1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Πώς θα προετοιμαστείς για την καραντίνα

Δες παρακάτω με τι χρειάζεται να εξοπλιστείς αλλά και τι να κάνεις για να περάσεις δυο εβδομάδες σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ξηρές τροφές που κρατάνε

Εξοπλίσου με τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία μαγειρεύονται εύκολα αν και όχι πάντα γρήγορα, ήτοι φακές, φασόλια και λοιπά όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά. Οι ξηροί καρποί είναι επίσης καλή επιλογή.

Πάρε κονσέρβες

Δεν έχουν την ίδια γεύση με το φρέσκο πράγμα, αλλά διατηρούνται περισσότερο. Σκέψου τόνο, τονοσαλάτες, έτοιμα γεύματα, λαχανικά ή και φρούτα.

Φρέσκα τρόφιμα

Στόκαρε το ψυγείο σου με κάποια φρέσκα φρούτα και λαχανικά και κρέατα, τα οποία διατηρούνται για κάποιες μέρες στην ψύξη ή την κατάψυξη.

Κατεψυγμένα τρόφιμα

Τα έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα είναι καλή λύση για να μαγειρέψεις/ζεστάνεις κάτι σχετικά γρήγορα.

Ροφήματα

Αν χρειάζεσαι απαραιτήτως μια δόση καφεΐνης κάθε πρωί, στόκαρε κάψουλες ή καφέ φίλτρου ή στιγμιαίο ή κάποιο είδος τσαγιού ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα/βότανο πίνεις.

Σαπούνι χεριών

Η απόλυτη προστασία ενάντια στον ιό. Είτε σε υγρή είτε σε στέρεη μορφή, το σαπούνι θα σου είναι απαραίτητο για τις ημέρες που θα κάτσεις μέσα.

Καθαριστικά σπιτιού

Για το πάτωμα, το μπάνιο, την κουζίνα, αλλά και απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων θα σου χρειαστούν για να κρατήσεις το σπίτι σου καθαρό – και να μην φοράς κάθε μέρα τα ίδια ρούχα. Πάρε επίσης μερικά χαρτιά τουαλέτας και όχι, μην σηκώσεις όλο το ράφι.

Φάρμακα

Υπολόγισε τι φάρμακα θα σου χρειαστούν για δύο εβδομάδες περίπου και εξοπλίσου κατάλληλα. Δες εδώ τη λίστα του φαρμακείου που πρέπει να έχεις απαραιτήτως στο σπίτι.

Βρεφικά είδη

Αν έχεις μωρά, φρόντισε να αγοράσεις φόρμουλες τροφών, τροφές, πάνες και άλλα τέτοια απαραίτητα.

Είδη για τα κατοικίδια

Το ίδιο ισχύει και για τα ζωάκια σου. Φρόντισε να προμηθευτείς αρκετή ξηρά τροφή, κονσέρβες και άμμο για τις γάτες.

Καλό wi-fi

Ναι, σίγουρα έχεις ασύρματη σύνδεση, όμως δεν θες να σέρνεται. Δες εδώ τι λάθη μπορεί να κάνεις τα οποία κοστίζουν σε ταχύτητα. 

Εφαρμογές Video Call

Αν δουλεύεις από το σπίτι, θα πρέπει να έχεις τρόπους επικοινωνίας με τους συναδέλφους σου. Το ίδιο ισχύει και για τους συγγενείς σου. Φρόντισε να κατεβάσεις εφαρμογές βιντεοκλήσεων όπως το Skype, το Viber και το Whatsapp. Επίσης, αν θες να χειρίζεσαι τον υπολογιστή της δουλειάς εξ’ αποστάσεως, κατέβασε στον υπολογιστή σου (και της δουλειάς) το Team Viewer

Streaming

Αν μέχρι τώρα δεν είχες συνδρομή σε κάποια υπηρεσία για ταινίες, μάλλον ήρθε η στιγμή να κάνεις. Τσέκαρε το Amazon Prime, ή το Netflix

Γυμναστική

Αν δεν έχεις έντονα συμπτώματα, η γυμναστική θα σε βοηθήσει τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Βάλε στόχο κάθε πρωί να κάνεις ένα μισάωρο κυκλικής προπόνησης με ασκήσεις για όλο το σώμα που θα εκτοξεύσουν τις ενδορφίνες και θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Δες στην εικόνα μερικές ιδέες. 

Κράτα τη ρουτίνα σου

Αν έχεις συνηθίσει να ξυπνάς το πρωί, να ετοιμάζεις πρωινό και να κάνεις μπάνιο, συνέχισε να ακολουθείς τη ρουτίνα που είχες, ακόμα και αν δουλεύεις από το σπίτι. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία σου να κρατήσεις τους ίδιους ρυθμούς.

Φιλτράρισμα πληροφοριών

Στο ίντερνετ ο καθένας γράφει ό,τι νομίζει. Φρόντισε να ενημερώνεσαι μόνο από επίσημες και επιστημονικές ειδήσεις από αναγνωρισμένες σελίδες και όχι οτιδήποτε υπάρχει στο διαδίκτυο. Δες εδώ μερικές έμπιστες σελίδες. 

Επικοινωνία

Κράτα την επικοινωνία με τους δικούς σου αγαπημένους ανθρώπους. Συζήτα μαζί τους τις ανησυχίες σου, μην τα κρατάς όλα μέσα σου, γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναμασάς τις ίδιες ανησυχητικές εξελίξεις και να καταστροφολογείς.

Όλα καλά θα πάνε

Να θυμάσαι πως η κατάσταση αυτή θα περάσει κάποια στιγμή και όλοι θα μπούμε ξανά στους καθημερινούς μας ρυθμούς. Ψυχραιμία, ηρεμία, υπομονή και όλα θα πάνε καλά!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα