώπου

Όπως φαίνεται στο παραπάνω σκίτσο, οι εκφράσεις του προσώπου που δεν «συμφωνούν» μεταξύ των δύο πλευρών –μισό χαμόγελο, ας πούμε– μαρτυρούν επίσης προσποίηση, ή στην καλύτερη περίπτωση προσπάθεια να φανεί ο άλλος ευγενικός απέναντί σου, ενώ στην πραγματικότητα βαριέται του θανατά.

Προς τα πού κοιτάνε οι παλάμες;

Δες τις παραπάνω φωτογραφίες: Τα χέρια που είναι στραμμένα προς τα πάνω δείχνουν άνθρωπο που κάτι προτείνει, ή κάτι ζητάει, ενώ αυτά που είναι στραμμένα προς τα πάνω μαρτυρούν απαίτηση, ή ακόμα και εντολή. Το παράξενο είναι πως σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο, αυτό θα το αναγνώριζες και χωρίς να σου το περιγράψουμε.

Να πάρουμε αποστάσεις

Πανδημίας και παρενεργειών της εξαιρουμένων, παρατήρησε σε τι απόσταση βρίσκεται ο συνομιλητής σου, για να ξέρεις πόσο κοντά σου νιώθει, ή κάνε το εξής απλό πείραμα: Αν βρίσκεστε απέναντι σε ένα τραπέζι, σκύψε ελαφρώς προς το μέρος του/της. Αν κάνει το ίδιο είσαι σε πολύ καλό δρόμο, αν δεν αλλάξει θέση μπορεί να μην τρελαίνεται, ή μπορεί να μην θέλει να το δείξει. Αν τραβηχτεί ασυναίσθητα λίγο προς τα πίσω, ήρθε η ώρα να τα μαζέψεις και να φύγεις.

Πηγή: BrightSide


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα