1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Ποιο είδος καφέ ενδείκνυται για απώλεια βάρους


Η προσπάθεια απώλειας βάρους βασίζεται κατά κύριο λόγο στην επίτευξη αυτού που ονομάζουμε «αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας». Με απλά λόγια θα πρέπει οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε μέσα από τη διατροφή μας να είναι λιγότερες από αυτές που χρειαζόμαστε. Παρότι λοιπόν διατροφικά πηγαίνουμε καλά, έχουμε μειώσει το φαγητό και τις θερμίδες που παίρνουμε μέσα από αυτό, δεν χάνουμε βάρος.

Τι μπορεί να φταίει;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα κρύβεται πολλές φορές στις θερμίδες που παίρνουμε μέσα από τα ροφήματα που καθημερινά πίνουμε, τις οποίες δεν υπολογίζουμε, τις λεγόμενες «υγρές θερμίδες». Ένα από τα πιο συνηθισμένα σε καθημερινή κατανάλωση ροφήματα είναι και ο καφές, για αυτό και είναι σημαντικό να προσέχουμε τις επιλογές μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι σημαντικό να επιλέξουμε είδη καφέ, χωρίς μεγάλη θερμιδική επιβάρυνση, που δεν απαιτούν πολύ γάλα/κρέμα και ζάχαρη. Μια τέτοια επιλογή είναι ο στιγμιαίος καφές. Ο στιγμιαίος καφές, δεν απαιτεί οπωσδήποτε γάλα ή αφρόγαλα ή κάποια κρέμα από γάλα για να καταναλωθεί.
Το γεγονός αυτό του δίνει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα είδη καφέ όπως ο καπουτσίνο ή ροφήματα καφέ με φυτικές κρέμες ή άλλα πρόσθετα λιπαρά. Από εκεί και πέρα, όπως ισχύει για όλα τα είδη καφέ, η ζάχαρη που θα βάλουμε προσδίδει επιπλέον θερμίδες, που αντιστοιχούν σε είκοσι ανά κουταλάκι του γλυκού.

Κατά συνέπεια, όσο το λιγότερο τόσο το καλύτερο, ενώ παράλληλα η χρήση κάποιου γλυκαντικού όπως η στέβια, αντί για ζάχαρη, θα μπορούσε να μας γλιτώσει από τις επιπλέον θερμίδες της ζάχαρης. Επιλέξτε λοιπόν τον καφέ σας σε όσο το δυνατόν πιο απλή μορφή γίνεται.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα