1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Πώς θα γίνω πιο δημιουργικός;

Όλοι μας θα θέλαμε να είμαστε πιο δημιουργικοί, ακόμα και όσοι δεν ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά. Το να «κατεβάζουμε» πιο εύκολα ιδέες και να βρίσκουμε την έμπνευση στο κάθε τι είναι ένα ταλέντο που μπορούμε να αναπτύξουμε, κάνοντας τις σωστές επιλογές. Και είναι ένα ταλέντο που θα μας βοηθήσει σε κάθε πλευρά της ζωής μας. Πώς θα το καταφέρουμε, λοιπόν; Ορίστε μερικές πρακτικές συμβουλές.

Πρέπει να διαβάζουμε
Οι άνθρωποι που δημιουργούν (καλά) είναι οι άνθρωποι που έχουν μπόλικη γνώση. Και δεν χρειάζεται να διαβάζεις εγκυκλοπαίδειες και να συσσωρεύεις άχρηστες πληροφορίες στον εγκέφαλό σου. Διάβασε και ενημερώσου για πράγματα που σε αφορούν. Οι πληροφορίες είναι όλες μερικές αναζητήσεις στο Google μακριά, και όλη αυτή η γνώση θα σε βοηθήσει να είσαι πιο δημιουργικός στην ζωή σου.

Πρέπει να ξεκουραζόμαστε αρκετά
Εκτός από το ζήτημα του σωστού και αρκετού ύπνου, χρειαζόμαστε και πνευματική ξεκούραση. Αυτό το πετυχαίνουμε με το να «αποσυνδεόμαστε» για λίγο από τους γύρω μας. Ας πετάξουμε το κινητό για μία ώρα, και ας βγούμε μια βόλτα έξω—ακόμα καλύτερα αν ζούμε και κοντά σε πράσινο. Η κλεισούρα έχει τραγικές συνέπειες για την διάθεσή μας, συνεπώς και για την δημιουργικότητά μας.

Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες
Η ρουτίνα είναι ένα πράγμα αναγκαίο για πολλούς ανθρώπους. Μπορεί ως λέξη να είναι φορτισμένη αρνητικά, αλλά για πολύ κόσμο είναι η βάση μιας ήρεμης ζωής. Αν, όμως, θέλουμε να έχουμε περισσότερες ιδέες για δημιουργία, πρέπει να βγαίνουμε από τα στενά κουτάκια και από την βόλεψή μας.

Πρέπει να φροντίσουμε τον χώρο μας
Κάποιοι δεν μπορούν να δουλέψουν αν δεν είναι ο χώρος τους πεντακάθαρος, άλλοι προτιμούν το… οργανωμένο χάος τους. Δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία ανήκεις, αρκεί να θυμάσαι ότι πρέπει να φροντίζεις τον χώρο στον οποίο ζεις και δημιουργείς, ώστε να είναι το ησυχαστήριό σου. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να μπεις στην κατάλληλη διάθεση για να φτιάξεις κάτι υπέροχο.

Πρέπει να μην φοβόμαστε την βαρεμάρα
Οι περισσότεροι από εμάς μισούμε την αίσθηση της βαρεμάρας, και μερικές φορές καταφεύγουμε σε πολύ απεγνωσμένα μέσα για να την αποφύγουμε. Κλείνουμε το ένα ραντεβού μετά το άλλο, δεν αφήνουμε καθόλου κενό χρόνο για τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός μας να «καίγεται» από ένα σημείο και μετά. Αγαπήστε την βαρεμάρα σας, και μην ξεχνάτε ότι είναι από εκείνες τις στιγμές που το μυαλό απλά ξεκουράζεται και ψάχνει να βρει αληθινά καλές ιδέες για να αναπτύξει… με το πάσο του. Η βιασύνη δεν βοήθησε ποτέ κανέναν σε θέματα δημιουργίας.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα