1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Ποιους κινδύνους εγκυμονούν τα ακατάλληλα παπούτσια


Το «κατάλληλο» παπούτσι δεν εξασφαλίζει μόνο άνετο βάδισμα. Μας κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα, μας χαρίζει αυτοπεποίθηση. Το περπάτημα γίνεται απόλαυση και οι υποχρεώσεις της ημέρας δεν μοιάζουν με μπελά. Τι γίνεται, όμως στην αντίθετη περίπτωση; Όταν φοράς καθημερινά παπούτσια που ουσιαστικά βλάπτουν τα πόδια σου;

O ποδίατρος Robert Khorramian αποκαλύπτει το είδος παπουτσιού που μπορεί να προξενήσει μεγάλη ζημιά στα πόδια μας σε μακροχρόνιο επίπεδο. Αν πιστεύατε ότι τα ψηλοτάκουνα είναι πρώτα στη λίστα με τα επιβλαβή για την υγεία των ποδιών μας παπούτσια, ο γιατρός κάνει την έκπληξη. Oι φλατ μπαλαρίνες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα πόδια λόγω του ότι δεν παρέχουν επαρκή στήριξη.

O γιατρός αναφέρει ότι μπορεί να προκληθεί «μεταταρσαλγία». Τι είναι μεταταρσαλγία; Είναι ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον πόνο στο κάτω και μπροστινό μέρος του ποδιού (την περιοχή των κεφαλών των μεταταρσίων οστών). Συνηθίζουμε να συναντάμε την μεταταρσαλγία ιδιαιτέρως στις γυναίκες μέσης ηλικίας.

Επιπρόσθετα, μπορεί να προκληθεί πελματιαία απονευρωσίτιδα, μια συχνή αιτία πόνου στο πέλμα στο ποδιού συνήθως στην περιοχή της πτέρνας και να καταστραφεί ο λιπώδης ιστός κάτω από το πόδι.

Επικίνδυνες για την υγεία του ποδιού είναι και οι σαγιονάρες -που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς- αλλά και τα μυτερά παπούτσια που μπορούν να προκαλέσουν ενοχλητικούς κάλους που δεν αφήνουν στο αίμα να κυκλοφορεί σωστά στα δάκτυλα των ποδιών.

Ο γιατρός συστήνει να φοράμε παπούτσια με επαρκή χώρο για τα δάχτυλα και προστατευτικό μαξιλαράκι κάτω από τις σόλες. Αν συνηθίζετε να φοράτε ψηλοτάκουνα, σας προτείνει να έχετε μαζί μας μια μεγάλη τσάντα ώστε να έχετε πάντα μαζί σας και πιο άνετα παπούτσια.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα