1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πως τα βραδινά γεύματα θα γίνουν το «κλειδί» για ν’ αδυνατίσετε


Αν θέλουμε ν’ αδυνατίσουμε εύκολα χωρίς να πεινάμε, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα βραδινά γεύματα. Τα βραδινά γεύματα είναι εκείνα τα οποία μπορούν να μας κάνουν να πάρουμε βάρος και προκαλούν τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Συνήθως, δεν χρησιμοποιούμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια του τελευταίου γεύματος της ημέρας και, κατ’ επέκταση, το σώμα μας μετατρέπει όλη αυτή την ενέργεια σε απόθεμα.

Για τον ίδιο λόγο, θα πρέπει να επιλέγουμε βραδινά γεύματα γεμάτα ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά, συνοδευόμενα από εύπεπτες πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά. Αυτός ο συνδυασμός θρεπτικών ουσιών δίνει ώθηση στον μεταβολισμό ώστε να κάψουμε περισσότερες θερμίδες ενώ ταυτόχρονα, μας βοηθούν να ξεκουραστούμε καλά και ν’ ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας τη νύχτα.

Όμως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τρώμε το βραδινό γεύμα νωρίς, τουλάχιστον 3 ώρες πριν πάμε για ύπνο. Αν πεινάμε πολύ πριν πέσουμε για ύπνο, μπορούμε να πιούμε ένα φλιτζάνι τσάι, ένα ποτήρι φυτικό γάλα (βρώμης ή γάλα αμυγδάλου) ή ακόμη και να φάμε ένα μήλο ή ένα αχλάδι.

Αν παραλείψουμε το βραδινό γεύμα;

Οι άνθρωποι που επιλέγουν να παραλείπουν τα βραδινά γεύματα ή ακολουθούν δίαιτες χαμηλές σε θερμίδες, κάνουν μια αχρείαστη θυσία. Όχι μόνο θα αποτύχουν στο να χάσουν βάρος, αλλά θα ξαναπάρουν τα κιλά όταν αρχίσουν να τρώνε ξανά. Το σώμα, εξαιτίας του μηχανισμού επιβίωσης, θα ξεκινήσει να μειώνει στο μέγιστο την ενέργεια και θα αρχίσει ν’ αποθηκεύει ό,τι μπορεί κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Το κλειδί βρίσκεται στην επιλογή των σωστών φαγητών, της συγκρατημένης κατανάλωσης και του να μην έχουμε εμμονές με τις θερμίδες. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα αποτελεσματικό αδυνάτισμα χωρίς θυσίες. Σε μια μόνο εβδομάδα, μπορούμε ν’ αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα.

Επτά ιδέες για ολόκληρη την εβδομάδα

Δευτέρα: Κρέμα από λαχανικά και μπιζελόσουπα

Κρύα ή ζεστή, η κρέμα από σούπες λαχανικών εποχής, συνιστά μια από τις καλύτερες επιλογές για βραδινό γεύμα επειδή είναι χορταστική και υγιεινή. Μπορούμε να τις παρασκευάσουμε με τα αγαπημένα μας λαχανικά και, εφόσον είναι εφικτό, να τις συνοδεύσουμε με όσπρια που θα μας προμηθεύσουν με παραπάνω πρωτεΐνη και ίνες. Τα μπιζέλια είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά που μπορούμε να έχουμε για δείπνο. Είναι εύπεπτα και έχουν υπέροχη γεύση.

Τρίτη: Γκασπάτσο και πουλερικά

Το Γκασπάτσο, ή μια σούπα με λαχανικά χτυπημένα στο μπλέντερ (ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, σκόρδο), είναι καταπληκτική για τις ζεστές νύχτες ή όταν χρειαζόμαστε μια ώθηση με βιταμίνες και μέταλλα. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ελαφριά υφή της σούπας για να τη συνοδεύσουμε με κοτόπουλο ή γαλοπούλα, στο φούρνο ή στο γκριλ. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός και θα μπορέσουμε να το χωνέψουμε εύκολα. Αυτό το βραδινό γεύμα είναι μια εξαιρετική επιλογή για μετά την άσκηση.

Τετάρτη: Σαλάτα και χούμους

Τα ρεβίθια είναι πολύ θρεπτικά όσπρια. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τα χωνέψουν, ειδικά τη νύχτα. Γι’ αυτόν ειδικά τον λόγο, προτείνουμε το χούμους, μια κρύα σως από ρεβίθια που μπορούμε να τη συνδυάσουμε με μια σαλάτα.

Πέμπτη: Ψάρι και ανανάς στο γκριλ

Το ψάρι είναι ζωική πρωτεΐνη χαμηλή σε λιπαρά. Έτσι, γίνεται μια καλή επιλογή για συνταγές αδυνατίσματος. Μπορούμε να το ψήσουμε στο φούρνο μαζί με λίγες φέτες ανανά. Θα καταλήξουμε με ένα ελαφρύ, γευστικό επιδόρπιο ιδανικό για να χωνέψουμε το ψάρι.

Παρασκευή: Κινόα και γουακαμόλε

Η κινόα είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε πρωτεΐνη και συνιστάται περισσότερο, για συνταγές δείπνων, από άλλα δημητριακά όπως το ρύζι. Γι’ αυτό το μενού, προτείνουμε να το συνδυάσετε με ένα ωραίο γουακαμόλε. Το γουακαμόλε θα μας προμηθεύσει με μια καλή ποσότητα βιταμινών, μετάλλων, ινών και υγιεινών λιπαρών.

Σάββατο: Πίτσα με ρεβίθια

Σας αρέσει η πίτσα; Κακομάθετε λίγο τον εαυτό σας το Σαββατόβραδο, αλλά κάντε τη ζύμη με αλεύρι από ρεβίθια. Θα καταλήξετε με μια πιο υγιεινή συνταγή η οποία ταιριάζει περισσότερο σε διατροφή για αδυνάτισμα.

Κυριακή: Πράσινο σμούθι και ομελέτα

Την Κυριακή, μπορούμε ν’ ανακάμψουμε από τις καταχρήσεις του Σαββατοκύριακου, με ένα γευστικό και καθαρτικό, πράσινο σμούθι και μια γαλλική ομελέτα. Το πιο απλό βραδινό γεύμα, μπορεί να είναι και το πιο χορταστικό. Μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκουραστούμε καλά, ώστε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα με ενέργεια και ζωντάνια.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα