1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πεντανόστιμα νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι τριαντάφυλλο


Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman τη συνταγή για μία πεντανόστιμα νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι τριαντάφυλλο. Ένα γλυκό που συνοδεύεται πολύ όμορφα με ελληνικό καφέ.

Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Φώσκολος τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν Executive Chef στο Emelisse nature resort στο μαγευτικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και σαν χόμπυ μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού του ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές στο κανάλι του στο youtube “ COOKING ACT”.

%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b9-%cf%84%cf%810

ΥΛΙΚΑ (για 40 τεμ.):

600γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300ml Ηλιέλαιο

160ml ρετσίνα

1 βανίλια

20 τεμ. Λουκούμια τριαντάφυλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο και τη ρετσίνα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 40 μικρά μπαλάκια.
  • Κόβουμε τα λουκούμια μας στη μέση και ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης με το χέρι σε σχήμα κύκλου.Τοποθετούμε το μισό λουκούμι στο κέντρο περίπου της ζύμης και κλείνουμε το ζυμάρι μας σε σχήμα ημισέληνου.
  • Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια μας σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 OC στον αέρα για 25 λεπτά.
  • Μόλις ξεφουρνίσουμε και ενώ είναι καυτά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη! Ιδανικά σερβίρουμε με ελληνικό καφέ!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα