1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Έτσι θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

Η πραγματική αυτοπεποίθηση είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, αλλά και στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν.

Αυτό το δώρο όμως απαιτεί προσπάθεια, ιδιαίτερα αν ανήκεις σε εκείνους που νιώθουν πάντα να υπολείπονται.

Τι μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις;

Κάνε κάτι καλό για εσένα

Διάλεξε μία ασχολία που θα την κάνεις συστηματικά, ώστε να σε κρατά σε συνεχή επαφή με τον εαυτό σου και να σε βοηθά να αναγνωρίζεις και να ικανοποιείς τις ανάγκες σου. Μπορεί να είναι ένα μάθημα χορού, ή η εκμάθηση μιας νέας ξένης γλώσσας, μπορεί να είναι η γυμναστική. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα θα σε βοηθήσει να σχετιστείς με νέους ανθρώπους, οι οποίοι ενδεχομένως θα σταθούν αφορμή για αλλαγή.

Βελτίωσε την εμφάνισή σου

Σου ρίχνει τη διάθεση το γεγονός ότι πήρες βάρος; Ότι δεν είσαι τόσο εμφανίσιμος/η; Κάνε κάτι για αυτό τώρα. Βρες παλιές φωτογραφίες που ήσουν στα καλύτερα σου, εντόπισε τι είχες τότε που δεν έχεις τώρα και κάνε πράγματα που θα βελτιώσουν την εξωτερική σου εμφάνιση – π.χ. χάσε βάρος, φρόντισε το δέρμα σου ή  άλλαξε κούρεμα.

Προσέγγισε διαφορετικά τη δουλειά σου

Αν το εργασιακό σου περιβάλλον σε δυσκολεύει και σε κάνει να νιώθεις αδύναμος/η, προσπάθησε κάθε μέρα να μαθαίνεις κάτι από τον επαγγελματικό σου περίγυρο. Μάθε από τα λάθη σου, ρώτα και πάρε μαθήματα από αυτά,  έτσι ώστε να τα αξιοποιήσεις ως «όπλα» και να προχωρήσεις. Η αλλαγή, η εξέλιξη και η μάθηση μέσα από τα επαγγελματικά σφάλματα είναι άκρως σημαντικές για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σου.

Γνώρισε νέο κόσμο

Όταν μπαίνεις σε νέα σχέση, είσαι εντελώς διαφορετικός/η, νιώθεις ότι μπαίνεις πολύ πιο δυνατός/η και έχεις πολλά περιθώρια για αλλαγή. Οι νέες σχέσεις είναι ιδανική αφορμή για προσωπικές αλλαγές και κατ’ επέκταση τόνωση της εκτίμησης που έχουμε για τον εαυτό μας.

Και απόφυγε όσους είναι τοξικοί

Η αυτοπεποίθηση έχει άμεση σχέση με την ενθάρρυνση και την αποδοχή. Απόφυγε, λοιπόν, ανθρώπους και καταστάσεις που σε «ρίχνουν», που καλλιεργούν αμφιβολίες για τον εαυτό σου, τις πράξεις σου, τις δυνατότητές σου. Κράτα στην ζωή σου μόνο τους αληθινούς φίλους: Άτομα που ασκούν εποικοδομητική κριτική και αυτά που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις καλά, ακόμα κι αν συχνά υπερβάλλουν με τα κομπλιμέντα τους.

Μην σε παίρνει από κάτω

Είναι πιθανό το περιβάλλον σου να μην είναι το πλέον ενθαρρυντικό. Πολύς κόσμος είναι τόσο πεσμένος όσο εσύ. Όμως μην αφήνεις το γενικότερο κλίμα να στερεί την πίστη σου στις ικανότητές σου. Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα για όλους, ο καθένας μας μπορεί να αποκτήσει ή να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή του εφόσον το θέλει.

Ζήτα βοήθεια

Στις περιπτώσεις όπου η μειωμένη αυτοπεποίθηση στέκεται εμπόδιο στη λειτουργικότητα σου, αν νιώθεις ότι δεν καταφέρνεις τίποτα στη ζωή σου, ότι συνεχώς αδικείσαι από τους γύρω σου και πως όλα αυτά δεν μπορούν να παρακαμφθούν, τότε δοκίμασε να «δουλέψεις» με την καθοδήγηση ενός ειδικού.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα