1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Προσλήψεις στους δήμους εντός Ιουνίου – ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΠΕΚΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ

Προσλήψεις στους δήμους εντός Ιουνίου – ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΠΕΚΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ- Δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου για την Κοινωφελή Εργασία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ live : Μέσα στις επόμενες ημέρες συνυπογράφεται η ΚΥΑ για την προκήρυξη 36.500 θέσεων οκτάμηνης απασχόλησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η διαδικασία των προσλήψεων των ανέργων στην Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που αφορά περίπου 3.000 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο υπουργός είπε ότι οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και έως το τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, εξήγησε ότι αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή, λέγοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα γι’ αυτό το θέμα.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε, διευκρινίζοντας ότι επειδή η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο για τη νέα σχολική σεζόν, σήμερα θα εξετασθεί το θέμα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών. «Θέλουμε να έχουμε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Προσλήψεις στους δήμους εντός Ιουνίου – ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΠΕΚΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ – Τα επιδόματα

Εκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως καθιερωμένα συμβαίνει, πριν από κάθε πληρωμή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Μαΐου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της δεύτερης διμηνιαίας δόσης για το 2020.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η δεύτερη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο) θα καταβληθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί).

Πράσινο φως δόθηκε για δαπάνη 57.596.475 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ μηνός Μαΐου έτους 2020. Η πληρωμή θα γίνει στις 29 Μαΐου και θα καταβληθεί παράλληλα στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ με τουλάχιστον ένα ανήλικο παιδί η οικονομική ενίσχυση ύψους από 100 ως 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση θα δοθεί στους δικαιούχους του ΚΕΑ εφόσον ήταν σε ισχύ κατά την 31η Μαρτίου 2020 εγκριτική απόφαση χορήγησής της και εφόσον το πολυπρόσωπο νοικοκυριό περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε επόμενο ανήλικο μέλος.

Στόχος είναι να ενισχυθούν 63.900 δικαιούχοι Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ και η οικονομική ενίσχυση κλιμακώνεται ως εξής:
• Ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί θα πάρει 100 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 450 ευρώ αντί 350 ευρώ.
• Ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά θα πάρει 150 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 550 ευρώ αντί 400 ευρώ.
• Ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά θα πάρει 200 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 650 ευρώ αντί 450 ευρώ.
• Ζευγάρι με τέσσερα ανήλικα τέκνα θα πάρει 250 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 750 ευρώ αντί 500 ευρώ που είναι το πλήρες κανονικό εγγυημένο εισόδημα.
• Ζευγάρι με πέντε ανήλικα τέκνα θα πάρει 300 ευρώ έξτρα ενίσχυση που είναι και το ανώτερο όριο και συνολικά 850 ευρώ αντί 550 ευρώ που είναι το πλήρες μηνιαίο εγγυημένο εισόδημα.

Τι ανακοινώθηκε για 250.000 συνταξιούχους : Οι αλλαγές σχεδίων στις συντάξεις – ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Τι έρχεται σε συντάξεις και αναδρομικά 2020, Πληρωμή συντάξεων – ΟΠΕΚΕΠΕ

Αύξηση από 5 έως 200 ευρώ στις συντάξεις από 2/6/2020 – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα