1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Γιατί πρέπει να καθαρίσεις τώρα το κινητό σου

Δύο άρθρα του Business Insider ανέβασε στο Twitter ο Σωτήρης Τσιόδρας, για την παραμονή του κορωνοϊού στις επιφάνειες και το πόσο απαραίτητο είναι να καθαρίζουμε συχνά το κινητό μας τηλέφωνο, το οποίο μπορεί να είναι εστία μικροβίων.

Στο πρώτο άρθρο αναφέρεται ότι «ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε με ασφάλεια το smartphone σας χωρίς να καταστρέψετε την οθόνη ή τα εσωτερικά του μέρη, είναι να το σκουπίσετε με ένα ελαφρώς υγρό πανί».

Δεν πρέπει (εννοείται, αλλά τονίζεται παρ’ όλα αυτά) να βυθίζουμε το τηλέφωνο σε καθαριστικό, ούτε να ψεκάζουμε υγρό απευθείας στη συσκευή.

Τακτικός καθαρισμός πρέπει να γίνεται, με τον ίδιο τρόπο, και στην θήκη του κινητού.

Στο δεύτερο άρθρο, επίσης του Business Insider, επισημαίνεται ότι ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες από τρεις ώρες έως τρεις ημέρες, ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες.

Σύμφωνα με έρευνα του National Institutes of Health (NIH) που επικαλείται το Business Insider ο ιός μπορεί να ζήσει μέχρι και τέσσερις ώρες στον χαλκό, μέχρι μία ημέρα σε χαρτόνι και έως τρεις ημέρες σε πλαστικό και ανοξείδωτο χάλυβα.

Ο κορωναϊός μπορεί επίσης να ζήσει στον αέρα για έως και τρεις ώρες, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, για την οποία ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα έκθεση αξιολόγησης.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα