1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Μάθε να ζεις τη στιγμή


Προς το τέλος της φοβερής σειράς The Office, ο όχι και τόσο σοφός Andy Bernard λέει με θλίψη: «Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να αναγνώριζες την αξία των παλιών, καλών ημερών, πριν τις αφήσεις πίσω σου».

Αν η ατάκα αυτή λέει κάτι στην ψυχούλα σου και σε τρομάζει το γεγονός ότι μερικές φορές αφήνεις τη ζωή να περνά χωρίς να τη βιώνεις, τότε πιθανότατα θα θες να βρεις τρόπους για να είσαι περισσότερο «εκεί» στην καθημερινότητα σου και να ζεις πραγματικά τις όμορφες στιγμές.

Μην νομίζεις όμως πως φταις αποκλειστικά εσύ αν αυτό δε συμβαίνει. Η ζωή στην ψηφιακή εποχή μάς αποσπά συνεχώς από τα ωραία, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει απαραίτητα να ξεφορτωθούμε κάθε ηλεκτρονική συσκευή.

Δες παρακάτω μερικούς τρόπους και κόλπα για να ζεις τη στιγμή πιο συχνά, χωρίς να θυσιάσεις το αγαπημένο σου κινητό.

Βρες το πάθος σου

Το να είσαι πιο παρών στη ζωή σου μπορεί μερικές φορές να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να προσδιορίσεις τι είναι αυτό που σε παθιάζει περισσότερο και να το κυνηγήσεις. Η οικοδόμηση της ζωής μας γύρω από αυτό που μας φέρνει χαρά και διαχρονικότητα, βοηθά ιδιαίτερα στο να ζήσουμε το τώρα.

Έτσι, είτε σου αρέσει να ασχολείσαι με τη ζωγραφική, τον χορό ή τη γυμναστική, βρες ένα πράγμα στη ζωή σου (εκτός από το Instagram) που σε κάνει να ξεχνάς το ρολόι, που σε κάνει να ξεχνάς για λίγο τον «πραγματικό κόσμο».

Κλείσε τις ειδοποιήσεις

Με αυτόν τον τρόπο, όταν κάνεις κάτι, δε θα σε αποσπούν οι ειδοποιήσεις και δε θα μπαίνεις στον πειρασμό να σταματήσεις ό,τι κάνεις για να τσεκάρεις μέιλ, σχόλια ή οτιδήποτε άλλο.

Καταλαβαίνουμε πως αυτή η αλλαγή μπορεί να σε κάνει να νιώθεις περίεργα στην αρχή, αλλά μετά από λίγο θα το συνηθίσεις. Αν μη τι άλλο, θα σε σοκάρει το πόσο πιο παραγωγικός και αφοσιωμένος είσαι σε ό, τι κάνεις, είτε πρόκειται για χόμπι, για προπόνηση ή ακόμα και για κουβέντα με φίλους.

Μάθε να απολαμβάνεις το φαγητό

Είναι και αυτό από τις μικρές απολαύσεις της ζωής, στην οποία δεν δίνουμε όση σημασία πρέπει. Τρώμε ενώ δουλεύουμε, μπροστά από την τηλεόραση ή ενώ σκρολάρουμε στο κινητό. Το να κάνεις ένα διάλειμμα από οτιδήποτε άλλο όταν τρως μπορεί να σε βοηθήσει να συνδεθείς με το τώρα. Δοκίμασε να πάρεις τρεις βαθιές αναπνοές πριν από κάθε γεύμα ή σνακ.

Έτσι θα χαλαρώσεις το νευρικό σου σύστημα και θα συντονιστείς με την πρακτική της ενσυνείδητης διατροφής ήτοι το να επικεντρώνεσαι σε αυτό που τρως «αυτή τη στιγμή» χωρίς εξωτερικές παρεμβολές.

Δώσε βάση σε κάτι που κάνεις καθημερινά

Επίλεξε ένα ή δύο πράγματα που κάνεις κάθε μέρα – όπως το να βουρτσίζεις τα δόντια σου, να οδηγείς μέχρι τη δουλειά ή να διαβάζεις ένα βιβλίο – και προσπάθησε να δώσεις βάση σε αυτά. Σίγουρα το μυαλό σου θα θελήσει να πάει αλλού, αλλά μη ζοριστείς. Δοκίμασε να επαναφέρεις την προσοχή σου στα δόντια ή στο βιβλίο, τόσο απλά.

Παίρνε ανάσες όποτε μπορείς

Η σωστή αναπνοή είναι μια βασική πρακτική ενσυνειδητότητας. Είναι κάτι που κάνουμε από ανάγκη και είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να επαναφέρεις τη σκέψη σου στο εδώ και το τώρα. Τρεις ή τέσσερις βαθιές αναπνοές που θα πάρεις ενσυνείδητα όμως, θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να εστιάσεις καλύτερα το μυαλό σου.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα