1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Πώς θα προετοιμαστείς για πιθανό lockdown

Η πρώτη καραντίνα άφησε τραύματα – αλλά και μαθήματα. Αν ω μη γένοιτο ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο, οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος, γιατί πλέον ξέρεις. Και αν δεν ξέρεις, θα σου υπενθυμίσουμε εμείς.

Υπολόγισε τι φάρμακα θα σου χρειαστούν για δύο εβδομάδες περίπου και εξοπλίσου κατάλληλα. Μην περιοριστείς μόνο σε αυτά που χρειάζονται για τα συμπτώματα του κορωνοϊού, σκέψου και την εποχική γρίπη, το κοινό κρυολόγημα, γαστρεντερίτιδες κτλ. Δες αναλυτικά εδώ. 

Αν θες να αποφύγεις τα πολλά πήγαινε έλα στο σούπερ μάρκετ αλλά και τα αρκετές φορές ανθυγιεινά έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα, κατάψυξε έτοιμα δικά σου γεύματα/τρόφιμα όπως μπιφτέκια, κοτόπουλο, σάλτσες, λαχανικά, φρούτα κ.α. Δες εδώ πώς θα τα καταψύξεις σωστά. 

Φρόντισε να έχεις αρκετή μαγιά και αλεύρι σε περίπτωση που χρειαστεί να φτιάξεις ψωμί. Θυμάσαι τι έγινε με το ψωμί στο πρώτο lockdown έτσι; 

Κάνε το κουμάντο σου με τις αγορές τροφίμων, υπολογίζοντας σε βάθος 15ήμερου ή μήνα. Αν, για παράδειγμα, σε κανονικές συνθήκες χρειαζόσουν 2 πακέτα ρύζι την εβδομάδα, πάρε 4 ή 8. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να σκεφτείς να αδειάσεις τα ράφια του σούπερ μάρκετ ούτε να αγοράσεις 1 τόνο χαρτί τουαλέτας.

Ιδανικά, κάνε έναν προγραμματισμό των γευμάτων για μισό ή ολόκληρο μήνα, συμπληρώνοντας μέρα με τη μέρα και κάποιο γεύμα που πιθανώς ξέχασες την προηγούμενη. Μέσα σε μερικές ημέρες θα έχεις ένα πλήρες πλάνο με το τι (θα) τρως στο ενδεχόμενο καραντίνας.

Το τελευταίο που θες είναι να είσαι όλη την ώρα στο κινητό και την τηλεόραση σε πιθανή καραντίνα. Λογικά το έκανες στην προηγούμενη και μάλλον δεν σου βγήκε σε καλό. Επένδυσε λοιπόν ένα ποσό στο να αγοράσεις μερικά βιβλία – πάρε ιδέες από εδώ.

Προς την ίδια κατεύθυνση, μερικά έξυπνα και διασκεδαστικά επιτραπέζια θα γεμίσουν ευχάριστα τις ώρες στο σπίτι, ιδιαίτερα αν έχεις οικογένεια. Πάρε μερικές ιδέες από εδώ και εδώ.

Σκέψου τι σου έλειψε στην προηγούμενη καραντίνα ή τι προσπάθησες να αγοράσεις online αλλά δεν το βρήκες λόγω έλλειψης και αγόρασέ το τώρα για να το έχεις. Προτείνουμε: Κάμερες για υπολογιστή, βαράκια και γενικώς είδη γυμναστικής.

Φρόντισε από τώρα το σώμα σου και συνέχισε την όποια φυσική δραστηριότητα έκανες. Τρώγε σωστά, κοιμήσου καλά και πρόσεχε τη γενικότερη υγεία σου. Ποτέ δεν ξέρεις.

Και τέλος, αν κλειστούμε ξανά μέσα, φρόντισε να ενημερώνεσαι από έγκριτες πηγές και να μην «μασάς» ό,τι σου ξεφουρνίζουν τα αμφιβόλου αξιοπιστίας ΜΜΕ.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα