1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Μήπως να αποτοξινωθείς από τα social media στις γιορτές;


Οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία για μπόντινγκ με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όμως για να μπορέσουμε να «συνδεθούμε» όπως πρέπει καλό θα ήταν να αποσυνδεθούμε για λίγο έστω από αυτά τα… διαόλια τα social media.

Δύσκολο στην πράξη, μιας και για τους περισσότερους το σκρολάρισμα είναι εθισμός. Όμως αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια.

Δες πώς.                 

Σβήσε τις εφαρμογές

Για να μην μπαίνεις στον πειρασμό να τσεκάρεις το κινητό σου – ακόμα και ασυναίσθητα- σβήσε όλες τις εφαρμογές των social media και όρισε συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας για να μπαίνεις στο Facebook ή σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, αποκλειστικά όμως από τον υπολογιστή ή το τάμπλετ σου, όχι από το κινητό. Αυτό το επιπλέον «εμπόδιο», θα κάνει λίγο πιο δύσκολη την πρόσβασή σου στην… άβυσσο των social.

Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις

Απελευθερώσου από το συνεχείς ειδοποιήσεις απενεργοποιώντας τες από τις ρυθμίσεις του κινητού σου. Αν δεν ξέρεις πως γίνεται αυτό – κλικ εδώ. Κάνοντάς το όχι μόνο θα έχεις την πολυτέλεια να κοιτάς τα μηνύματα και άλλες ειδοποιήσεις όποτε εσύ θες και νιώθεις έτοιμος/η, αλλά θα σε γλιτώσει και από την ακατάσχετη αυτή ανάγκη να βλέπεις κάθε λίγο και λιγάκι ποιος πόσταρε τι και πού.

Άσε τη συσκευή σε άλλο δωμάτιο

Ωραίο κολπάκι, που δουλεύει. Αν το κινητό σου είναι σε απόσταση που μπορείς να το δεις/αγγίξεις είναι προφανές ότι δύσκολα θα ξεκολλήσεις. Αν όμως το βάλεις σε άλλο χώρο, π.χ. στο διπλανό δωμάτιο, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν και είναι λιγότερο πιθανό να το χρησιμοποιήσεις. Εκτός βέβαια και αν σηκωθείς και πας στο διπλανό δωμάτιο, ΟΚ.

Χρησιμοποίησε το… anti-social media

Αν είσαι τόσο εθισμένος που δεν μπορείς να μην ανοίξεις φωτογραφίες ή να κάνεις like, τότε εφαρμογές όπως το Binky σου επιτρέπουν να κάνεις ό,τι ακριβώς και στα άλλα social media, δηλαδή likes, swipes, σκρολάρισμα, προβολή φωτογραφιών κ.α. Όμως ό,τι και να κάνεις δεν έχει σημασία, γιατί τα likes σου δεν θα τα προσέξει κανείς, ούτε τα σχόλιά σου. Κατέβασέ το από εδώ. 

Βάλε εφαρμογές που τα μπλοκάρουν

Για να περιορίσεις την χρήση των social media στον browser σου, υπάρχουν εφαρμογές που μπλοκάρουν την πρόσβαση στις ιστοσελίδες που επιλέγεις. Το RescueTime, για παράδειγμα, έχει μια δυνατότητα που μπλοκάρει websites τα οποία εσύ θα επιλέξεις ή εκείνα που θεωρεί ότι αποσπούν την προσοχή σου. Όταν το ενεργοποιείς, αυτό μπλοκάρει όλες αυτές τις ιστοσελίδες για το χρονικό διάστημα που επιλέγεις.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα