1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Κάμπινγκ: Οι άγραφοι κανόνες

Αποφάσισες, που λες, να κάνεις κάμπινγκ φέτος. Αν είναι η πρώτη σου φορά, σου λέμε με σιγουριά πως θα περάσεις σούπερ, το κάμπινγκ (και δη το ελεύθερο, αν μπορείς να κάνεις) είναι μοναδική εμπειρία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που θα ήταν καλό να ακολουθείς. 

Επειδή δεν θέλουμε να γίνεις εκείνος ο κάφρος.

Μάζευε τα σκουπίδια σου
Αυτό κανονικά δεν θα έπρεπε να σου το λέμε καν, αλλά επειδή το θέμα των σκουπιδιών (για κάποιον ανεξήγητο λόγο – εκτός κι αν θες να το ρίξεις στην ανθρώπινη φύση) επιμένει να είναι μια μαύρη κηλίδα στο όλο θέμα “κάμπινγκ”, σου το θυμίζουμε. Μην αφήσεις τίποτα πίσω. Για την ακρίβεια, προσπάθησε να αφήσεις το μέρος καλύτερο απ’ ό,τι το βρήκες. Οι παραλίες μας το αξίζουν αυτό.

Μην γίνεται ενοχλητικός
ΤΙ εννοούμε; Ό,τι θα μπορούσες να σκεφτείς. Από το να μην κάνεις παραπάνω φασαρία απ’ όση σου αναλογεί, μέχρι το να μην γίνεσαι ο τύπος που κάθε πρωί πάει στον διπλανό και ζητά “μια κουταλίτσα ζάχαρη”. Όλοι για να χαλαρώσουν πήγαν εκεί, μην σαμποτάρεις τις προσπάθειές τους.

Μην το παρακάνεις με την μουσική
Είτε μιλάμε για μουσική από ηχεία, είτε μιλάμε για ξαφνικό λάιβ με κιθάρα, σου λέμε ξανά ότι δεν είσαι μόνος σου εκεί. Επίσης, και αν αυτό σου ακουστεί πολύ συγκεκριμένο, μάλλον δεν έχεις κάνει αρκετό κάμπινγκ, κυριολεκτικά κανένας δεν θέλει να ακούει trance στις δέκα το πρωί.

Μην είσαι απελπισμένος πέφτουλας
Ναι, στις διακοπές γίνονται τα καλύτερα. Ναι, όλοι τριγύρω είναι τόσο σέξι. Ναι, θες να κάνεις σεξ με αυτούς τους σέξι ανθρώπους. Μην γίνεσαι γλίτσας, όμως. Ειδικά αν παίζει και γυμνισμός στην παραλία, μην πας απλά να σταθείς πάνω από δύο αγνώστους για να πιάσεις κουβέντα. Είναι λίγο άσχημο.

Τι μυρίζει έτσι;
Πολλές φορές, ας πούμε, όταν ο άνθρωπος πάει για κάμπινγκ, πιστεύει ότι είναι η ιδανική στιγμή για να, πώς να το πούμε, να φορέσει αρκετή κολόνια. Και είναι τέλειο να φοράς πολλή κολόνια στις διακοπές σου, δεν σε κρίνουμε, αλλά θα σου θυμίσουμε ότι πρέπει να έχεις δύο πράγματα στο μυαλό σου για να πράξεις αναλόγως: α) ίσως οι άλλοι κατασκηνωτές να μην θέλουν να μυρίσουν την κολόνια σου, β) ίσως θα θέλουν να δοκιμάσουν από την κολόνια σου.

Σεβάσου τους ντόπιους
Και εννοούμε τους μικρούς καταστηματάρχες (την καντίνα που παίρνεις τον καφέ σου και το μίνι μάρκετ για φρούτα και νερά) και τους κατοίκους που δεν φταίνε σε τίποτα να βλέπουν κόσμο να πετάει χρησιμοποιημένο χαρτί τουαλέτας στα πουρνάρια τους. Το ότι πληρώνεις πολύ φτηνά (ή και καθόλου) για τις διακοπές σου δεν σημαίνει πως σου ανήκει ο χώρος.

Μην είσαι μύξας
Που σημαίνει, με απλά λόγια, ότι αυτό το κείμενο σου είπε πολλά πράγματα, τα οποία σίγουρα θα δεις άλλους να κάνουν και σίγουρα θα κάνεις κι εσύ κάποια φορά. Μην αντιδράς υπερβολικά και μην χαλάς τις διακοπές σου για λόγους που δεν είναι σοβαροί. Τέλος, μην ξεχνάς τον πιο σημαντικό (και ξεχασμένο) κανόνα των διακοπών: Πέρνα καλά από την πρώτη στιγμή. Μη περιμένεις τις δύο τελευταίες μέρες.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα