1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνδρας σχετικά με το πέος του; 


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, 15:32

Ένας άνδρας μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα σχετικά με την υγεία τους πέους του κατά τη διάρκεια της ζωής του. Τα πιο συχνά από αυτά είναι:

  • Προβλήματα στη στύση ή την εκσπερμάτιση. Εδώ περιλαμβάνεται η αδυναμία επίτευξης και διατήρησης μιας στύσης ικανής για συνουσία, μια κατάσταση γνωστή και ως στυτική δυσλειτουργία, καθώς και η επίμονη κι επώδυνη στύση που δεν έχει προκληθεί από σεξουαλικό ερεθισμό και ονομάζεται πριαπισμός.  Άλλα προβλήματα και ανησυχίες του άνδρα μπορεί να περιλαμβάνουν την αδυναμία εκσπερμάτισης, την πρόωρη εκσπερμάτιση, την καθυστερημένη εκσπερμάτιση, την μειωμένη εκσπερμάτιση, την επώδυνη εκσπερμάτιση καθώς και την παλίνδρομη εκσπερμάτιση. Η παλίνδρομη εκσπερμάτιση είναι η κατάσταση στην οποία το σπέρμα αντί να εκτιναχθεί από την κορυφή του πέους εισέρχεται στην ουροδόχο κύστη.  
  • Η ανοργασμία. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι άνδρες δεν καταφέρνουν  να φτάσουν σε οργασμό πάρα τον επαρκή ερεθισμό. Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη  ορμονικών προβλημάτων, όπως είναι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, ή κάποιου υποκείμενου προβλήματος στα νεύρα. Παράλληλα η λήψη κάποιων φαρμάκων, καθώς και κάποια νοσήματα όπως είναι ο διαβήτης αυξάνουν την πιθανότητα ανοργασμίας. 
  • Αλλαγές στη libido. Η μειωμένη επιθυμία για σεξ μπορεί να οφειλεται σε διάφορες καταστάσεις, όπως είναι οι ορμονικές διαταραχες, τα προβλήματα στη σχέση ή ακόμα και η κατάθλιψη. Σημαντικές κι απότομες αυξήσεις στη libido,ιδιαίτερα σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, ενδέχεται να οφείλονται σε κατάχρηση ουσιών ή σε νοσήματα που επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία. Ο άνδρας που παρατηρεί αλλαγή στη  libido του είναι σημαντικό να το συζητήσει με τον ιατρό του. 
  • Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Πολλά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να επηρεάσουν τη περιοχή του πέους, όπως είναι τα κονδυλώματα, η γονόρροια, τα χλαμύδια και ο έρπης των γεννητικών οργάνων. Τα πιο συχνά συμπτώματα περιλαμβάνουν την επώδυνη ούρηση, τις πεϊκές εκκρίσεις, και την εμφάνιση εξελκώσεων και φουσκαλών στο πέος και την ευρύτερη περιοχή. 
  • Προβλήματα με την ακροποσθία. Όταν ο άνδρας αντιμετωπίζει δυσκολία στην έλξη της ακροποσθίας προς τη βάση του πέους ώστε να αποκαλυφθεί η βάλανος, τότε υποφέρει από φίμωση, μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις, καθώς και πόνο κατά την ούρηση και τη στύση. Η παραφίμωση από την άλλη, είναι η κατάσταση στην οποία η ακροποσθία μετά την έλξη της προς τη βάση του πέους δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική της θέση. Μπορεί να προκαλέσει επώδυνο οίδημα καθώς και να εμποδίσει τη ροή του αίματος προς το όργανο. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί άμεσα από ιατρό.
  • Άλλα νοσήματα και φλεγμονές. Σε αυτά περιλαμβάνονται η μυκητιασική λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει ένα ερυθρό εξάνθημα στο πέος με λευκό επίχρισμα , η φλεγμονή της βαλάνου που μπορεί να προκαλέσει πόνο και εκκρίσεις από το πέος, καθώς και η νόσος Peyronie η οποία είναι ένα χρόνιο νόσημα που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη μη φυσιολογικού ουλώδη ιστού μέσα στο πέος και μπορεί να οδηγήσει στην κάμψη του οργάνου και σε επώδυνες στύσεις. 
  • Ο καρκίνος του πέους. Μπορεί σε σπάνιες περιπτώσεις να ξεκινήσει σαν μια φουσκάλα ή ένα εξόγκωμα στην ακροποσθία, τη βάλανο ή το σώμα του πέους και να εξελιχθεί σε ένα μόρφωμα που μοιάζει με κονδύλωμα.   

Είναι πολύ σημαντικό ο άνδρας να παρατηρεί τακτιάα το πέος του ώστε να εντοπίζει τυχόν αλλαγές. Εάν παρατηρήσει ή νιώσει οτιδήποτε του προκαλέσει ανησυχία είναι σημαντικό να απευθυνθεί στον ειδικό που εμπιστεύεται. 

Πηγή: andrologia.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, 15:36

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα