1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Ποια είναι τα «επίφοβα» αντικείμενα στο μπάνιο


Κάποια από τα αντικείμενα που έχετε στο μπάνιο σας, σίγουρα δεν έχετε σκεφτεί πως χρειάζεται να τα αλλάζετε πιο συχνά απ’ ότι ήδη κάνετε. Δεν γνωρίζετε όμως πως κάποια από αυτά συσσωρεύουν τόσα πολλά βακτήρια, ίσως και μικρόβια, τα οποία αφήνοντάς τα στην υγρασία του μπάνιου τα βοηθάτε να αναπτυχθούν!

Η υγιεινή είναι πάνω απ’ όλα!

Το σφουγγαράκι σας. Κάθε τρεις εβδομάδες, ναι κάθε τόσο πρέπει να αλλάζετε το σφουγγαράκι σας. Όταν κάνετε μπάνιο στο σφουγγάρι συσσωρεύονται όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σας. Με την υγρασία και τις θερμοκρασίες που επικρατούν στο μπάνιο, όσα καλά και να το έχετε ξεπλύνει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ανάπτυξης βακτηρίων.

Η πετσέτα του σώματός σας. Τις πετσέτες του σώματος, αν τις αφήνετε μέσα στο μπάνιο να στεγνώσουν μόνες τους και δεν τις βγάζετε έξω να στεγνώσουν και να αεριστούν, θα πρέπει να αλλάζονται μια με δυο φορές την εβδομάδα.

Τα σφουγγαράκια και τα πινέλα του μακιγιάζ. Εδώ μπορεί να είστε εσείς που τα πετάτε συχνότερα, ενώ εμείς θα σας πούμε τι πρέπει να κάνετε για να τα κρατήσετε περισσότερο. Αμέσως μετά από κάθε χρήση θα τα ξεπλένετε με ζεστό νερό για να βγάλουν το περισσότερο χρώμα. Στη συνέχεια τα τρίβετε απαλά ανάμεσα στα χέρια σας, αφού τους έχετε ρίξει λίγες σταγόνες καθαριστικό προσώπου και σκοπός σας είναι να φύγουν και τα τελευταία στίγματα χρώματος από αυτά. Στύψτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Και ναι τώρα μπορείτε να τα αλλάζετε κάθε έξι μήνες!

Οι οδοντόβουρτσες. Οι οδοντόβουρτσές σας πρέπει να αλλάζουν ανά τρεις μήνες, σίγουρα γιατί θα έχουν φθαρεί αλλά ο πιο σημαντικός λόγος είναι η συσσώρευση μικροβίων. Κάτι που μαθαίνουμε από μικροί, είναι να πλένουμε μετά από κάθε γεύμα τα δόντια μας. Μεγάλο ποσοστό των βακτηριδίων κρατούνται από την οδοντόβουρτσα. Πρέπει λοιπόν να την ξεπλένετε πάρα πολύ καλά και ας μην έχετε σκοπό να την αλλάζετε τόσο σύντομα.

Οι πετσέτες των χεριών. Σε αντίθεση με τις πετσέτες σώματος, οι πετσέτες χεριών χρησιμοποιούνται και περισσότερες φορές τη μέρα και όχι μόνο από εσάς τους ίδιους. Αυτό σημαίνει πως βακτήρια από δύο έως και περισσότερα άτομα μαζεύονται πάνω σε μια μικρή πετσέτα, συνεπώς πρέπει να την αλλάζετε περίπου ανά δυο μέρες.

Το χαλάκι του μπάνιου. Εδώ και αν μαζεύεται κόσμος, τρίχες από μαλλιά, ό,τι έχει πατηθεί από το παπούτσι όλα πάνω στο χαλάκι. Θα μπείτε σπίτι θα πλύνετε χέρια και πριν βγείτε πάλι θα χτενιστείτε μπροστά στον καθρέφτη και κάτι θα πέσει και στο χαλάκι. Εντάξει θα το σκουπίσετε αλλά ακόμα καλύτερο θα ήταν να το πλένετε ανά μια εβδομάδα και στη θέση του να βάζετε ένα εφεδρικό!

Το σαπούνι σας. Τα σαπουνάκια σας, χειρός, αφρόλουτρα, μαλλιών, προσώπου συμφωνούμε πως έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά η δράση τους και τα συστατικά τους δεν είναι ίδια μετά από πέντε μήνες χρήσης (αν υπάρχουν ακόμα). Άρα αν, λέμε αν υπάρχει κάποιο σαπούνι, το οποίο το έχετε κρατήσει για περισσότερο από αυτό το διάστημα πετάξτε το και αγοράστε ένα καινούργιο.

Την κουρτίνα σας Η κουρτίνα της μπανιέρας ή της ντουζιέρας σας κρατάει το μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας από το μπάνιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα σημάδια μούχλας να κάνουν συχνά την εμφάνισή τους. Αν λοιπόν δεν θέλετε να βλέπετε αυτές τις πράσινες κουκιδίτσες να διακοσμούν σταδιακά την κουρτίνα σας, καλό θα ήταν να την πλένετε στο πλυντήριο κάθε τρεις μήνες.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα