1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Ποια σνακ είναι κατάλληλα για αδυνάτισμα;


Τα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας παρέχουν ευκολία – ιδιαίτερα αν δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε κυρίως γεύματα – αλλά και κορεσμό, αν τα κυρίως γεύματά σας απέχουν αρκετά μεταξύ τους.

Τα σνακ όμως μπορούν να καταστρέψουν και τη διατροφή μας, φορτώνοντάς μας περιττές θερμίδες αν δεν κάνουμε τις σωστές επιλογές. Αν όμως το κάνουμε σωστά, το «τσιμπολόγημα» μπορεί να μας γεμίσει ενέργεια και να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

Δείτε μερικές επιλογές για σνακ που θα σας κρατήσουν χορτασμένους μεταξύ των γευμάτων – ή αντί αυτών – χωρίς να σας φορτώσουν με «κακές» θερμίδες.

Ξηροί καρποί

Μπορεί να είναι ενισχυμένοι σε λιπαρά, όμως είναι χορταστικοί και σε μέτρια κατανάλωση βοηθούν στο αδυνάτισμα. Είναι επίσης πλούσιοι σε πρωτεΐνη και ίνες. Μια χούφτα (28 γραμμάρια) δίνει περίπου 180 θερμίδες.

Γιαούρτι και φρούτα

Το στραγγιστό, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι ένα νόστιμο και άκρως θρεπτικό σνακ με σημαντικές ποσότητες πρωτεΐνης, ασβεστίου και καλίου. Τα φρούτα είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Συνδυάζοντας 100 γρ. γιαουρτιού με μια κούπα φρέσκου φρούτου έχετε περίπου 10 γρ. πρωτεΐνη και λιγότερες από 150 θερμίδες.

Φέτες μήλου με φιστικοβούτυρο

Πέρα από σούπερ γεύση, το εν λόγω σνακ έχει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών χάρη στο μήλο, ενώ το φυστικοβούτυρο δίνει «καλές» θερμίδες χάρη στα ωφέλιμα λιπαρά του, αρκεί να καταναλωθεί με μέτρο. Ένα μεσαίο μήλο με μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο δίνει περίπου 200 θερμίδες.  

Τυρί κότατζ με λιναρόσπορο και κανέλα

Το κότατζ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε λιπαρά, ενώ ο λιναρόσπορος βοηθά στο αδυνάτισμα και στον έλεγχο του σακχάρου. Η κανέλα χαμηλώνει το σάκχαρο στο αίμα και βοηθά την υγεία του εντέρου. Ο συνδυασμός των τριών (1/2 κεσεδάκι κότατζ, 1 κ.σ. λιναρόσποροι, ½ κ.γλ κανέλα) μαζί με γλυκαντικό προαιρετικά δίνει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης με μόλις 150 θερμίδες.

Μαύρη σοκολάτα με αμύγδαλα

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή τα οποία χαμηλώνουν την πίεση, ενώ τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξεά που οφελούν την καρδιά και μειώνουν την όρεξη, βοηθώντας στο αδυνάτισμα. Και τα δύο υλικά είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ενώ με 30 γρ. έκαστο έχετε περί τις 300 θερμίδες.

Αγγούρι και χούμους

Θρεπτικός συνδυασμός που ταιριάζει γευστικά και δίνει σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Χάρη στο ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα ρεβίθια το χούμους είναι άκρως θρεπτικό και βοηθά στην υγεία της καρδιάς. Το αγγουράκι από την άλλη έχει ελάχιστες θερμίδες, και ο συνδυασμός 100 γρ. αγγουριού με 100γρ. χούμους δίνει περί τις 180 θερμίδες.

Ένα φρούτο

Με τα φρούτα τα πράγματα είναι απλά. Ένα ολόκληρο φρούτο μπορεί να είναι αρκετά χορταστικό και… portable. Καλές επιλογές είναι οι μπανάνες, τα μήλα, τα αχλάδια, τα σταφύλια, τα γκρέιπφρουτ και τα πορτοκάλια.

Τοματίνια με μοτσαρέλα

Τα τοματίνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, κάλιο και λυκοπένιο, ενώ η μοτσαρέλα πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνη Β12. Μια κούπα τοματίνια με 60 γρ. μοτσαρέλα, δίνει λιγότερες από 200 θερμίδες.

Βραστά αυγά

Μακράν από τις πιο υγιεινές και «αδυνατιστικές» τροφές τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Κ2 και Β12, μεταξύ άλλων. Είναι άκρως χορταστικά και βοηθούν στο να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα. Δύο μεγάλα, βραστά αυγά έχουν περί τις 140 θερμίδες και 13 γρ. πρωτεΐνη.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα