1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πουτίγκα σοκολάτας με μπανάνες και μπισκότα | Συνταγές



Μια ανάλαφρη, δροσερή λαχταριστή σοκολατένια πουτίγκα με μπανάνες και μπισκότα για τους λάτρεις τη σοκολάτας και όχι μόνο. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα που σίγουρα δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 85 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • 6 κρόκοι μεγάλων αυγών
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 καψουλίτσες βανίλια σε σκόνη
  • 320-340 γρ. μπισκότα Digestive ή Πτι Μπερ, ή προαιρετικά Digestive ή Πτι Μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
  • 4 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε φέτες λεπτές ½ εκ. περίπου
  • 2⅓ φλ. τσαγιού έτοιμη σαντιγί ή 1½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί με 2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • νιφάδες κουβερτούρας, ή ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε το γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράζει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί καλά, χωρίς να κοχλάσει, προσθέτετε τις δύο σοκολάτας κομμένες σε μικρά κομματάκια, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τα κομματάκια σοκολάτας και έχετε μια λεία κρέμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να “πέσει” η θερμοκρασία. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ και τα χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά, πολύ αργά, βροχηδόν το μείγμα αυγών μέσα στη κατσαρόλα με τη σοκολατένια κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως. 
  3. Επιστρέφετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε το μείγμα από τη κατσαρόλα σε ένα καθαρό μπολ.
  4. Σκεπάζετε την επιφάνεια του μείγματος (δηλ. καλύπτετε τη κρέμα όχι το μπολ) με πλαστική μεμβράνη και και το αφήνετε στην άκρη καλά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι μεταφέρετε 1 φλ. τσαγιού περίπου από τη κρέμα σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 22×33 εκ. ή αντίστοιχο στρογγυλό, και το στρώνετε καλά στη βάση του. 
  5. Από πάνω απλώνετε σε 1 στρώση με μπισκότα και 1 στρώση με φέτες μπανάνας και από πάνω συνεχίζετε με στρώσεις κρέμας, μπισκότων, μπανάνας τελειώνοντας με στρώση σοκολατένιας κρέμας. Καλύπτετε το πυρίμαχο σκεύος με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
  6. Λίγο πριν σερβίρετε απλώνετε, με ένα κουτάλι ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής, τη σαντιγί πάνω από τη σοκολατένια κρέμα και τη γαρνίρετε με νιφάδες κουβερτούρας ή με ξύσμα σοκολάτας σοκολάτας γάλακτος (“ξύνετε” ελαφρώς μια μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου, σοκολάτα γάλακτος με ξύστη zester ή με αποφλοιωτή λαχανικών). 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με μπανάνες και μπισκότα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα