1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Επιστροφή στη δουλειά σε 16 ματωμένα βήματα


Ήρθε η αποφράδα η μέρα που πρέπει να γυρίσεις στο εργασιακό σου περιβάλλον. Έλα σταμάτα να γκρινιάζεις, τόσους μήνες σπίτι δεν βαρέθηκες;

Όχι;

Καλά, όπως και να’χει πρέπει να γυρίσεις και αν το βάρος της επιστροφής του ασώτου υιού σού φαίνεται αφόρητο, έχουμε τον τρόπο να την παλέψεις. Σε 16 βήματα.

Βήμα 1ο: Πάρε βαθιές ανάσες διαφραγματικές. Κλείσε για λίγο τα μάτια. «Όλα καλά ρε, όλα καλά να πούμε», πες στον εαυτό σου σαν άλλος Λίτσης link και πάμε δυνατά δουλειά.

Βήμα 2ο: Παράγγειλε καφέ. Μην φτιάξεις φραπέ, ούτε μίζερο εσπρέσο στη μηχανή. Κάνει και φασαρία η άτιμη . Σου αξίζει ένας καφές απ’ έξω πρώτη μέρα στο γραφείο. Πάρ’ τον. 1,80€ έχει, τόσους μήνες σπίτι έκανες οικονομία.

Βήμα 3ο: Άνοιξε τον υπολογιστή. Δωσ’ του λίγο χρόνο να κάνει τα updates, λογικά θα έχει αρκετά να εγκαταστήσει τόσους μήνες κλειστός. Μην το κλωτσήσεις, δεν αξίζει. Μέχρι να ανοίξει κανονικά θα έχει έρθει και ο καφές και όλα καλά.

Βήμα 4ο: Μίλα με κανέναν συνάδελφο που συμπαθείς. Αν συμπαθείς. Αν όχι, προχώρα στο βήμα 5.

Βήμα 5ο: Παράγγειλε ένα κοκτέιλ. Θα σου χρειαστεί.

Βήμα 6ο: Το PC έχει ανοίξει, σβήσε κανένα εικονίδιο από την επιφάνεια εργασίας, ίσως για αυτό σέρνεται το δόλιο . Άλλαξε και ταπετσαρία, βάλε κάτι ευχάριστο, μια γάτα… κάτι. Ωραίες είναι οι γάτες.

Βήμα 7ο: Άνοιξε Spotify ή Youtube, βάλε μια λίστα ευχάριστη που να γουστάρεις και να σε κάνει παραγωγικό. Άκου για λίγα λεπτά ενώ τσεκάρεις μέιλ και σημειώνεις τι έχεις να κάνεις. Δες και κανένα αστείο βίντεο στο Youtube.

Βήμα 8ο: Ήρθε κιόλας το κοκτέιλ; Μώρ’ μπράβο τους. Πιες δυο γουλιές.

Βήμα 9ο:  Πιες το μισό.

Βήμα 10ο: Γουργουρίζει το στομάχι ε; Λογικό, καφές και κοκτέιλ δεν τα πάνε καλά. Είσαι και άφαγος. Παράγγειλε μια μπαγκέτα ή κάτι άλλο που σου είχε λείψει από τα ντόπια ντελίβερι που δεν έφερναν σπίτι σου. Μια ομελέτα, μια μερίδα pancakes κάτι.

Βήμα 11ο: Πάρε τον ΙΤ και πες του ότι έχει κολλήσει το PC και δεν μπορείς να δουλέψεις. Λογικά θα έρθει σε καμιά ώρα να το δει. Μέχρι να έρθει βγες για λίγο στο μπαλκόνι.

Βήμα 12ο: Ωπ! Τι έχουμε; Φαγάκι; Άντε, καλή όρεξη, ξαναβγές στο μπαλκόνι να φας σαν άνθρωπος, ρε παιδί μου. Τόσους μήνες πάνω από τον υπολογιστή έτρωγες.

Βήμα 13ο: Πιες το υπόλοιπο κοκτέιλ.

Βήμα 14ο: Δεν έχει έρθει ακόμα ο ΙΤ και κολλάει ακόμα το PC στο 189371823ο update; Κρίμα. Κατέβα στο αυτοκίνητο ή στο υπόγειο και ρίξε έναν υπνάκο στην ξεσκισμένη πολυθρόνα που βρίσκεται εκεί βγαλμένη από την «Σονάτα του Σεληνόφωτος». Άφησε τον Μορφέα να έρθει μαζί σου.

Βήμα 15ο: Δόνηση στο κινητό, ποιος σε ξυπνάει τέτοια ώρα μεσημεριάτικο;. Α, ο ΙΤ είναι, έτοιμο το PC. Ανέβα πάνω, έχει μείνει λίγος καφές νερωμένος λασπουριά, πιες τον να πάρεις λίγο τα πάνω σου και να ξεκινήσεις δουλειά. Πάμε γερά!

Βήμα 16ο: Ώπα, έξι πήγε. Σχόλασες. Δεν πρόλαβες τίποτα. Δεν πειράζει δεν φταις εσύ, φταίει η ζωή στο γραφείο που στήνει παγίδες. Αύριο θα τα καταφέρεις καλύτερα.

Καλή επιστροφή!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα