1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πως θα αποφύγετε τις λιγούρες που σας προσθέτουν κιλά


Οι λιγούρες είναι το κυριότερο πρόβλημα όσων προσπαθούν να χάσουν βάρος. Εδώ θα δούμε τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τις λιγούρες. Η συνεχής επιθυμία για φαγητό και οι κακές διατροφικές επιλογές είναι ένας τεράστιος παράγοντας της αύξησης βάρους. Οι λιγούρες επηρεάζουν τον καθένα διαφορετικά. Οπωσδήποτε όμως, βρίσκονται πάντα εμπόδιο στην υγεία του μεταβολισμού. Παρεμβαίνουν επίσης στην ικανότητά σας να καίτε θερμίδες.

Ευτυχώς, πρόκειται για μια ελεγχόμενη κατάσταση. Για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να τρώτε καλύτερες τροφές. Θα πρέπει επίσης να διαλέγετε εκείνες που περιορίζουν την όρεξή σας. Στο άρθρο που ακολουθεί, θέλουμε να μοιραστούμε έξι τροφές που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τις λιγούρες. Έτσι θα ξεκινήσετε να τις τρώτε κάθε φορά που αισθάνεστε την ανάγκη να φάτε παραπάνω.

Μπανάνες

Για πολλές δεκαετίες υπήρχε η πεποίθηση ότι οι μπανάνες συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους. Σήμερα όμως, γνωρίζουμε πως αποτελούν ισχυρή βοήθεια στον έλεγχο της πείνας και στην απώλεια βάρους. Τα φυσικά τους σάκχαρα, οι ίνες και οι αντιοξειδωτικές τους ουσίες αυξάνουν την υγεία του μεταβολισμού. Ταυτόχρονα, προάγουν την απώλεια βάρους χωρίς να επηρεάζουν την υγεία σας.

Το σώμα είναι σε θέση ν’ απορροφήσει εύκολα τις θρεπτικές ουσίες από τις μπανάνες. Εξαιτίας αυτού, είναι εξαιρετικές για ν’ αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας και παραγωγικότητάς σας. Φάτε ένα κομμάτι μπανάνας κάθε φορά που αισθάνεστε την ανάγκη να φάτε περισσότερο. Προσθέστε μπανάνες στα σμούθι και τις σαλάτες. Έτσι θα αυξηθεί το αίσθημα πληρότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αβοκάντο

Γνωστά για το μοναδικό πράσινο χρώμα τους, τα αβοκάντο είναι ένα φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κατευνάσετε την πείνα σας πριν σας έρθει λιγούρα. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ίνες μαζί με τα μονο-κορεσμένα λιπαρά οξέα και μέταλλά τους, βοηθούν το σώμα σας. Μειώνουν τις ορμόνες οι οποίες προκαλούν πείνα και αυξάνουν το αίσθημα πληρότητας. Την ίδια ώρα, αποκτάτε οφέλη για την υγεία του πεπτικού και καρδιαγγειακού σας συστήματος. Πρόκειται γενικά για συστήματα που επηρεάζουν το βάρος σας.

Πώς να τα τρώτε

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε τουλάχιστον ένα κομμάτι αβοκάντο τρεις φορές την εβδομάδα. Προσθέστε τη σάρκα του φρούτου στα σμούθι και τις σούπες σας.

Σπόροι chia

Οι σπόροι chia έχουν αδυνατιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θα επωφεληθείτε αν τους χρησιμοποιήσετε ως συμπλήρωμα στη διατροφή σας. Η μεγάλη ποσότητα σε διουρητικές ίνες, μαζί με τα αντιοξειδωτικά τους, βοηθούν να μειώσετε τις λιγούρες. Ταυτόχρονα, προάγουν επίσης την αποβολή αποβλήτων.

Πώς να τους τρώτε

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας σπόρους chia σε μια κούπα γιαούρτι ή σε ένα φυσικό σμούθι. Μια άλλη επιλογή είναι να τους προσθέσετε στα φαγητά κατσαρόλας και τις σαλάτες σας.

Παπάγια

Όταν μιλάμε για καταπολέμηση της πείνας τότε η παπάγια είναι ένα από τα περισσότερο συνιστώμενα φρούτα. Ενθαρρύνει επίσης την υγιεινή απώλεια βάρους. Έχει πεπτικά ένζυμα, αντιοξειδωτικά και ίνες. Μαζί βοηθούν τις διεργασίες του μεταβολισμού για να χάσετε βάρος. Επίσης, η φυσική τους ζάχαρη δρα ως καύσιμο για το σώμα σας. Αυξάνουν τη φυσική σας και πνευματική σας παραγωγικότητα.

Πώς να την τρώτε

Φάτε μια φέτα παπάγιας όταν έχετε λιγούρες. Προσθέστε παπάγια στα σμούθι σας ή κάντε ένα φυσικό χυμό.

Αβγά

Τα αβγά είναι χορταστικά. Μεταξύ άλλων, σας βοηθούν να χτίσετε μυϊκή μάζα. Έχουν συγκέντρωση απαραίτητων αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων. Μαζί αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα σας.

Πώς να τα τρώτε

Φάτε ένα μαγειρεμένο αβγό για πρωινό. Προσθέστε αβγά στα αγαπημένα σας πιάτα με ζυμαρικά ή λαχανικά.

Βρώμη για να ελέγξετε τις λιγούρες

Είναι γνωστή σε πολλά μέρη του κόσμου ως «η βασίλισσα των δημητριακών». Η βρώμη είναι μία από τις καλύτερες τροφές για τη μείωση του, σχετιζόμενου με το φαγητό, άγχους και της λιγούρας. Έχουν ίνες, μια θρεπτική ουσία η οποία θεωρείται φυσικός ανασταλτικός παράγοντας της όρεξης. Ταυτόχρονα, ελέγχει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια. Η κατανάλωσή της αυξάνει την παραγωγή γκρελίνης σας. Πρόκειται για μια ορμόνη που λέει στον εγκέφαλό σας ότι το σώμα σας είναι πλήρες.

Πώς να την τρώτε

Προσθέστε βρώμη στα σμούθι ή τους φρουτοχυμούς σας. Παρασκευάστε μια παραδοσιακή συνταγή για βρώμη. Έπειτα, φάτε τη για πρωινό ή ενδιάμεσα από τα γεύματα. Πιείτε 2 με 3 ποτήρια με γάλα βρώμης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είστε έτοιμοι να καταπολεμήσετε τις λιγούρες; Φάτε παραπάνω από τις τροφές για τις οποίες σας μιλήσαμε και πείτε αντίο στις παραπάνω θερμίδες που σας κάνουν να πάρετε βάρος.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα