1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πολλές φορές έχουμε την εντύπωση ότι μας κλέβουν κατά το γέμισμα της βενζίνης! Δεν έχεις άδικο, σε κλέβουν…


Πολλές φορές έχουμε την εντύπωση ότι μας κλέβουν κατά το γέμισμα της βενζίνης

Ένας τρόπος για να το ελέγξουμε είναι να γνωρίζουμε τα λίτρα βενζίνης που παίρνει το αυτοκίνητο μας (45lt – 55lt).

Tι πρέπει να κάνουμε:

Αφήνουμε το αυτοκίνητο να αδειάσει οριακά το ντεπόζιτο και πάμε στο βενζινάδικο να το γεμίσουμε μέχρι να σταματήσει μόνη της η αντλία. Όταν ξεπεράσει το όριο το αφήνουμε και δεν λεμέ τίποτα στον πωλητή (π.χ. σε έμενα έτυχε να δείξει η αντλία 79 λίτρα όταν οι προδιαγραφές της αυτοκινητοβιομηχανίας έλεγαν 55 λίτρα για το μοντέλο). Όταν αφαιρέσει την αντλία τον σταματάμε και τον ενημερώνουμε για τα λίτρα που έβγαλε η αντλία.

  • Καλέστε την αστυνομία και ενημερώστε για τον κατάστημα όπως και για το νούμερο της αντλίας που βάλατε
  • Αν έχετε χρόνο μείνετε μέχρι να έρθει η Αστυνομία
  • Επίσης πρέπει να το καταγγείλετε στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο τηλεφωνικό νούμερο 1520

Επίσης θα δείτε μερικά από τα βενζινάδικα που θεωρητικά ήταν φθηνά πριν την αποκάλυψη με το chip στις αντλίες, πλέον έχουν πάει την τιμή στα ίδια επίπεδα με τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΤΗΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ

Προσοχή στα φθηνά βενζινάδικα: Μπορεί να κλέβουν έως και 9,5% από το καύσιμο

Μία στις έξι αντλίες (14,5%) παραδίδει λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι πελάτες – Πόσα χάνουν οι οδηγοί σε κάθε γέμισμα – Έντονη αντίδραση των πρατηριούχων που ζητούν να σταλούν τα στοιχεία της έρευνας στον Εισαγγελέα
Μέχρι και 9,5% στην ποσότητα των καυσίμων που βάζουν οι καταναλωτές στα αυτοκίνητά τους κλέβουν ορισμένα βενιζινάδικα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πολυτεχνείο σε 150 πρατήρια της Αττικής και η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μία στις έξι αντλίες (14,5%) παραδίδει λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι πελάτες.

Για παράδειγμα, ένας οδηγός που πλήρωσε 50 ευρώ για να βάλει στο αυτοκίνητό του 34,65 λίτρα (με μια μέση τιμή 1,443 ευρώ/λίτρο), εάν βρέθηκε σε βενζινάδικο με προβληματική αντλία, στο σενάριο απόκλισης του 9,5%, το ντεπόζιτό του γέμισε μόλις με 31,36 λίτρα. «Εκλάπη» δηλαδή ποσό ύψους 4,75 ευρώ.

Η έρευνα έγινε σε 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση μυστικού αυτοκινήτου, ειδικά διασκευασμένου ώστε να μετράται εκ των υστέρων η πραγματική, ποσότητα που παρελήφθη στο ρεζερβουάρ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, υπενθυμίζεται , είναι ανεκτές οι αποκλίσεις μέχρι 0,5 %. Οι παραβάσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν εντοπίζονται στα πρατήρια με χαμηλές τιμές ενώ τα δυο μεγαλύτερα ποσοστά αποκλίσεων εντοπίστηκαν σε πρατήρια της ίδιας εταιρίας.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα