1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Απλές συμβουλές για να μην αργείς στα ραντεβού

Είσαι από εκείνους που αργούν παντού και πάντα; Ο «σε 10 θα είμαι εκεί», ενώ έχει ήδη περάσει ένα μισάωρο;

Αν ναι, τότε να ξέρεις πως όσοι συνηθίζουν να αργούν στα ραντεβού τους τείνουν να αποτυγχάνουν σε στόχους που θέτουν γενικά στη ζωή τους, είναι εγωκεντρικοί και αναξιόπιστοι.

Αν αυτά δεν σε έκαναν να νιώσεις περίεργα, τότε άκου και αυτό: σπας τα νεύρα των φίλων σου και ρισκάρεις να καθυστερήσεις και σε κάτι περισσότερο σημαντικό από ένα απλό σινεμά ή ποτάκι.

Θες να αλλάξεις; Αρχικά προσπάθησε να μην προγραμματίζεις ραντεβού τα οποία σου είναι βαρετά ή όχι και τόσο σημαντικά γιατί είναι δεδομένο πως θα αργήσεις και εν συνεχεία δες παρακάτω μερικά κόλπα για να το καταφέρεις.

Μην χαζεύεις στο κινητό πριν φύγεις

Όχι, δεν είναι τώρα η στιγμή να τσεκάρεις mail ή τι ανέβασε η άλλη στο Instagram. Αυτά τα μικρά «τσεκαρίσματα» παίρνουν πολύ περισσότερο χρόνο από όσο νομίζεις.

Σκέψου το χειρότερο σενάριο

Πρόσθεσε πάντα ένα 25% στον χρόνο που εκτιμάς πως θα σου χρειαστεί για να φτάσεις στο ραντεβού. Αν για παράδειγμα πιστεύεις ότι θα σου πάρει ένα μισάωρο να πας δουλειά, σκέψου πως χρειάζεσαι περίπου 40 λεπτά. Και νωρίτερα να φτάσεις, δεν έγινε τίποτα.

Ετοιμάσου από την προηγούμενη ημέρα

Αν το ραντεβού είναι κάποια στιγμή το πρωί και είσαι από εκείνους που ζορίζονται να ξυπνήσουν, φρόντισε να ετοιμάσεις ρούχα, βάλε κλειδιά και πορτοφόλι στο μπουφάν ή  στη τσάντα σου, φτιάξε ταπεράκια ή οτιδήποτε άλλο κάνεις το πρωί από το προηγούμενο βράδυ.

Βάλε τα ρολόγια πιο μπροστά- σε διαφορετικούς χρόνους

Για παράδειγμα, βάλε το ξυπνητήρι πέντε λεπτά νωρίτερα, το ρολόι σου ένα λεπτό αργότερα και το ρολόι του αυτοκινήτου τρία λεπτά αργότερα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στον υπολογιστή σου, με αυτήν εδώ την εφαρμογή. 

Μάθε να εκτιμάς τον χρόνο καλύτερα

Χρησιμοποίησε εφαρμογές σαν και αυτή για να διαπιστώσεις πόσο πραγματικό χρόνο σου παίρνει για να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας και σημείωσε κάπου τους χρόνους αυτούς για να έχεις μια συνολική εικόνα.

Χρησιμοποίησε ειδοποιήσεις

Κάθε ημερολόγιο στο κινητό έχει επιλογή για σποραδικά reminders πριν από ένα ραντεβού. Βάλε λοιπόν μια ειδοποίηση π.χ. 1 ώρα πριν και άλλη μία μισή ώρα πριν.

Γέμιζε το ντεπόζιτο της βενζίνης όταν ανάψει το λαμπάκι

Σίγουρα είσαι από εκείνους που αφήνουν τον δείκτη να πιάσει πάτο μέχρι να βάλουν βενζίνη έτσι; Χα! Φρόντισε να γεμίζει επαρκώς το ντεπόζιτο, έτσι ώστε η στάση για βενζίνη να μην σε καθυστερεί στα ραντεβού σου. Επίσης, κάνει καλό και στη μηχανή του οχήματος.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα