1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Πώς θα φτιάξεις έναν τέλειο χιονάνθρωπο


Παλιμπαιδισμός αλέρτ. Το έστρωσε και ήρθε η ώρα να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι: να φτιάξεις έναν τέλειο χιονάνθρωπο.

Δες παρακάτω βήμα βήμα πώς θα το κάνεις.

Βρες χιόνι που να είναι κάπως υγρό και να μπορεί να «κολλήσει» εύκολα. Αν είναι πολύ αφράτο θα δυσκολευτείς. Πάρε λίγο ανάμεσα στα χέρια σου και πάτησέ το μέχρι να γίνει μπάλα.

Βρες ένα ίσιο σημείο για να στήσεις τον χιονάνθρωπο σου ώστε να μην τουμπάρει και απόφυγε άσφαλτο ή τσιμέντο επειδή μαζεύουν περισσότερη ζέστη.

Αν θες ο χιονάνθρωπό σου να… ζήσει αρκετά, βρες ένα σημείο που να μην το χτυπά απευθείας το φως του ήλιου.

Πάρε την μικρή μπάλα και στρογγύλεψέ την όσο μπορείς προσθέτοντας χιόνι μέχρι να φτάσει περίπου τα 30 εκατοστά σε διάμετρο ή μέχρι να βαρύνει αρκετά. Ρόλαρέ την στο έδαφος για να φτιάξεις τα «πόδια» του χιονάνθρωπου. Όσο την ρολάρεις, άλλαζε κατεύθυνση για να μην γίνει κύλινδρος. Συνέχισε το ρολάρισμα μέχρι η μπάλα να αποκτήσει διάμετρο περίπου ένα μέτρο.

Σταμάτα την εκεί που θες να στήσεις τον χιονάνθρωπο.

Για την μέση του, επανάλαβε την ίδια διαδικασία, όμως αυτή τη φορά σταμάτα όταν η μπάλα γίνει περίπου πενήντα εκατοστά.

Τοποθέτησε την δεύτερη μπάλα πάνω από την πρώτη, λυγίζοντας τα γόνατά σου σε περίπτωση που έχεις ευαίσθητη μεσούλα. Φρόντισε να βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της κάτω, μεγάλης μπάλας. Θα σε βοηθήσει αν ισιώσεις λίγο την επιφάνεια της κάτω, έτσι ώστε να «κάτσει» καλύτερα.

Τώρα το εύκολο κομμάτι, φτιάξε μια μπάλα περίπου 30 εκατοστών για το κεφάλι και τοποθέτησέ την προσεκτικά πάνω από τη μεσαία. Ύστερα δώσε μερικές έξτρα πινελιές προσθέτοντας χιόνι μεταξύ των κενών ώστε ο χιονάνθρωπος να μοιάζει περισσότερο… άνθρωπος και λιγότερο ρομπότ.

Βάλε ένα καρότο ή ότι άλλο σε σχήμα καρότου έχεις για τη μύτη, φροντίζοντας να αφήσεις χώρο για τα μάτια. Ύστερα βάλε κουμπιά ή οτιδήποτε άλλο σε στρογγυλό σχήμα έχεις για τα μάτια και πίεσέ τα στο κεφάλι γυρνώντας τα κυκλικά ώστε να κολλήσουν.

Ώρα να φτιάξεις το στόμα: μπορείς να βάλεις μικρές πετρούλες ή κουμπιά ή οτιδήποτε άλλο κατεβάσει η κούτρα σου.

Τέλος, για τα χέρια χρησιμοποίησε δύο κλαδιά μήκους περίπου 1 μέτρου και κάρφωσέ τα στην κεντρική μπάλα. Πριν βάλεις τα χέρια, μπορείς αν θες να τον ντύσεις με ένα κασκόλ.

Ανάλογα πόση όρεξη έχεις και πόσο αντέχεις στο κρύο, μπορείς να του βάλεις και ένα ωραιότατο καπέλο, γραβάτα, γυαλιά ηλίου και οτιδήποτε άλλο θες.

Βουαλά, έτοιμος, και του χρόνου!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα