1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πριν φύγετε για διακοπές βάλτε ένα κέρμα στην κατάψυξη


Εάν θέλετε να φύγετε για διακοπές και σας έχει μείνει φαγητό στην κατάψυξη, μην ανησυχείτε. Αφήστε το και όταν επιστρέψετε, ένα απλό κόλπο θα σας πει αν είναι ασφαλές να το καταναλώσετε!

το λέμε αυτό γιατί μερικές φορές, όταν είμαστε μακριά από το σπίτι, γίνονται συχνά διακοπές ρεύματος που μπορεί να προκαλέσουν την απόψυξη και αλλοίωση των τροφίμων που αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Για να διαπιστώσετε αν αυτά τα τρόφιμα είναι κατάλληλα για κατανάλωση, δοκιμάστε αυτό το απλό κόλπο πριν φύγετε από το σπίτι: γεμίστε ένα φλιτζάνι με νερό και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα κέρμα στην επιφάνειά του.

Εάν βρείτε το κέρμα στον πάτο του φλιτζανιού όταν επιστρέψετε από τις διακοπές, θα πρέπει να πετάξετε όλα τα τρόφιμα αμέσως. Σημαίνει ότι υπήρξε διακοπή ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα φαγητά ξεπάγωσαν. Εάν το κέρμα βρίσκεται στην επιφάνεια, αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε διακοπή ρεύματος και το φαγητό σας είναι τόσο καλό όσο όταν μπήκε στην κατάψυξη. Τέλος, αν το κέρμα βρίσκεται στη μέση, σημαίνει ότι η διακοπή ρεύματος ήταν σύντομη και τα περισσότερα από τα τρόφιμα είναι μάλλον φρέσκα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν είστε σίγουροι ότι τα τρόφιμα είναι ασφαλή, πετάξτε τα. Το πιο σημαντικό είναι η υγεία σας!

Διαβάστε επίσης

3 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε το μαύρισμά σας αναλλοίωτο!

Φορεσιές ανεκτίμητης ιστορικής σημασίας βγαίνουν στο φως μετά από δύο αιώνες


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα