1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πού θα βρω νέα ερεθίσματα;


Οι φθινοπωρινοί μήνες συμπίπτουν κάθε χρόνο με την αρχή μιας νέας σεζόν είτε αυτή είναι μουσική, είτε αθλητική, είτε σχολική και πάει λέγοντας. Κάθε φθινόπωρο οι περισσότεροι από εμάς ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα ξεκινήματα, άλλοτε ελπιδοφόρα, άλλοτε πιο δυσοίωνα, άλλοτε χαρούμενα κι άλλοτε δύσκολα. Όλα τους σηματοδοτούν μια νέα αρχή που τόσο έχουμε ανάγκη ειδικά αν νιώθουμε πως έχουμε βαλτώσει το τελευταίο διάστημα. Αν ωστόσο βρίσκεσαι σε ένα τέλμα και αδυνατείς να σκεφτείς πού θα βρεις νέα ερεθίσματα, χαλάρωσε και μην ανησυχείς. Φτιάξαμε ολόκληρη λίστα για να διαβάσεις και να πράξεις αναλόγως.

Οι εθελοντικές ομάδες έχουν τη λύση

Η χαρά κι η ικανοποίηση που εισπράττεις όταν βοηθάς κάποιον/α που έχει ανάγκη είναι δικαιολογημένα πολύ μεγάλη. Ένα γρήγορο search στο διαδίκτυο ή στα social media θα σε φέρει σε επαφή με κάποια από τις δεκάδες εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν στους συνανθρώπους μας καθημερινά. Βρες αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα και γίνε ενεργό μέλος της. Είναι σχεδόν σίγουρο πως όσα θα αποκομίσεις από την συμμετοχή σου θα βγάλουν ασπροπρόσωπη την επιλογή σου.

Για κοίτα λίγο στη βιβλιοθήκη σου

Ναι εκεί στα κάπως σκονισμένα ράφια της, σε περιμένουν αρκετά αδιάβαστα βιβλία που όλο έλεγες πως θες να ξεκινήσεις να διαβάζεις, αλλά δεν το κατάφερες. Όταν τελειώσεις με αυτά, μπορείς να πας μια βόλτα σε κάποιο βιβλιοπωλείο ή αν δεν το βαστά η τσέπη σου σε μια δανειστική βιβλιοθήκη και να του δώσεις να καταλάβει, ανακαλύπτοντας κάποιον ανεκτίμητο θησαυρό γνώσης.

Σε καταφύγια ζώων και φιλοζωικές οργανώσεις

Δεν είναι ένα ούτε δύο δυστυχώς τα αδεσποτάκια που αναζητούν σπίτι στα καταφύγια ζώων και τις φιλοζωϊκές οργανώσεις της χώρας. Εκεί που λες, πιθανόν να βρίσκεται ο επόμενος αγαπημένος σου φίλος, που είναι βέβαιο ότι θα αποδειχτεί σύντροφος ζωής και θα σου ανταποδώσει την αγάπη που του χάρισες.

Πήξαμε στους επαγγελματίες, θέλουμε περισσότερους ερασιτέχνες

Σου αρέσει η ζωγραφική, η μουσική, η υποκριτική, το διάβασμα ή ο κινηματογράφος; Δεν χρειάζεται να γίνεις ο επόμενος Τσαρούχης, Μαρία Κάλλας ή Ταραντίνο, αλλά θα σου κάνει πολύ καλό να συμμετέχεις σε μία από τις πάμπολλες ερασιτεχνικές ομάδες που υπάρχουν εκεί έξω και παλεύουν να βελτιώσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και γνώσεις. Μην χάνεις χρόνο λοιπόν.

Στους χάρτες είναι η θέα

Μπορείς να το ξεκινήσεις σαν παιχνίδι. Να πάρεις έναν χάρτη ή μια υδρόγειο και να τσεκάρεις σημεία τους που πάντοτε ήθελες να επισκεφθείς. Έπειτα μπορείς να ξεκινήσεις τον προγραμματισμό του επόμενου ταξιδιού σου. Μην σε απασχολεί τόσο το μπάτζετ κι οι ημέρες άδειας. Υπάρχουν λύσεις για κάθε βαλάντιο και κάθε επαγγελματία ή μη. Μια δοκιμή αρκεί στη συγκεκριμένη περίπτωση θα σε πείσει, γιατί όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας, ταξιδεύοντας έρχεται η όρεξη.

Στο ημερολόγιο σου

Μπορεί να φαίνεται κοινότυπη, κλισέ, χιλιοειπωμένη κι ότι άλλο θες. Ωστόσο η ρήση «άδραξε τη μέρα» κρύβει μια μεγάλη απελευθερωτική αλήθεια μέσα της, καθώς ενεργοποιεί τα ζωοποιά  αντανακλαστικά σου. Φρόντισε λοιπόν να γράφεις στο ημερολόγιο σου έστω ένα ενδιαφέρον πράγμα που προτίθεσαι να κάνεις σήμερα, αύριο και πάει λέγοντας. Είναι μια καλή αρχή για να βγεις από την ρουτίνα σου και να έρθεις σε επαφή με νέα ερεθίσματα.

Στην παύση των ειδοποιήσεων

Ζεις όπως κι όλοι μας στην εποχή της 24/7 ενημέρωσης, των άπειρων πληροφορίων και της υπέρ-ακμής της τεχνολογίας. Όσο κι αν σε διευκολύνει ωστόσο, άλλο τόσο σε απορροφά και σε εγκλωβίζει στις συνεχείς κι αδιάλειπτες υποχρεώσεις της. Δώσε χώρο στο πνεύμα σου να ανασάνει. Βάλε τις συσκευές γύρω σου σε παύση κι αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, αφού αποτοξινωθείς. Έτσι θα καταλάβεις ότι τα ερεθίσματα που έψαχνες κρύβονται πάνω από όλα μέσα σου.

Στο κορμί σου που σε πονά όταν ξυπνάς τα πρωινά

Το σώμα μας μας μιλά συνεχώς ωστόσο επιλέγουμε να μην το ακούμε. Προσπερνάμε βιαστικά τα σημάδια που μας δείχνει κι αμελούμε να το φροντίσουμε. Δρούμε συνήθως αναβλητικά και επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας ότι δεν είναι κάτι και θα το κοιτάξουμε, όταν βρούμε χρόνο. Προτίμησε να μην ακολουθείς την πεπατημένη. Αφουγκράσου τις ανάγκες του σώματος και περπάτησε, τρέξε, κάνε γυμναστική, γιόγκα ή πιλάτες. Υπάρχει πληθώρα επιλογών για να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση και να ξυπνάς πλέον πιο χαλαρόςη.

Στη φύση που αναπνέει γύρω σου

Καλή η ασφάλεια του σπιτιού, ακόμη καλύτεροι οι διαλογισμοί κι οι ασκήσεις, όμως αυτό που απουσιάζει από το καθημερινό σου ρεπερτόριο τις περισσότερες φορές είναι η φύση. Μην χάνεις χρόνο λοιπόν βγες μια βόλτα και πήγαινε σε ένα άλσος, ένα πάρκο, έναν μεγάλο κήπο που υπάρχει γύρω σου. Μύρισε, άγγιξε, περιεργάσου τα φυτά και τα δέντρα που λιάζονται κι «αναπνέουν» φωτοσυνθέτοντας και μη φοβού τις αλλεργίες. Μάθε τα ονόματά τους, την ιστορία τους κι όλα όσα προσφέρουν στο περιβάλλον και την αφεντιά σου. Απόκτησε μια θαυμαστή συνήθεια που δεν θα αργήσει να γίνει λατρεία.

Στις νοστιμιές που κρύβει η κουζίνα σου

Η μαγειρική δεν θεωρείται αδίκως τέχνη. Πρόκειται για μία από τις πλέον σημαντικές ασχολίες στη διάρκεια της μέρας, που εκτελείται από τους περισσότερους σχεδόν ρομποτικά. Βρες λοιπόν τα υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο και στην κουζίνα και με το κατάλληλο ψάξιμο φτιάξε μια νέα συνταγή, δοκίμασε ένα νέο πιάτο, πειραματίσου με τα υλικά που υπάρχουν γύρω σου. Μια δοκιμή θα σε ψήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα